Összefoglaló 2016. október 15., szombat

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 55-65

A női kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában a Vasas vendége volt az Aluinvent DVTK szombaton este. A mérkőzés első tíz perc szorosan alakult, de a piros-fehérek a többi negyedet megnyerve végül magabiztosan győztek. Folytatás szerdán hazai pályán a Győr ellen. A meccs embere Tina Jovanović volt, aki 14 pontja mellett 18 (!) lepattanót is szedett.

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 55-65


Az első két fordulóban hibátlan Vasas vendégeként lépett pályára az előző fordulóban szabadnapos Aluinvent DVTK.

A mérkőzés Vasas-ponttal indult, de Jovanović is bedobott egy triplát (1-3). A negyed elején Jovanović és Robertson-Warren kosaraival már 6 ponttal is vezettünk, de ezt követően felzárkóztak a hazaiak és Dul, valamint Bernáth büntetőivel ideiglenesen a vezetést is sikerült átvenniük (14-12).

A második negyed Bacharova és Tomlinson kosaraival kezdődött, majd Rasheed Rita pillanatai következtek (16-20). A 15. percre három pontra is sikerült felzárkóznia a Vasasnak, bár az egész mérkőzésről elmondható, hogy kiegyenlített volt. A játékrész végén Tomlinson és Robertsson-Warren kosaraival igyekeztünk növelni az előnyt, de a piros-kékek is szorgosan gyűjtötték a pontokat (29-30).

A félidőt követően a csapatok ott folytatták, ahol abbahagyták. Mind a két oldalon voltak sikeres és kevésbé sikeres próbálkozások, a Vasas a 23. percben ismét átvette a vezetést. A végig nagyon jó játékot mutató Czank Tímea kosarával szerzett előnyt ismét majd többek között Tomlinson és Szécsi kosaraival ötpontos előnyre tettünk szert (43-48).

A negyedik negyed elején ismét a hazaiak koncentráltak jobban (45-48), de Tomlinson, Szécsi és Czank is megrázta magát, így már hat ponttal vezetett a Diósgyőr. Három perccel a vége előtt három pontra is (52-55) lecsökkent a különbség, de Tina Jovanović remek teljesítményének köszönhetően belendültek a piros-fehérek és végül megérdemelten győztek (55-65).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 3. forduló

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 55-65 (14-12, 15-18, 14-18, 12-17)

Pasarét 200 néző Játékvezető: Frányó Péter, Varga Zoltán, Goda László
Vasas Akadémia: Colic 10/3, Bachvarova 10, Dúl 4, Bajnóczi 13/3, Rochel 11 Csere: Solymosi 2, Bernáth 1, Mérész 2, Zsilinszky 2
Aluinvent DVTK: Horváth B., Czank 12/6, Rasheed 8, Jovanović 14, Robertson-Warren 10 Csere: Szécsi 8, Gorjanácz, Győri. Vezetőedző: Maikel López

Maikel Lópel: - Örülünk a szezon első győzelmének, de dolgoznunk kell tovább. A két hét mérkőzés nélküli‎ periódus nem múlt el nyomtalanul, mert nem találtuk a meccsritmusunkat. Voltak támadásbeli figyelmetlenségeink, olykor kihagyott a koncentrációnk védekezésben is, de sok munkával kijavíthatjuk ezeket.

A találkozó részletes statisztikája ide kattintva olvasható. 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!