Nagy Tamás (fotó: bp)

- Hogyan emlékszel vissza a kecskeméti mérkőzésre?
- Nagyon rosszul indult a találkozó, hiszen rögtön gólt kaptunk, ami megfogta a csapatot az első húsz percben. Utána nagyjából helyrerázódtunk, de az első félidő így is kapkodósra sikeredett. A második félidőben már mi irányítottunk, szinte végigtámadtuk ezt a játékrészt. Minimum egy pontot Kecskeméten hagytunk, mert gyakorlatilag 90 percünk maradt a fordításra, mert igen, akár nyerhettünk volna így is.

- Benczés Miklós vezetőedző és a szurkolók dicsértek, te magad hogyan láttad a teljesítményed?
- Bal oldali belső védőként kezdtem, majd Igor Gal sérülése után jobb oldali belső védő lettem. Ott jobban éreztem magam, mert arról a posztról jobban be tudok lépni a támadásokba, tudtam is segíteni néhányszor. A második félidőben a Kecskemét beszorult, így jóval kevesebb védőfeladatom adódott és többször tudtam fellépni a támadásokkal. Először léptem pályára az NB I.-ben kezdőként, de elégedett vagyok a teljesítményemmel, most az a feladatom, hogy minél többször megismételjem.

- Mikor tudtad meg, hogy kezdő leszel Kecskeméten?
- Pénteken hívott magához Benczés Miklós és közölte az örömhírt. Már a Videoton elleni hazai Ligakupa-mérkőzésen is jól ment a játék, szerintem azzal a teljesítménnyel győztem meg, hogy érdemes rám számítani a bajnokin is.

- És a Videoton elleni bajnokin?
- A kecskeméti vereséget el kell felejteni, és az újabb feladatra kell figyelni. A bajnokcsapat érkezik vasárnap Miskolcra, ez a legjobb lehetőség arra, hogy egy jó teljesítménnyel feledtessük a kecskeméti botlást. Ha vasárnap nyerni tudunk, akkor senki nem beszél többet a szezonnyitóról.