Összefoglaló 2019. december 28., szombat

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 4-3 b.u.

A DVTK Jegesmedvék csapata egy pontot hozott el a listavezető HC Košice otthonából. A szombat esti meccsen a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd Magosi Bálint duplázott és Galanisz Nikandrosz is a kapuba talált. Mindkét vezető gólra érkezett válasz, így a nagy küzdelem után a büntetőlövések következtek, aminek a hetedik köre döntötte el a meccset.

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 4-3 b.u.


A találkozó első perceiben Marcel Rodman csapata diktálta a tempót, Jesse Dudásnak két nagy lövését is védte Kosaristan. A 8. percben David Rodman előtt adódott nagy helyzet egy kettő az egy elleni támadás végén, majd a másik oldalon Adorján tolt oldalra egy veszélyes lövést. A 12. percben Magosi Bálintot látta szabálytalannak a játékvezető, a kétperces létszámfölény alatt Marcel Hascak talált Adorján kapujába (1-0). Ezt követően újra a miskolci kapuba juttatta a korongot a listavezető, de magas bot miatt érvénytelenítették a találatot.  A harmad utolsó perceiben visszatért a meccs elején látható vendég nyomás, de az egyenlítő gól nem jött össze.

A második harmad elején megszületett az első hazai kiállítás is, a létszámfölényt pedig 18 másodperc alatt sikerült gólra váltani. A korong St.Pierrehez került, aki okosak kivárt, majd Magosihoz továbbított, a csatár pedig közelről a kapuba lőtt (1-1). Egy perc sem telt a találat után, amikor újabb hazai kétperces büntetést ítéltek a játékvezetők, Magosi pedig újabb gólt szerzett. A gólpasszos ezúttal is St.Pierre volt, akinek lövése után lecsorgott a korong, Magosi pedig pár centiméterről a kapuba továbbított (1-2). Folytatódott a kiállítás,gól sorrend, de ezúttal a másik oldalon. A bírók hat vendég mezőnyjátékost láttak a jégen, Beach éppen visszatért a jégre, amikor Majdan volt erdményes (2-2). Két perccel később újabb emberelőnyös találattal folytatódott a meccs, Galanisz nagyszerű egyéni megmozulással lépett ki a védők között és a bal felsőbe lőtt (2-3). Két perccel később Zuzicka és Harrison akaszkodott össze a vendég kapu előtt, a kassaiak pedig emberelőnybe kerültek a dulakodás végén. Ez a létszámfölény is gólt hozott, Hascak lőtte meg saját maga második, csapata harmadik találatát.

A harmadik játékrész áthúzódó kassai emberelőnnyel indult, amit sikerült kivédekezni, majd nyílt, gyors játék alakult ki egyenlő létszámban. Adorján és Kosaristan is két nagy védéssel tartotta a döntetlen állást. A kiállítások száma is visszaesett, így a kevesebb játékmegszakítás miatt gyorsan teltek a percek. Tíz perccel a vége előtt Adorján és a védők közös erővel mentettek a gólvonalról, majd öt perc múlva Bellus és Tousignant kapott páros kiállítást. A kassaiak játékosa plusz két percet is kapott, így nagy esély nyilt a meccs eldöntésére, amivel nem sikerült élni.

A hosszabbításban három a három ellen küzdöttek a felek, sorra érkeztek a helyzetek, de érintetlenek maradtak a kapuk. Jöhettek a büntetőlövések, aminek a hetedik körében Hascak döntötte el a meccset.

Tipsport Liga

35.forduló

2019. december 28. 17:30

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 4-3 b.u. (1-0, 2-3, 0-0, 1-0)

Kassa, Steel Arena, 6801 néző, játékvezetők: Vladimir Snásel, Peter Loksik, Danicel Konc, Oto Durmis

HC Košice: Kosaristan (Skorvanek) - Cizek, Koch, Majdan, Skokan, Hascak, Slovák, Zelenák, Kveton, Suja, Klúfek, Ruzicka, Repe, Rapác, Bortnák, Bellus, Mily, Vrábel, Jokel, Vezetőedző: Peter Draisaitl

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Láda, Vandane, Beach, St.Pierre, Rodman - Gőz, Dudás, Beauvillier, Vas, Miskolczi - Szirányi, Kiss D., Harrison, Galanisz, Magosi - Vojtkó, Farkas, Ritó, Tousignant, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

1-0 12:39 Hascak (Skokan, Ruzicka) 
1-1 24:15 Magosi (St.Pierre, Rodman)
1-2 26:18 Magosi (St.Pierre, Beach)
2-2 30:12 Majdan (Skokan, Kveton)
2-3 32:34 Galanisz (Beach)
3-3 37:59 Hascak (Skokan, Kveton)
4-3 65:00 Hascak

Statisztika

Lövés 36-30
Védés 27-32
Büntetés percek 14-14
Buli elhozatal 29/64 (45.31 %) : 35/64 (54.69 %)

Értékelés

Marcel Rodman: Jól kezdtük a meccset, mi irányítottunk, de mégis az ellenfél lőtte az első gólt. Ezt követően elkezdtük kihasználni a lehetőségeinket, így a jó játék mellé a gólok is párosultak. Mindkét csapat jól használta ki az emberelőnyös lehetőségeit. Sajnos buta hibákból sokat ültünk a büntetőpadon, egy ilyen erős ellenfél ezt kihasználja. Úgy érzem, hogy mindkét csapat megérdemelt legalább egy pontot. Nagyon sok pozitívumot volt a mai játékunkban, amire tudunk építeni.