Összefoglaló 2016. október 22., szombat

Újpest - DVTK 4-4 (2-1)

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában Vela góljával a DVTK gyorsan vezetést szerzett, azonban az Újpest még az első félidőben fordítani tudott. A második játékrészben a DVTK is fordított Bognár és Lipták góljával, majd az Újpest még egyszer megtette ezt. Azonban végül az élete első diósgyőri meccsét játszó Jagodinskis góljával pontot szerzett a DVTK Angyalföldön

Újpest - DVTK 4-4 (2-1)

OTP Bank Liga 13. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 4-4 (2-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Viszokai László, Lémon Oszkár; Szilasi Szabolcs, Lovas László).
ÚFC: Banai - Balázs, Heris, Kecskés, Mohl - Windecker, Bardhi - Balogh B., Cseke, Diarra - Lázok. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.
DVTK: Rados - Lázár, Lipták, Mahalek - Vela, Dausvili, Bognár I., Elek, Nemes - Nono, Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Mahalek helyett Jagodinskis a 13., Lázok helyett Angelov és Diarra helyett Nagy G. a 69., Nono helyett Nikházi a 73., Novothny helyett Bacsa a 81., Bardhi helyett Andrić a 86. percben.
Sárga lap: Nono a 34., Lázok az 57., Vela az 58., Mohl a 69., Lázár a 81. percben.
Gólszerző: Vela (0-1) a 3., Lázok (1-1) a 22., Cseke (2-1) a 37., Bognár I. (2-2, 11-esből) az 52., Lipták (2-3) a 75., Bardhi (3-3) a 85., Cseke (4-3) a 88., Jagodinskis (4-4) a 90+2. percben.

 

Kulcspillanatok

3. perc: Nono indította a jobb oldalon megiramodó Diego Velát, aki a 16-oson belülről, de éles szögből kilőtte a hosszú alsó sarkot, 0-1.

22. perc: Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lázok egyedül állt a kapussal szemben, és 14 méterről nem hibázott, 1-1.

27. perc:  Jobb oldali beadás után középen Cseke a jobb alsó sarokba lőtt, 2-1.

52. perc: Heris felvágta Bognár Istvánt a 16-oson belül. A sértett állt a labda mögé, és a kapu jobb oldalába lőtt, 2-2.

74. perc: Diósgyőri kisszöglet után Bognár adott be jobbról, középen Heris oxival tette ki a labdát, éppen a 16-oson várakozó Lipták Zoltán elé, aki hatalmas gólt ragasztott a léc alá, 2-3.

85. perc: Bardhi kapott jó labdát a védők között, én nem hibázott ziccerben, 3-3.

88. perc: Már-már úgy tűnt, felszabadul a DVTK kapuka, amikor Cseke elé került a labda, és 14 mterről a kapuba lőtt, 4-3.

90+2. perc: Bognár szabadrúgása jobbról érkezett, a védők kifejelték, azonban a labda Jagodinskis elé került, aki 11 méterről a hálóba lőtt, 4-4.

Edzői nyilatkozatok

Nebojša Vignjević: - Ahogy kollágám mondta, infarktus-közeli mérkőzést játszottunk. Az első félidőben jól reagáltunk azután, hogy az első lövésből gólt kaptunk. Megfordítottuk a mérkőzést még az első félidőben, és a második játékrészt is jól kezdtük, utána viszont előjöttek azok a problémák, amivel már régebb óta küzdünk: könnyű gólokat kaptunk. Hiába lövünk négy gólt, ha négyet is kapunk. Akadtak jó periódusaink, de az utolsó percben kapott gól miatt csalódott vagyok. Gratulálok mindkét csapatnak, mert jó iramú mérkőzést játszottunk, minden jót kívánok a DVTK-nak, és edzőkollégámnak! 
Horváth Ferenc: - Infarktus, agyvérzés, szívelégtelenség - egy komplett "Vészhelyzet" lejátszódott ma bennem. Egy nagyon érdekes, és biztosan szórakoztató mérkőzés volt azoknak, akik nem vettek részt benne. Nagyon sok minden történt ezen a meccsen, nagyon sok pozitív, és nagyon sok negatív dolog. A pozitívumok mentén elindulhatunk fölfelé, hiszen fordítani tudtunk, az utolsó pillanatig mentünk a győzelemért, volt tartása a csapatnak, ami nagyon fontos, hiszen korábban ez nem volt jellemző ránk. Büszke vagyok arra, hogy a csapatom föl tudott állni az utolsó pillanatban is, ezt a mérkőzést ugyanúgy megnyerhettük volna, mint ahogy el is veszíthettük volna. Több nem "futballmagyar" is pályára lépett ma, mert azt kértem a vezetőktől, hogy a sikeres Videoton elleni mérkőzés után ne kelljen megbontanom a csapatot, különös tekintettel arra, hogy a jövő héten a Ferencváros ellen ismét többen lehetnek a pályán. Erre az egy mérkőzésre felmentést kaptunk. 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!