Czank Tímea

- Timi! Mennyire bonyolította meg a csapat felkészülését a két időpontváltozás?
- Felborult most kicsit a meccsritmus, de van jó oldala is, hiszen kicsivel több időnk van felkészülni a PINKK-re és a Sopronra is.

- Mind a két mérkőzés rangadónak számít a hagyományok miatt és a tabellán elfoglalt helyek okán is. Mire számítasz?
- Így van, nekünk és a szurkolóknak is rangadó mind a két meccs. Mi mindig a soron következő találkozóra koncentrálunk, úgyhogy először szerdán szeretnénk nyerni. Idegenben öt ponttal kaptunk ki, ezért bízom abban, hogy hazai pályán elcsíphetjük őket. A második meccs nehezebb lesz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy legyőzzük a Sopront is.

- A szurkolók nagy erőkkel készülnek mind a két meccsre, ráadásul a szerdaira a labdarúgó Ligakupára jegyet váltók ingyen mehetnek be. A régi idők hangulatát idézik majd ezek a meccsek. Mennyit adhat hozzá ez a ti teljesítményetekhez?
- Ilyenkor mindig plusz energiák szabadulnak fel bennünk is, ez természetes. Nagyon várjuk a szurkolókat. Mind a két mérkőzés nagyon fontos, de ha mondhatom ezt, nekünk a két meccs közül a PINKK elleni most a fontosabb, hiszen ha győzünk, akkor pontszámban beérjük őket és akár előzhetünk is az egymás elleni eredmények miatt. Ha a listavezető Sopront is el tudnánk kapni, természetesen nagyon boldogok lennénk. Jó lenne a szurkolókkal közösen átélni az újabb sikereket.

- Mivel telnek most a napjaitok?
- Kaptunk másfél nap pihenőt, így jut idő egy kis regenerálódásra is. Vasárnap délután folytatjuk a munkát, szerencsére egy-két kisebb sérüléstől eltekintve mindenki hadra fogható.

 

Szécsi Orsolya

- Orsi! Két fontos meccs jön. Várod már?
- Szerdán kötelező a győzelem, de vasárnap sem vagyunk esélytelenek, a PEAC is meglepte már a Sopront, így bízunk abban, hogy nekünk is sikerülni fog.

- Szerdán kötelező a győzelem, de vasárnap sem vagyunk esélytelenek, a PEAC is meglepte már a Sopront, így bízunk abban, hogy nekünk is sikerülni fog.

- A szokásosnál hosszabb szünet telik el két meccs között, milyen plusz munkát tudtok ennek köszönhetően elvégezni?
- Most csak magunkkal foglalkozunk, hogy mint csapat jobbak legyünk, taktikailag, fizikálisan és erőnlétileg próbálunk most fejlődni.

- Mit szólsz ahhoz, hogy a szurkolók már szervezik a pokoli hangulatot vasárnapra?
- Örülünk neki, de nem szeretném, ha csak a vasárnapi meccs lenne a szemünk előtt, hiszen előtte még nyerni kellene szerdán is, és akkor is szükségünk lesz a biztatásra. Ha a szerdai meccsen túl vagyunk, utána jöhet a Sopron.

- Jutott idő a pihenésre?
- Igen, péntek délután volt az utolsó edzés, most pihenünk kicsit és vasárnap újra kezdődik a munka.

Női kosárlabda NBI. A csoport

16. forduló
Aluinvent-DVTK – Pink Pécsi 424 - 2015. február 18. (szerda) 18:30 - Generali Aréna (Miskolc)

17. forduló
Aluinvent-DVTK - Uniqa Sopron - 2015. február 22. (vasárnap) 17:00 - Generali Aréna (Miskolc)

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!