Első félidő

Az első perc nem hozott kosarat egyik oldalon sem. A második percben a vendégek szereztek vezetést, de Naignouma Coulibaly révén gyorsan fordítani tudtunk. A ZTE NKK az első perctől jelezte, hogy nem kikapni érkezett a Generali Arénába, négy perc után 6-6, hat perc után 9-9, nyolc perc játékidőt követően 13-13 volt az állás. Az első tíz perc után Rasheed Rita, Szécsi Orsolya és Rachel Allison remek egyéni teljesítményének köszönhetően belehúztunk és az első negyed végére már hat ponttal vezettünk (25-19).

A mérkőzés a második negyedben ott folytatódott ahol az előző véget ért. Rasheed Rita remek hárompontosának köszönhetően már 28-19 volt az állás. A Zalaegerszeg ekkor még nem adta fel, megkezdte a felzárkózást, elsősorban Szélesy Judit és Nagy Dóra pontjainak köszönhetően (32-26). Rachel Allison csaknem kétperces hazai csöndet tört meg és 34-26-ra módosította az eredményt. A játékrész ezen szakaszában többet kezdeményezett a ZTE, melynek meg is lett az böjtje, hiszen négy pontra csökkent a különbség (36-32). Romina Ciappina azonban másként gondolta, majd jött Naignouma Coulibaly is, így alakítva ki a 42-37-es félidei eredményt.

Második félidő

Ősszel Zalaegerszegen, szoros meccsen öt ponttal győztünk, a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy ezúttal sem lesz nagy különbség a csapatok között, ám a harmadik negyedben mutatott parádés játékunk miatt húsz pont előnyre tettünk szert. Nézzük a részleteket. A negyed első négy perce egyik oldalon sem a pontos kosarakról szólt, de a 26. percre Mima Coulibaly közeli pontjainak és Czank Tímea hárompontosának köszönhetően kicsit megnyugodhattunk(54-42). A folytatásban is a mali centeré volt a főszerep, remek egyéni teljesítményének köszönhetően 66-46-os állással várhattuk a negyedik negyedet.

A mérkőzés végkimenetele ekkor már mindkét fél számára világos volt, a negyedik negyed előtt már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a lefújáskor. Bálint Réka sikeres középtávoli dobásával indult a játékrész (68-46), majd Szécsi Orsi, Rachel Allison és Horváth Betti is betalált (77-49). A 36. perc a hárompontosoké volt, a Diósgyőrből Bálint Réka és Romi Ciappina egyszer-egyszer a zalaegerszegiektől Velkey Krisztina kétszer volt eredményes messziről (83-55). A mérkőzés finisébe érve a ZTE minden erejét mozgósította, Velkey, Szélesi és Nagy kosarainak is köszönhetően 86-67-re módosult az állás. A mérkőzés végén a különbség érdemben már nem változott (90-72).

Aluinvent-DVTK – ZTE NKK 90-72 1

A lefújás után a csarnokban olyan hangerővel zúgott a „szép volt lányok”, hogy azt minden bizonnyal a Miskolci Kocsonya Farsang Széchenyi utcán hömpölygő közönsége is meghallotta.

Női kosárlabda NB I. A-csoport 15. forduló

Aluinvent-DVTK - ZTE NKK 90-72 (25-19, 17-18, 24-9, 24-26)

Miskolc Generali 750 néző Játékvezető.: Gorka, Minár, Bognár.
Aluinvent-DVTK: Horváth 11/6, Czank 5/3, Bálint 5/3, Szécsi 9, Coulibaly 21. Csere: Allison 11, Ciappina 13/6, Szabó P. 2, Arad 2, Sikora 1, Rasheed 10/6 Vezetőedző: Maikel Lopez

ZTE NKK: Nagy D. 14/3, Mackay 18/12, Darida 6, Zele 4, Horváth. Csere: Szélessy 14/3, Velkey 16/12, Jurkó Vezetőedző: Gáll Tamás:

Maikel López: Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a tabellán előttük állók közül két csapatot is legyőztek. Beigazolódott a várakozásunk, a vendégek a mérkőzés nagy részében komoly ellenállást fejtettek ki. Gratulálok a játékosaimnak. Készülünk, építjük tovább a csapatot.
Gáll Tamás: Először is gratulálok a Miskolcnak, megérdemelten nyertek. Bár az első félidőben jól tartottuk magunkat, a harmadik negyedben nagy pofont kaptunk, amely után a negyedikben már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Nem szomorkodunk az eredmény miatt, hiszen mások a céljai a két csapatnak, sokkal inkább aggaszt csapatkapitányunk Horváth Zsófia sérülése, hiszen szűkös a keretünk.

A találkozó hivatalos jegyzőkönyve ide kattintva olvasható.

 2

 

Azok, akik lemaradtak a lányok zsinórban ötödik győzelméről ne bánkódjanak, hiszen az Aluinvent-DVTK 2015. február 18-án, szerdán 18 óra 30 perctől (az eredeti időponthoz képest négy nappal később) újra hazai pályán szerepel. Nem akármilyen mérkőzés vár majd a diósgyőri hölgyekre, a PINKK Pécs csapata látogat Miskolcra. A találkozó az alapszakasz végkimenetelének szempontjából is sorsdöntőnek ígérkezik, de a pécsi csapatok ellen minden mérkőzés rangadónak számít.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!