Iskolák figyelem!
Versenyt hirdet a DVTK. Amelyik iskolából a legtöbb gyermek érkezik a csütörtöki toborzóra, az az intézmény százezer forint értékű utalványt kap, amely a DVTK Ajándékboltban váltható be sportszerre, sporteszközre.

- Aki focizik, az sok olyan élménnyel gazdagodik, ami egész életén végigkíséri - kezdte Benczés Miklós, aki maga is a DVTK utánpótlásában nevelkedett, majd lett évek múltán a klub utánpótlás-edzője, és az első csapat vezetőedzője, jelenleg pedig sportigazgató, és az akadémia igazgatója. - Sportbarátságok, barátságok szövődnek a pályákon, nem véletlen, hogy még az öregfiúk is rendszeresen játszanak.

- Bármelyik diósgyőri mérkőzésen körbetekintve a lelátón látni lehet, hogy sok gyerek szereti a focit - vette át a szót Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója. - Azoknak a figyelmét szeretnénk felkelteni, akik kijárnak a meccsekre, de szervezett keretek között nem sportolnak. Illetve mi is keressük azokat a tehetségeket, akiknek évek múlva a Diósgyőri Stadionban tapsolhatunk.

A 2004 és 2011 között született kapusokat és mezőnyjátékosokat várják a DVTK Labdarúgó Edzőcentrumban.

- A labdarúgás szabályainak egyszerűsége lehetővé teszi, hogy már óvodás korban elkezdjenek sportolni a gyerekek, hiszen nincs például lépésszabály - folytatta Benczés Miklós. - Ezért a legkisebbek is ugyanazt a labdarúgást játszhatják, mint a világsztárok. Mára eltűntek azok a grundok, ami a mi gyerekkorunkban még megvoltak, és ahol majdhogynem szervezett körülmények között lehetett focizni, hiszen az idősebbek koordinálták a mérkőzéseket, és tőlük sok mindent el lehetett lesni.

- Öttől tizenkét éves korig várjuk a srácokat, ebben a korosztályban látunk rejtett tartalékokat, akik esetleg otthon a kertben szívesen passzolgatnak a szülőkkel, de edzésre nem járnak - osztotta meg Sütő Szilárd. - Minden toborzón találunk tehetségeket, akik utána örömmel csatlakoznak a Diósgyőr képzési programjába, majd évek múltán oszlopos tagjai lesznek a DVTK korosztályos csapatainak.

És ha valaki focizni szeretne, akkor miért a DVTK-t válassza?

- Diósgyőrben megfelelő pályákon, kellő szakmai irányítás mellett sajátíthatják el a fiatalok azt a tudást, ami az élsporthoz szükséges - érvelt Benczés Miklós. - Mert Diósgyőrben a jövő NB I.-es labdarúgóit neveljük. Az élvonalhoz szükséges technikai, taktikai, kondicionális képzést csak egyesületi szinten lehet elsajátítani, ma már elképzelhetetlen, hogy valaki 16 éves korában kopogtasson be egy klubnál, addigra olyan lemaradásba kerül, amit tehetséggel nem lehet pótolni.

A március 24-i toborzóra a szervezők kérik, hogy sportfelszerelést hozzanak magukkal a gyerekek, illetve a szülők töltsék le innen az adatlapot, és előzetesen küldjék vissza kitöltve az [email protected] e-mail címre.

- A toborzón különböző technikai feladatokat hajtanak végre a fiatalok, amit több edző figyel, végül a legfontosabbal zárul a program, az egymás közti játékkal - avatott be a részletekbe Sütő Szilárd. - A DVTK szakemberei által kiválasztott fiatalok bekerülnek a második körbe. A legtehetségesebbek lehetőséget kapnak arra, hogy rendszeresen együtt edzenek a DVTK megfelelő korosztályos csapatával, ahol az edzők folyamatosan figyelemmel kísérik teljesítményüket. Aki ezt az akadályt is sikerrel veszi, az a DVTK igazolt labdarúgója lehet. A legkisebbek heti három edzéssel kezdenek, ami a legtehetségesebbek esetében 8-9 éves korban négyre emelkedik. A legfontosabb, hogy a gyerekek rendszeresen sportoljanak.

- Saját példámat is idézhetném, akár szurkolóként, akár sportolóként kerülsz a DVTK nagy családjába, az az életed végéig elkísér, bárhová is vet a sorsod - zárta Benczés Miklós, aki az év elején tért vissza Diósgyőrbe.

A toborzás

  • A toborzó ideje: 2016. március 24., csütörtök 10:00
  • A toborzó helye: DVTK Labdarúgó Edzőközpont (Miskolc, Andrássy út 61.)

Kérjük, hogy a toborzóra érkező gyerekek sportfelszerelést hozzanak magukkal! Ezen kívül töltsék le innen az adatlapot, és küldjék el előzetesen az [email protected] e-mail címre!

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!