Összefoglaló 2020. január 18., szombat

DVTK Jegesmedvék - Hydro Fehérvár AV19 2-6

Az Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa első elődöntőjéből a Hydro Fehérvár AV19 csapata jutott a fináléba. A mérkőzés első két harmada szoros és nagy csatát hozott két-két góllal. A záró játékrészből viszont a fehérváriak jöttek ki jobban, így a DVTK Jegesmedvék együttese a bronzéremért játszhat vasárnap.

DVTK Jegesmedvék - Hydro Fehérvár AV19 2-6


Az első elődöntő első perceiben Marcel Rodman csapata dominált, Ouzasnak így két nagy védéssel kellett kezdenie a meccset. A vendégek első veszélyes helyzetét a 8. percben láthattuk, a kontra végén Rajna védett. Egy perccel később először ítéltek kiállítást a játékvezetők, Rodman és Harty kapott két-két percet. Ezt követően Stipsicz és Szabó is a kiállítás sorsára jutott, a második kétpercet pedig már sikerült gólra váltani, Jesse Dudás volt eredményes Beach passza után (1-0). A gól után nagyobb sebességre kapcsolt a fehérvári csapat, élvezetes, gyors, oda-vissza hoki alakult ki a jégen


A második harmad elején kiegyenlített az EBEL-ben szereplő csapat, egy kontra végén Harty lőtt a kapuba (1-1). Másfél perccel később újabb gól következett, Timmins lőtt kapura, Rajna pedig a takarás miatt tehetetlennek bizonyult (1-2). A gól után mindkét csapat kihasználatlanul hagyott egy-egy emberelőnyt, majd nagy nyomás alá került Ouzas kapuja. A letámadásnak köszönhetően a játék folyamatosan a fehérvári harmadban zajlott. A meccs felénél góllá érett a fölény, Galanisz lőtt a hálóba egy kapu mögül visszatett korongot (2-2). A harmadból hátralévő 10 percben megmaradt a miskolci fölény, de Ouzas remek napot fogott ki, így döntetlennel mentek az öltözőbe a csapatok.


A harmadik játékrészben is nagy színvonalon játszottak a csapatok, egymást érték a gyors kontrák és helyzetek. A 46. percben Vas János léphetett ki a védők között, de Ouzas ezúttal is védeni tudott, majd ugyan ebben a percben Kóger csapott le egy korongra, és Rajna lába mellett a kapuba lőtt (2-3). Három perccel később Yogan növelte a fehérvári előnyt, amikor közelről a kapuba talált (2-4). Ezzel még nem volt vége a fehérvári gólok sorának, négy perc múlva Timmins is eredményes volt (2-5). A következő cserében Marcel Rodman időt kért és bő hat perccel a vége előtt mezőnyjátékost küldött Rajna helyett a jégre. A hat az öt elleni játék során is több nagy helyzet alakult ki a fehérvári kapunál, többször is centiken múlott a szépítő gól. Másfél perccel a vége előtt eldőlt a döntőbe jutás kérdése, Yogan talált az üres kapuba (2-6). A DVTK Jegesmedvék a bronzéremért küzdhetnek meg vasárnap, míg a Hydro Fehérvár AV19 csapata az FTC-Telekom – MAC Újbuda mérkőzés győztesével játszik a döntőben.

Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa

Elődöntő

2020. január 18. 15:30

DVTK Jegesmedvék - Hydro Fehérvár AV19 2-6 (1-0, 1-2, 0-4)

Miskolci Jégcsarnok, 1.645 néző, játékvezetők: Nagy Attila, Németh Márton, Soltész Áron, Árkovics Gergő

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Láda, Vandane, Rodman, Galanisz, Magosi - Ross, Szirányi, Harrison, Vas, Beach - Gőz, Dudás, Ritó, Tousignant, Kiss P., Miskolczi, Farkas, Vezetőedző: Marcel Rodman

Hydro Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) - Campbell, Szabó, Erdély, Sarauer, Yogan, Stipsicz, Tikkanen, Kuralt, Timmins, Szabó, Busenius, Harty, Girard, Kóger, Sárpátki, Kiss, Dézsi, Mihály, Vezetőedző: Hannu Järvenpää

1-0 12:56 Dudás (Beach)
1-1 22:28 Harty (Girard, Mihály)
1-2 23:50 Timmins (Tikkanen)
2-2 29:18 Galanisz (Rodman, Szirányi)
2-3 46:11 Kóger (Tikkanen)
2-4 49:39 Yogan (Timmins)
2-5 53:07 Timmons (Harty, Kuralt)
2-6 58:29 Yogan (Harty, Kuralt)

Statisztika

Lövés 40-24
Védés (5:12, 6:15, 7:11) 18:38 / 75.00% : 95.00%
Büntetés percek 4-10

Értékelés

Marcel Rodman: Jók lezdtük a meccset, úgy gondolom, hogy a mi akaratunk érvényesült. Az első két harmadban úgy játszottunk, ahogy terveztük és megbeszéltük. A záró játékrészben viszont védekezésben elkövettünk hibákat, amik megbosszultál magukat. Sajnálom, hogy így alakult a végeredmény, úgy érzem, hog többet érdemeltünk volna ennél.

Hannu Järvenpää: Negyven percig teljesen kiegyenlített volt a meccs. Mindkét csapat jól és gyorsan játszott. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy jobban figyeljünk a védekezésre és próbáljunk meg gyors, létszámfölényes kigrásokat kialakítani. Ez végül bejött, ezekből szereztük a góljainkat. Az ellenfél vezetőedzőjének tisztelet jár, hogy közel hat perccel a vége előtt lehozta a kapusát, ebből is játszik, hogy ők is mindenáron meg akarták nyerni a meccset, akárcsak mi.