Összefoglaló 2017. április 15., szombat

Haladás - DVTK 2-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVTK Sopronban játszott a Haladás ellen. Az első félidőben a hazai csapat szerzett vezetést. A második játékrészben a DVTK teljesen beszorította ellenfelét, míg a szombathelyiek kontrákra játszottak. A játékvezető két esetben sem ítélt büntetőt a DVTK javára, miközben a hazaiak megduplázták az előnyüket.

Haladás - DVTK 2-0 (1-0)


OTP Bank Liga 27. forduló

Swietelsky Haladás - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Sopron, Városi Stadion, 1743 néző. Játékvezető: Vad II István (Becséri Gergely, Szert Balázs; Karakó Ferenc, Németh Ádám).
Haladás: Király - Jagodics, St. Wils, Devecseri - Polgár, Kiss B., Iszlai, Bosnjak - Rácz, Jancsó, K. Mészáros. Vezetőedző: Mészöly Géza.
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Mevoungou, Nono Ugrai - Makrai, Novothny. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Makrai helyett Szarka 40., Mevoungou helyett Busai az 59., Jancsó helyett Williams a 63., Ugrai helyett Fülöp a 71., Polgár helyett Schimmer a 73., Mészáros helyett Halmosi a 87. percben.
Sárga lap: Makrai a 11., Devecseri az 50., Lipták az 52., Iszlai a 66., Busai a 66., Tamás a 90. percben.
Piros lap: Nono a 90. percben.
Gólszerző: Jancsó (1-0) a 27., Williams (2-0) a 79. percben.

Kulcspillanatok

27. perc: A 16-os bal oldalán többször is labdába értek a hazaiak, végül Mészáros fejelte Jancsó Andrásnak, aki 4 méterről a hálóba lőtt, 1-0

79. perc: Rácz jobbról érkező beadsát az ötösről David Williams lőtte a hálóba, 2-0

90. perc: Piros lapot kapott Nono, mert megpofozta Williams-t

Edzői nyilatkozatok

Mészöly Géza: - Rettentően büszke vagyok a csapatra, mert taktikailag fegyelmezett volt a társaság, óriási odaadással, csapategységgel, nagyon jó egyéni teljesítményekkel, jó erőben játszottunk. Meg is leptük a Diósgyőrt az összeállítással, a felállással és a teljesítménnyel, amit végig tudtunk vinni az elsőtől az utolsó percig. Nagyon jó a DVTK, ma sem játszottak alárendelt szerepet, de felülmúltuk őket. Nem volt területe a DVTK-nak, nem tudtak hol hajtani.
Bódog Tamás: - Az első félórát úgy tudom értékelni, hogy értékelhetetlen, azt a Haladásnak ajándékoztuk. Számomra ebben a pillanatban talány, hogy miért nem voltunk kellőképpen agresszívak, és miért hiányzott a játékunkból az a hozzáállás, aminek meg kellett volna lennie. Nem éreztem a csapatban azt az erőt, amit korábban. Ez az én felelősségem, mert valószínűleg én nem tudtam a játékosokat megfelelő állapotba hozni. Utána megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, hellyel közzel sikerült is. A mérkőzésnek volt egy fázisa, ahol jobbak voltunk, de ezt követően annyira kinyíltunk, hogy kontrázni tudtak. Ebből jobban építkeztek. Sajnálom, hogy ezt kell mondani, de teljesen megérdemelten győzött ellenfelünk.