Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón ismertette a DVTK road-show-val kapcsolatos tudnivalókat Hollósy András, a klub pr-menedzsere és Körmöndi Zoltán marketing igazgató.

Hollósy András (Fotó: Kocsis Norbert)


Mint elhangzott, a road-show célja az, hogy a klub megmozgassa a földrajzilag távol élő szurkolóit és alkalmanként egy mini ankét során a szurkolók személyesen találkozhassanak a településükre látogató játékosokkal. Minden helyszínen két labdarúgótól lehet kérdezni, akik közül az egyik magyar, míg a másik külföldi lesz.

Sok meghívás érkezett a megye teljes területéről, amelyek közül elsőként az edelényit fogadta el a klub. Március 9-én már a 16 órától feltűnnek a DVTK hoszteszei, majd 18 órakor kezdetét veszi a művelődési házban a kérdezz-felelek, ahol a DVTK-t José Luque és Gohér Gergő képviseli. Végül pedig lehetőség lesz közös fotózásra, valamint dedikálásra. Második helyszín Sajószentpéter lesz március 14-én. Ezt követi további 10 helyszín, melyet később ismertetünk.

A road-show az alapja a szurkolói klubhálózat kialakításának. Ezek a klubok a DVTK-hoz való tartozás érzését hivatottak szolgálni és miként elhangzott, cél a 80-100 ezer fős passzív szurkolótábor létszámának megduplázása. Így egy nagyobb stadion is könnyebben megtölthető, ha megépül egyszer.

De miért érdemes csatlakozni a szurkolói klubhoz? Elsőként, mert egy oklevelet kap minden tag. Regisztrálni jelképes összeggel lehet (1910 forint), cserében a klubok segítséget nyújtanak a közös meccsre utazások megszervezésében, és aki ezt nem vállalja, az a közös meccsnézések során helyben is megtapasztalhatja a diósgyőri életérzést. A klubtagok közt rendszeresen sorsolást tartunk, ahol vacsorát, DVTK ajándéktárgyakat, stb. lehet nyerni. Amennyiben egy klub eléri a százfős taglétszámot, akkor a DVTK zászlót adományoz nekik rajta a településük nevével és a klub címerével.

A DVTK meghirdeti a “Hozz magaddal még egy diósgyőrit” akciót is. Az a klubtag, akinek ajánlatával újabb szurkoló csatlakozik, az tiszteletjegyet kap az állóhelyre, a legtöbbet verbuváló pedig ajándékcsomagot kap.

Végezetül Hollósy András elmondta, az előkészületek során azt tapasztalta, rendkívül nagy az érdeklődés a DVTK iránt.