Összefoglaló 2020. október 10., szombat

Aluinvent DVTK - Csata 73-79

A Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 3. fordulójában a Csata együttesét fogadta az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata és noha jól kezdte a találkozót, a következő három negyedet már a vendégek nyerték, akik végül hatpontos 79-73-as győzelemmel távozhattak a Generali Arénából.

Aluinvent DVTK - Csata 73-79


Két győzelemmel kezdte a bajnokságot az Aluinvent DVTK, de a 3. fordulóban az addigi legerősebb ellenfél várt Földi Attila csapatára, a tavalyi szezonban is jól szereplő Csata gárdája. A lelátón újra feltűntek a hazai ultrák, így rangadóhoz méltó hangulatban indult útjára labda.

Mokango csont nélküli középtávolija adta meg a találkozó alaphangját, Hayes egy betörés után válaszolt, majd Zempare találatával már a fővárosiak vezettek. A folytatásban is rendkívül szorosan alakult a találkozó, egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól (8-8). Először a DVTK lépett el ellenfelétől, amikor Medgyessy Dóri egy hármas után két büntetőt is értékesített, majd nem sokkal később már hét ponttal is vezetett a piros-fehér csapat, de ezt követően a vendégek csináltak egy 6-0-s rohamot, amivel újra egy csapásra újfent szoros lett az állás (17-16). A negyed végjátékában azonban a DVTK tett rá egy lapáttal, Mokango, Kiss és Medgyessy góljaira csupán Zempare duplája érkezett a Csata részéről (23-18).

Hegedűs Janka hárompontosával indult a második játékrész, a palánkot segítségül hívva Pusztai válaszolt egy kettessel, viszont két 2+1-es akcióval átvette a vezetést a Csata (25-27). Földi Attila egy időkéréssel igyekezett rendet tenni, mégis újabb négy vendégpontot jegyezhettünk fel, ezért Vukov triplája a legjobbkor szédült be a gyűrűbe (28-31). Ez a dobás önbizalmat adott a hazaiaknak, és Böröndy közelije után Medgyessy szerzett négy pontot, amivel a negyed közepére egy pontra zárkózott fel ellenfeléhez a DVTK (32-33). A Csata időkérése után rendezte a sorait, de Medgyessyék is elérték az üzemi hőfokot, igazán lüktetővé vált az összecsapás (36-39). A félidő hajrájában Aho középtávolijára Lelik válaszolt a túloldalon, majd az ezen a napon igazi vezérként játszó Megyó dobálta be a büntetőit. A 20. percben Horváth Betti hármasa sült, Medgyessy Dórié leperdült a gyűrűről így négy pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző a szünetben (40-44).

A fordulás után kissé az öltözőben ragadt a hazai együttes, nagyon kellettek Kányási Veronika büntetői (42-48). Centergólok következtek, előbb Mokango, majd Hayes és Vitola volt eredményes. Pusztai szép középtávolija jelentette a folytatást, de Lelik és Horváth révén a Csata újított, nem csoda, hogy a DVTK időt kért (47-54). A rendkívül fontos következő kosarat Aho Nina szerezte, és ezzel megkezdte a felzárkózást a hazai együttes, Mokango és Medgyessy találata után Kiss brusztolt be egy szép centergólt, amivel hosszú idő után újra a diósgyőrieknél volt az előny (55-54). A negyed végjátéka azonban a vendégeknek sikerült jobban, Mányoky Réka dudaszó előtt behulló triplája azt jelentette, hogy a budapesti csapat nyerte a játékrészt (55-60).


Vitola és Hayes gyors kosárváltásával kezdődött a záró etap. A lett centerünk a büntetővonalról sem hibázott, majd Mányoky süllyesztett el egy újabb hármast (59-65). Mokango duplájával közelebb jött ugyan a DVTK, de ezután állva hagyta ellenfelét a Ludovika-FCSM Csata és 6-0-s rohamával közte tíz lett a különbség (61-71). Mokango igyekezett tartani a lelket a csapatában, majd Lelik kettesére Pusztainak volt válasza, öt perc volt ekkor hátra a találkozóból. Néhány kimaradt akció után ismét Pusztait és Mokango volt dicsérhető, Petra remek átadását a kongó center váltotta pontokra, így ezúttal Tursics Krisztián állíttatta meg az időt (67-73). Hayes góljára Mokango csont nélküli középtávolija volt a hazai reakció, majd Kiss dobta be az egyik büntetőjét, ez azt jelentette, hogy két perccel a vége előtt öt ponttal mentek a vendégek. A következő találat kulcsfontosságú volt, ezt sajnos Mányoky szerezte, így elúszni látszott a hazaiak hajója (70-77). A végjáték már csak egy-egy kosarat hozott, Lelik büntetői után Vukov szép hármasa zárta le a mérkőzést (73-79).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló

Aluinvent DVTK - Ludovika-FCSM Csata 73-79 (23-18, 17-26, 15-16, 18-19)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Goda László, Balogh Gyula, Dr. Oláh Márk.
DVTK: Medgyessy 19/3, Pusztai 8, Tóth F., Vitola 5, Mokango 20. Csere: Kiss A. 7, Aho 6, Vukov 6/6, Kányási 2, Vezetőedző: Földi Attila.
Csata: Böröndy V. 5, Lelik 18, Mányoky R. 12/6, Hayes 10, Zempare 15. Csere: Horváth B. 7/3, Hegedűs 12/3. Vezetőedző: Tursics Krisztián.

Edzői értékelések

Földi Attila: - Nem így terveztük a mai mérkőzést, szerettünk volna ma is győzni. Gyengén védekeztünk ma, így az ellenfél kreatív játékosai kedvükre játszhattak. Ettől támadásban mi lettünk görcsösebbek, és a hibáink abból fakadtak, hogy rohantunk az eredmény után. A nagy akarásnak nyögés lett a vége.

Tursics Krisztián: - Gratulálok a csapatomnak, kimagasló teljesítményt nyújtottunk ma is. A lepattanó harcot egál körülire hoztuk, és tíz alatt volt az eladott labdáink száma, ezzel tudtunk ma nyerni. Nagyon örülök, hogy hétről hétre magyar játékost tudok magam mellé állítani a sajtótájékoztatón, akik kiváló teljesítményt nyújtanak.

Az Aluinvent DVTK legközelebb idegenben lép pályára. A Győr csapatának hatósági karanténja miatt a Szekszárd elleni lesz a következő mérkőzés, ami október 18-án vasárnap 18 órakor kezdődik a tolnai megyeszékhelyen, melyet az M4Sport+ élőben fog közvetíteni.