Összefoglaló 2016. október 21., péntek

KK: DVTK Jegesmedvék - Jesenice 4-1

A Kontinentális Kupa második fordulójában a C-csoport első mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék magabiztosan győzött a szlovén Arconi Jesenice ellen. Szombaton a MOL Ligából ismert Dunărea Galați, vasárnap pedig a házigazda lesz az ellenfél a lengyelországi Tychyben. Csak a csoportelső jut tovább.

KK: DVTK Jegesmedvék - Jesenice 4-1


Már csütörtök reggel esős, szürke, igazán zord időjárással fogata csapatunkat Tychy városa. A mérkőzéseken sem számíthattunk kedvesebb fogadtatásra, ami már az első pillanatokban beigazolódott. A Jesenice hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést, hamar emberelőnybe kerültek. Ezt már majdnem sikerült kivédekeznünk, de hat másodperccel a kiállítás letelte előtt egy távoli lövés megpattant Leppanen ütőjén, a korong az élére állva gurult be Adorján mellett a kapuba. A gól után feljött csapatunk, és nyomás alá helyezte ellenfelét. Számos helyzetet sikerült kialakítani, és három másodperccel a vége Pavuk Attila ugrott ki óriási helyzetben, és a védők csak szabálytalanul tudták megállítani. Büntető lövés következett. A lövés előtt hosszas ideig tanácskoztak a bírók, több percig állt a játék, amely nagyon kizökkentette játékosunkat, így a lövés kimaradt.


A másod harmadba igazán nagy lendülettel érkezett meg csapatunk, ellenfelünk csak szabálytalan eszközökkel tudta tartani a támadóinkat. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta csapatunk és Pavuk Attila az elhibázott büntető után gyorsan javított, és kiegyenlítettünk. Továbbra is támadásban maradtunk és Tóth Adrián hatalmas góljával hamar a vezetést is átvettük. A harmad végét egy csúnya szabálytalanság árnyékolta be. Miskolci Márkot térdelték le, amiért ellenfele végleges kiállítást kapott. Szerencsére játékosunk, nagy fájdalmak árán ugyan, de folytatni tudta a játékot. Az ötperces előnyünk során, újra szabálytalankodott a szlovén csapat, így kettős emberelőnyben is támadhattunk. Ezt az óriási lehetőséget azonban nem sikerült kihasználnunk, így egy gólos vezetéssel vonultunk pihenőre.


A záró harmadban, néhány perc mezőnyjáték után, Andrew Johnston indult meg a szélen, Sági Martinhoz passzolt, aki közelről nem hibázott és megduplázta előnyünket. Alig két perccel később már 4-et mutatott az eredményjelző miskolci oldala. Magosi Bálint szerezett szép találatot egy gyönyörű akció végén. A mérkőzés végére az iram is lecsökkent, csapatunk az eredmény megtartására törekedett. A remekül védő Adorjánnal végül ez sikerült, és megérdemelten nyertük meg a Kontinentális Kupán az első mérkőzésünket. A mérkőzés legjobb diósgyőri játékosának Galanisz Nikandorszt választották. Az elismerések átadása után, felcsendült a magyar himnusz is. Csapatunk a Tychybe látogató szurkolóknak is megköszönte a bíztatást és az ő vastapsuk közepette hagyta el a jeget. Folytatás szombaton a MOL Ligából ismerős galaci csapat ellen.

 

Kontinentális Kupa C-csoport

DVTK Jegesmedvék - Arconi Jesenice 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

Tychy, 150 néző. Játékvezető: Anton Kislov, Christian Persson, Mateusz Bucki, Artur Hylinski.
DVTK Jegesmedvék: Adorjan (Kiss B.) - Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi - Gőz, Vojtkó, Hajós, Popovics, Tóth A. - Cianfrini, Kuqali, Johnston, Miskolczi, Sági - Laczkó, Joe, Ritó, Albert, Karda. Vezetőedző: Doug Bradley,
Arconi Jesenice: Us (Stojanovic) - Logar, Oraze, Rodman, Pance, Sotlar - Cerkovnik, Kranjc, Manfreda, Sodja, Rajsar - Jeklic, Berlisk, Kalan, Brus, Jezovsek - Tarman, Tomazevic, Glavic. Vezetőedző: Nik Zupancic.

1. harmad 06:43 Oraze 0-1 emberelőnyből
2. harmad 23:23 Pavuk (Magosi) 1-1 emberelőnyből
2. harmad 26:47 Tóth A. 2-1
3. harmad 48:12 Sági (Johnston) 3-1
3. harmad 50:04 Magosi (Láda) 4-1 

Edzői nyilatkozat

Doug Bradley: - Tudtuk, hogy egy nehéz harcos mérkőzés lesz, és nem is csalatkoztunk. Nagyon erősen kezdett ellenfelünk, de örülök, hogy gyorsan fel tudtunk állni. Sajnálom az 5-3 elleni szituációt, máskor ki kell használnuk. Összességében elégedett vagyok, mert egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, amelyben remek játékosok játszanak és akiket egy kiváló edző készít fel. Dolgozunk tovább, még két mérkőzés hátra van.

Kontinentális Kupa C-csoport (Tychy, Lengyelország)

2016. október 21., péntek
15:30 DVTK Jegesmedvék - Acroni Jesenice
19:00 Dunărea Galați - GKS Tychy

2016. október 22., szombat
14:30 DVTK Jegesmedvék - Dunărea Galați
18:00 GKS Tychy - Acroni Jesenice

2016. október 23. vasárnap
14:30 Acroni Jesenice - Dunărea Galați
18:00 GKS Tychy - DVTK Jegesmedvék

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!