Összefoglaló 2020. február 22., szombat

PINKK - Aluinvent DVTK 70-96

A Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 20. fordulójában a PINKK Pécsi 424 vendégeként lépett pályára az Aluinvent DVTK, és az első félidőben megszerzett előnyével okosan gazdálkodva magabiztos 96-70-es győzelmet aratott Kozármislenyben.

PINKK - Aluinvent DVTK 70-96


A PINKK kapta el jobban a rajtot. Medgyessy Dóra duplájával ugyan a DVTK szerezte meg a vezetést, de az új igazolás, Mandić büntetőivel és Stach hármasával gyorsan fordított a házigazda. Škorić sem hibázott a büntetővonalról, de a hazaiak német irányítója újabb öt pontot vállalt magára, így a harmadik perc végén Cziczás László ki is kérte első idejét (10-4). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, Walker-Kimbrough után Jáhni ismegszerezte első pontjait, majd Medgyessy kettesére Tenyér válaszolt. A hatodik percben Shatori lendületbe jött, és egy középtávoli után a következő akcióból szórt egy triplát is (16-13). Miután Maja Škorić is bevágta a maga hárompontosát és Pusztai is feliratkozott a pontszerzők közé, időt kért Vanja Miljković (16-18). Hiába, mert a negyed végét is a látogatók nyerték, hiszen Shatori büntetői után Landry, majd újfent Pusztai volt eredményes, és mivel Morrison is jól büntetőzött, megnyugtató előnnyel zárták az első etapot a piros-fehérek (18-24).

A második játékrész elején tizenhét másodperc kellet az első gólhoz, Szücs Réka szerezte. Azt követően azonban több mint két minutáig nem tudtak a gyűrűbe találni a csapatok. A jeget Kányási két büntije törte meg, majd Walker-Kimbrough szórt egy hárompontost (18-31). A 14. percben kapcsolt a hazai együttes, Stach és Landry révén, Zio egy középtávolival állította vissza tíz pont fölé a különbséget (22-33). Kányási Veronika duplája után hiába kért időt a PINKK, az sem nagyon használt, mert az Aluinvent DVTK tetszés szerint érte el az újabb találatait. Főleg Zele Dorina volt ekkor elemében, akinek mindhárom dobása "sült". Sanja Mandić büntetője vetett véget a hazai gólcsöndnek, majd Vári és Stach is betalált a fehér mezesektől (27-47). Másfél perc volt még az első félidőből, ez idő alatt Kányási és Pusztai ért el akciógólt, ezzel szemben Landry pedig mindössze egy büntetőt tudott felmutatni (28-51).

A fordulás után Mandić közelijére Škorić válaszolt hasonlóval, majd Landry és Jáhni jelentkezett gólokkal. Szücs Réka két büntetővel tornázta vissza húsz fölé a differenciát (34-55). A folytatásban a PINKK duplákkal, a Diósgyőr hármasokkal operált, Kányási, Szücs és Tori is távolról célzott pontosan, közben azért a hazaiak legjobbja, a német Stach is megmutatta, tőle sem idegen ez a műfaj (41-64). Stach és Walker-Kimbrough külön csatájával folytatódott a mérkőzés, amibe Vári szólt bele (47-66). Egy hazai időkérés után Škorić és Walker-Kimbrough hintett egy-egy triplát, míg a PINKK részéről Mandić emelt a gyűrűbe két duplát. A negyed végén az utolsó szó Zeléé volt, ami azt jelentette, hogy ez a negyed gólzáporos döntetlenre végződött (51-74).

Zele és Pusztai könnyű kosaraira Landry reagált pontos büntetődobásokkal és egy duplával a záró felvonás első két percében (54-78). A folytatásban főleg Landry termelte a pontokat a hazaiaknál, a piros mezesektől Pusztai villogott, és Zele is tíz fölé tornázta pontjai számát (62-85). Mivel a negyed fele még hátra volt, innentől kezdve az volt a kérdés, a DVTK eléri-e a 100 dobott pontot. Chilei centerünk egy hármassal, Tori két büntivel, míg Kiss Angi egy palánk alólival igyekezett tenni a cél eléréséért, miközben a PINKK is tartotta magát (68-92). Walker-Kimbrough újabb kettese után ugyan még mindig volt hátra száz másodperc az összecsapásból, de ez idő alatt már csak egy-egy gól született Jáhni, illetve Morrison révén (70-96).

 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 20. forduló

PINKK Pécsi 424 NKK - Aluinvent DVTK 70-96 (18-24, 10-27, 23-23, 19-22)

Kozármisleny, Városi Sportcsarnok 100 néző. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Ádám József, Györfy Rúben.
PINKK: Stach 21/9, Mandić 12, Jáhni 9, Tenyér 4, Landry 18. Csere: Szücs L., Vári 6, Yurkevichus, Zsilinszki. Vezetőedző: Vanja Miljković.
DVTK: Medgyessy 4, Walker-Kimbrough 31/12, Škorić 10/6, Kiss A. 2, Morrison 10/3. Csere: Szűcs R. 7/3, Pusztai 11, Zele 12, Kányási 9/3. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, amelyen az első pár perctől eltekintve végig komolyan vettük a küzdelmet. Úgy álltunk a meccshez, ahogy az hozzánk méltó. Nem állunk meg, hiszen a jövő héten két újabb találkozó vár ránk. Gratulálok a lányoknak, akik nagyszerűen álltak hozzá a meccshez.

 

Az Aluinvent DVTK legközelebb hazai környezetben lép pályára 2020. február 26-án szerdán. A PEAC elleni mérkőzés 18.30-tól kezdődik a Generali Arénában.