Összefoglaló 2017. április 11., kedd

DVTK - Honvéd 2-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a DVTK szerzett vezetést Mezőkövesden a Honvéd ellen Dejan Karan fejesével az első félidőben. A második játékrészben még jobban játszott a DVTK, és Diego Vela góljával megduplázták az előnyt a piros-fehérek. Ezzel az utolsó három találkozón összesen 7 pontot szerzett a csapat.

DVTK - Honvéd 2-0 (1-0)

OTP Bank Liga 26. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 2625 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor; Karakó Ferenc, Takács János).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Mevoungou, Nono, Fülöp - Makrai, Novothny. Vezetőedző: Bódog Tamás
Honvéd: Gróf - Ikenne-King, Baráth, Kamber, Bobál D., Holender - Gazdag, Zsótér, Hidi - Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi.

Csere: Fülöp helyett Ugrai a 46., Gazdag helyett Koszta M., Hidi helyett Vasiljević és Makrai helyett Busai a 65., Holender helyett Tömösvári a 78., Novothny helyett Tucsa a 90+2. percben.
Sárga lap: Karan az 54., Vasiljević a 81., Baráth a 89., Busai a 90+2. percben.
Gólszerző: Karan (1-0) a 24., Vela (2-0) a 60. percben.

 

Kulcspillanatok

24. perc: Fülöp bal oldali szögletét Dejan Karan az ötösről a védők gyűrűjében fejelte a kapuba, 1-0

60. perc: Tamás brusztolt ki egy labdát az ellenfél térfelén, Novothny indult el vele előre, két védő között 17 méterről lőtt, Gróf bravúrral védett. A kipattanóra Diego Vela érkezett és 15 méterről a kapu bal felső sarkába belsőzött, 2-0 

Edzői nyilatkozatok

Bódog Tamás: - Megérdemelt győtelmet arattunk. Minden héten ezt mondom, de ez az igazság: szenzációs a játékosok hozzáállása. Ma hideg fejjel játszották végig a 90 percet, és teljesen megérdemelten arattuk ezt a nem kis sikert. Két gólt lőttünk, de az is fontos volt, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mecset. Így nem tudott ránk jönni a Honvéd, védkezésben masszívak voltunk, nem is tudott igazi helyzetet kialakítani a vendég csapat. Igaz, az első félidőben egy negyedóra erejéig jobb volt az ellenfelünk. Összességében elégedettek lehetünk a teljesítménnyel.
Marco Rossi: - A DVTK teljes mértékben megérdemelten nyert, gratulálok Bódog Tamásnak és a diósgyőri játékosoknak! Többet futottak, töbet küzdöttek, és mindent megtettek a pályán. 
Mindig éppen erre hívtam fel a csapatom figyelmét, hogy többet kell beletenni mérkőzésbe, mint az ellenfél, és akkor meglesz az eredménye. Most az ellenfél futásban, küzdeni akarásban is jobb volt, így csak a gratuláció marad számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a többi ellenfélnek is meggyűlik majd a baja a DVTK-val. 
Nálunk túl sok játékosunk fogott ki rossz napot, a párharcokat sorozatosan az ellenfél nyerte, és a kétes szituációkban a szerencse is a DVTK pártájára állt. Persze a szerencséért meg kellett harcolni, ez is a DVTK-t dicséri. Főleg a középpályán szenvedtünk, egy-két rossz passzt lehet kompenzálni nagyobb küzdelemmel, több futással, ez ma nem volt meg. A játékosoknak saját magukból kell motivációt nyerni, amikor a tabella élén állnak, ilyenkor nem kell az edzőre várni, hogy taktikailag belenyúljon a meccsbe. A hétvégére újra kell születni!