Szécsi, Coulibaly, Szécsi sorrendben dobták az új esztendő első kosarait a diósgyőri lányok. Jól kezdett a DVTK, a Brankica Hadžovićot ezen az estén nélkülöző ceglédiek 8-9-nél szerezték meg először a vezetést, amit Coulibaly 2+1 kosara után 14-12-nél vett vissza a Diósgyőr. Maikel Lopez bő öt perc után küldte pályára az új igazolásokat, egy hármas csere keretében Rasheed Rita, Rachel Allison és Dubei Debóra állt be Horváth Betti, Bálint Réka és Szécsi Orsolya helyett. Rövid ideig ismét a kék mezeseknél volt az előny (16-19), de Horváth Betti labdaszerzés után szerzett kosarával 20-19-re módosította az eredményt. Már kevesebb mint egy perc volt hátra a nyitó negyedből amikor Rasheed passzát értékesítetve “bemutatkozott” Allison, majd 20 másodperccel később a magyar válogatott bedobója is megszerezte első diósgyőri kosarát (24-19).

Aluinvent-DVTK - Cegléd 80-87
Rachel Allison 7 ponttal mutatkozott be
(Fotó: Szabó Gábor)

A második negyed Dubei Debóra kosarával indult, amit egy hármassal is megtoldott, azonban néhány bosszantó kosár után előbb hármat cserélt, majd időt is kért Maikel Lopez (31-28), aminek védekezésben és támadásban is meglett az eredménye (41-32). Továbbra is bátran forgatta csapatát a DVTK vezetőedzője, amikor 4 pontra felzárkóztak a vendégek, ismét hármat cserélve küldte pályára Coulibalyt, Czankot és Bálintot (43-39). Még mielőtt belelkesedhettek volna a ceglédiek, előbb Alllison szórt egy hármast, majd Dubei értékesítette mindhárom büntetőjét (50-40), így tízpontos előnnyel térhetett pihenőre a hazai csapat.

A harmadik negyedet az egykori diósgyőri, Maja Škorić nyitotta, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám amikor 7 pontra csökkent a különbség (55-48) Maikel Lopez jégkorongos módra teljes sort cserélt és egy alacsony szerkezetű csapattal - Czank több pontot is a palánk alól szerzett - folytatódott a játék (64-50). A negyed végén a vendégek legjobbja, Škorić értékesített két büntetőt - már 21 pontnál járt ekkor -, ezzel csapata javára fordítva azt a játékrészt.

Kilencpontos diósgyőri előnnyel indult az utolsó 10 perc, ami Czank 2+1 pontjának köszönhetően rögtön 12 lett. Nyolc perccel a vége előtt (68-61) visszacserélte a “sorokat” Maikel Lopez, azonban Szabó II. Dóra hárompontosa után (70-66) kénytelen volt időt kérni. A csere nélkül visszaküldött csapat előbb Horváth Betti hármasával úgy tűnt, lendületet kap, azonban egy triplányira mégis felzárkóztak a vendégek (73-70), sőt, 37 perc játék után már csak egy dupla volt a különbség (76-74). Az izgalmas végjátákban felváltva estek a kosarak, azonban Škorić 29. pontja már az egyenlítést jelentette a vendégek számára egy perccel a vége előtt (80-80), a 30-31. után pedig már náluk volt az előny (80-82). Közben Szécsi után Coulibaly is megkapta ötödik személyi hibáját, azaz center nélkül maradt a DVTK. Az utolsó másodpercekben már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség. Hét pont lett a válasz.

Női kosárlabda NB I. A-csoport 10. forduló

Aluinvent-DVTK - Ceglédi EKK 80-87 (26-21, 24-19, 14-15, 16-32)

Miskolc, 700 néző. Játékvezető: Pozsonyi László, Sallai István, Csabai-Kaskötő Brigitta.
Aluinvent-DVTK: Horváth B. 12/6, Czank 9, Bálint 13/6, Szécsi 6, Coulibaly 17. Csere: Allison 7/3, Rasheed 2, Dubei 8/3, Szabó P. 4, Ciappina 2. Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.
Cegléd: Szepsi 2, Gorjanácz 12, Serbán 13/3, Bozóki 11/3, Škorić 33/3. Csere: Szabó II. 11/9, Ruttner 5, Kobolák. Vezetőedző: Cziczás László.

Kipontozódott: Szécsi a 36., Serbán a 37., Coulibaly a 40. percben.

Maikel Lopez: - Mindenekelőtt gratulálok az ellenfelünknek! Egészen a legutolsó öt percig uraltuk játékot, akkor azonban mind támadásban, mind védekezésben elveszítettük a fókuszt. Azt terveztük, hogy minden játékos megfelelő számú játékpercet kap, az újak is, mert erre mindenkinek szüksége van. Annak ellenére, hogy ma vereséget szenvedtünk, a céljaink változatlanok. Ha bízunk a csapatban és az elvégzett keményen munkában, akkor hiszem, hogy még sok örömet szerez majd Miskolcnak a csapat, mert ne feledjük, hosszú még a szezon.
Cziczás László: - A mérkőzés előtt óriási nehézségekkel küzdöttünk, mert első számú irányítónk, Brankica Hadžović nélkül érkeztünk, de a második számú irányítónk, Lengyel Dalma sem tudott pályára lépni. Ennek ellenére a csapat olyan produkcióval rukkolt ki, ami élményszámba ment, száz százalékos védekezés mellett kétszáz százalékos védekezést nyújtottak a lányok. Le a kalappal előttük!

A mérkőzés teljes statisztikája

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!