Nikházi Márk (Fotó: Szabó Gábor)


- Ezúttal sajnos nem udvariassági a kérdés: hogy vagy?
- Köszönöm szépen, most már egyre jobban. A hét elején eléggé fájt a karom, fájdalomcsillapítót kellett szednem, szombat éjszaka nem aludtam egy hunyásnyit sem, de most már gyógyszer nélkül is tudok éjszaka pihenni. Megszámlálhatatlanul sokan kerestek és biztattak, hogy minél hamarabb gyógyuljak meg, köszönöm szépen ezúton is!

- A lelátóról nem nagyon látszott, hogyan sérültél meg?
- Az ellenfél kapujának háttal ugrottam fel fejelni, amikor lendületből érkezett a Videoton egyik védője, és belekönyökölt az alkaromba. Biztosan nem szándékosan csinálta, de egyből éreztem, hogy nagy a baj. Ápolást kértem, be is kötötték a karom, azonban a fájdalom mellett azt is éreztem, hogy nem tart rendesen a csont. A félidőig még kihúztam valahogy, folytatni azonban nem tudtam a játékot.

- Mi történt ezután?
- Megfürödtem és átöltöztem, bár az sem volt egyszerű törött kézzel. Kérdezték, hogy bevigyen-e a mentő a kórházba, de szerettem volna végignézni a második félidőt. Jól nézett ki a csapat, semmi nem utalt arra, hogy nem mi nyerünk, sajnos mégsem úgy alakult, hogy legalább a végeredmény csillapította volna a fájdalmam. Az előző héten kikaptunk Budapesten, a Videoton elleni találkozót viszont úgy éreztem, már megnyertük…

- Elkerülhetetlen volt a műtét?
- Már a Diósgyőri Stadionban éreztem, hogy eltört a kezem, de a doktor úr kérte, várjuk meg a röntgenfelvételt, hogy lássuk, pontosan mekkora a baj. Szombat este otthon aludtam, majd vasárnap délután Dr. Forgás Alfréd (a DVTK csapatorvosa - a szerk.) műtött meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban. Egy lemezt rögzítettek hat csavarral a csonthoz, ami e nélkül is összeforrt volna, azonban így felére csökken a gyógyulási idő. A mintegy egy órás műtétből semmit nem éreztem, mert altatásban történt. Két éjszakát töltöttem a kórházban, kaptam gipszet is a karomra, utána engedtek haza.

- Mivel telnek most a napjaid?
- Az elmúlt napokban próbáltam pihenni, már amikor tudtam a fájdalomtól, fél-egy órákat aludtam. Szerdán mentem ki először sétálni, és a gyógytornásszal egyeztetve később is tervezek olyan mozgást, amivel nem terhelem a kezem és a pulzusszámom sem emelkedik meg. A szobakerékpár éppen alkalmasnak tűnik erre a célra. Jó erőben érzem magam, nem szeretnék leengedni a kényszerű szünetben sem.

Nikházi Márk (Fotó: Szabó Gábor)

- Mivel biztatnak az orvosok?
- A műtét után tíz nappal, jövő héten szerdán veszik ki a varratokat, utána kapok úgynevezett sportgipszet, amivel elkezdhetem a könnyített edzéseket. Hogy ezt követően mikor tudok csatlakozni a társakhoz és akár mérkőzésen pályára lépni, az attól függ, hogy a szervezetem hogyan reagál a műtétre, mennyire érzek fájdalmat. A fájdalmat tűrni fogom, mert minél hamarabb játszani szeretnék, azonban biztosan megvárom, hogy az orvosok kimondják: elkezdhetem az edzéseket. Egy volt csapattársam hasonló sérülése után négy héttel már játszott, bízom benne, hogy a válogatott mérkőzése miatti bajnoki szünet előtt én is vissza tudok térni.

- Többek közt az MTK elleni mérkőzést is ki kell hagynod.
- Amióta eljöttem az MTK-ból, most hétvégén léphetnék ötödik alkalommal pályára egykori csapatom ellen. A DVTK színeiben 2013-ban betegség, a dunaújvárosi kölcsön idején eltiltás miatt kellett kihagynom egy-egy találkozót, most pedig itt ez a sérülés! Eddig mindig vártam az MTK elleni meccseket, hogy találkozzak a régi csapattársakkal, de most már nem is tudom, hogyan viszonyuljak hozzá.

- Közhely, hogy egy sérülés sosem jön jókor, de rád különösen igaz, hiszen a bajnoki nyitányon gólpasszt adtál, a Videoton ellen pedig büntetőt harcoltál ki és független ítészek szerint is a mezőny egyik legjobbja voltál az első játékrészben.
- Nagy örömömre a Videoton ellen a kedvenc posztomon, az ék mögött játszhattam. Én is úgy éreztem, hogy jól ment nekem és a csapatnak is a játék az első félidőben, éppen ezért állok értetlenül a végeredmény előtt. Néhány mérkőzést most ki kell hagynom, de bízom a csapatban, hogy nélkülem is gyűjtögetni fogják a pontokat. Utána pedig újra közösen hajthatunk a céljainkért.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!