- A karácsony előtti utolsó mérkőzés mindig veszélyes abból a szempontból, hogy ilyenkor sok minden elvonhatja már a játékosok figyelmét - hívta fel a figyelmet Maikel López. - Azonban azt láttam, hogy a diósgyőri lányok megfelelően koncentrálnak, illetve 48 órával a Vasas elleni találkozó előtt még az Európa Kupában léptünk pályára, ahol látható volt, hogy ebből a szempontból is minden rendben van. Ugyanakkor a két meccs közelsége miatt most nagyon fontos a gyors regeneráció.

Szerdán 68-64-re győzött az Aluinvent DVTK a DIKE Napoli ellen és veretlenül jutott az Európa Kupa legjobb 16 csapta közé, ahol a svéd Luleå lesz a következő ellenfél januárban. Csütörtökön a Gyermekegészségügyi Központ kis betegeit látogatták meg a lányok, míg pénteken videózás és délelőtti dobóedzés szerepel a programban, délután fél héttől pedig a Vasas ellen játszanak a piros-fehér lányok.

- Az utolsó csapat ellen lépünk pályára, de mi nem erre figyelünk, hanem minden mérkőzésen az a célunk, hogy tovább fejlődjünk. Láttam a Vasas legutóbbi mérkőzését a PINKK ellen, végül 13 pontos vereséget szenvedtek, de a második és a negyedik negyedet megnyerték. Hiba lenne a táblázaton elfoglalt helyük alapján lebecsülni őket, mert látható, hogy napról napra fejlődnek. Megfelelően kell koncentrálni, és akkor begyűjtjük a pontokat - zárta Maikel López.

A találkozóra a kosárlabda bérletek érvényesek, a belépőjegy egységesen 900 forintba kerül, míg a 14 év alattiak és a 65 év fölöttiek igazolványuk felmutatásával ingyen léphetnek be.

A Generali Aréna kapui 17:45-kor nyílnak.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!