Összefoglaló 2016. október 23., vasárnap

GKS Tychy - DVTK Jegesmedvék 5-2

A csoportgyőzelem volt a tét vasárnap este a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata számára a Tychy ellen, a Kontinentális Kupa C-csoportjában. Fantasztikus hangulat, közel 3000 néző buzdította a házigazdákat, akik a harmadik harmadban mutatott játékukkal megérdemelten győztek. Összességében nincs oka szégyenkeznie a srácoknak és szurkolóknak sem, hiszen a csapat három meccséből kettőt megnyert és a döntő összecsapáson is egyenrangú ellenfele volt a papíron jóval erősebb kerettel rendelkező hazaiaknak.

GKS Tychy - DVTK Jegesmedvék 5-2


Gyönyörű idő ébresztette csapatunkat nemzeti ünnepünkön Tychy városában. Mivel a záró és mindent eldöntő mérkőzés a korábbiakkal ellentétben nem délután, hanem kora este került megrendezésre, így csapatunk végre sokáig alhatott. Szerencsére egyetlen beteg játékosunk, Kiss Bence is leküzdötte megbetegedését, így teljes kerettel készülhettünk a délelőtti átmozgató edzésen, valamint tökéletes állapotban érkeztünk meg a mérkőzésre.

Szinte teljes telt ház, közel 3000 éneklő és rendkívül hangosan szurkoló lengyel, és majd 30 miskolci szurkoló előtt kezdődött meg az összecsapás. Az első pillanatban hatalmas iramban kezdődött el a mindent eldöntő meccs és majdnem megszereztük a vezetést az első sorunknak köszönhetően, de a lehetőség kimaradt. Nem kellett azonban sokat várni az első DVTK Jegesmedvék gólra. Hajós Roland ott folytatta ahol az előző nap abbahagyta és egy szép góllal alig 3 és fél perc után megszerezte a vezetést csapatunknak. A gólt követő mezőnyjátékban sok apróbb szabálytalanságot követően, két piros-fehér játékos is a büntetőpadra került. A kettős hátrányt még kivédekeztük, de a szimpla előny már soknak bizonyult, egyenlített a hazai csapat. Alig három perccel később már hátrányban voltunk, egy véleményes kiállítást követően, újból emberelőnyből volt eredményes a Tychy csapata.


Az első játékrész végén 2+2-es kiállítást kapott az ellenfél játékosa, ami áthúzódott a második harmadra. Így előnyben kezdtük a harmadot, amit gyorsan kihasználtunk. Tóth Adrián egy rendkívül okos gólt szerezett, kiegyenlítve ezzel az állást. Kicsit módosított Doug Bradley vezetőedző a sorokon, ami meghozta az eredményét. Csapatunk mezőnyben is feljött, teljesen kiegyenlített küzdelem zajlott. Kevesebb büntetést adtak a játékvezetők, de azt a keveset is egyszerre szenvedtük el. Újra kettős hátrányba kerültünk, de csapatunk hősies védekezést mutatva tartotta az eredményt. A két kapus remekül védett, így hiába akadtak nagyobb helyzetek, 2-2-őt mutatott az eredményjelző a harmad végén.

A záró játékrész nagyon rosszul indult csapatunk számára. Magosi Bálint ütközött ellenfelével, aki szerencsétlenül esett neki a palánknak. Játékosunk ezért 5+végleges fegyelmi büntetést kapott. A Tychy csapata ennek ellenére nem kezdte jól az 5 perces előnyét, mert egy szabálytalanság miatt hamar egalizálódott a létszám. A 4-4 ellen játék alatt mindkét kapu előtt kialakultak veszélyes szituációk és egy létszámfölényes megugrást követően a hazaiak megszerezték a vezetést. A gól után ráadásul néhány másodperccel újra emberelőnybe kerültek, folytatva az 5 perces előny maradékának kihasználását. Már csak 5 másodperc volt hátra a kiállításból, amikor a feketében játszó hazaiak ismét betaláltak. Kétgólos előnyük birtokában, az eredmény tartására rendezkedtek be, egy igazi nagy helyezte adódott csapatunknak. A végén Doug Bradley vezetőedző még lehozta kapusunkat, a mai nap legjobbjának bizonyuló Adorján Attilát, de az üres kapuval támadó csapatunk újabb gólt kapott így eldőlt a mérkőzés. A lengyel házigazda csapat, így megnyerte a tornát. Csapatunk vezetése köszöni a Tychy csapatának vendéglátását és a hazai szurkolók megemlékezését a magyar nemzeti ünnepről. Külön köszönjük annak a több tucat szurkolóknak, akik pénzt és energiát nem kímélve utaztak el Lengyelországba és bíztatták csapatunkat a mérkőzéseken. A nemzetközi kupaszereplés ezzel véget ért, folytatás a MOL Ligában.

Kontinentális Kupa C-csoport

GKS Tychy - DVTK Jegesmedvék 5-2 (2-1, 0-1, 3-0)

Tychy, 3000 néző. Játékvezetők: Kislov, Vikman, Bucki, Polak.

GKS Tychy: Zigardy (Kosowski) - Kalinovski, Bepierszcz, Kolusz, Zatko, Kotlorz - Komorski, Galant, Jeziorski, Kubos, Ciura - Vozdecky, Kristek, Kogut, Bryk, Pociecha – Rzeszutko, Woznica, Witecki, Gorny, Baginski. Edző: Jiri Sejba
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Popovics, Hajós, Tóth,  Vojtkó, Gőz - Miskolczi, Johnston, Sági, Kuqali, Cianfrini - Albert, Ritó, Karda, Joe, Laczkó. Edző: Doug Bradley.

Doug Bradley: - Egy kemény mérkőzésen vagyunk túl, amely előtt tudtuk, hogy fegyelmezetten kell játszanunk és nem szabad kiállításokat összeszednünk. Ezt nem tudtuk teljesíteni, megint rengeteget játszottunk hátrányban, ami felemésztette az energiánkat és így nem tudtuk legyőzni ellenfelünket.

A találkozó jegyzőkönyve ide kattintva olvasható. 

 

 

#DVTK #DVTKJegesmedvék #icehockey #continentalcup

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett fénykép,


Kontinentális Kupa C-csoport (Tychy, Lengyelország)

2016. október 21., péntek
15:30 DVTK Jegesmedvék - Acroni Jesenice 4-1
19:00 Dunărea Galați - GKS Tychy 0-12

2016. október 22., szombat
14:30 DVTK Jegesmedvék - Dunărea Galați 5-1
18:00 GKS Tychy - Acroni Jesenice 1-2 hu.

2016. október 23. vasárnap
14:30 Acroni Jesenice - Dunărea Galați 3-2
18:00 GKS Tychy - DVTK Jegesmedvék 5-2

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!