Pécsett lépett pályára az Aluinvent-DVTK, a találkozón bemutatkozott a kedden igazolt új irányító, Tiffany Bias is, ugyanakkor Romina Ciappina sérülése miatt még mindig nem állt rendelkezésre.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, mert a végig a hazaiak fel lejtő pályán Naignouma Coulibaly ellen a 4. percben egymás után két faultot fújtak, ami miatt Maikel Lopez le is cserélte a diósgyőri centert. A könnyen kiosztott büntetés rányomta a bélyegét a játékra, hiszen amikor visszatért, akkor is a szokásosnál óvatosabban tudott csak védekezni a mali középjátékos.

Az első negyed döntetlene után a nagyszünetre 9 pontos hazai előnnyel térhettek a csapatok, amit egy nagyszerű 20-0-ás diósgyőri rohamot is magában foglaló negyeddel sikerült ötpontos előnyre váltani.

A diósgyőri kosárgyárban elsősorban a magyar játékosok termeltek, hiszen Kacjarina Sznicina két hete, Tiffany Bias mindössze két napja dolgozik a csapattal, viszont Czank Tímea, Szécsi Orsolya és Bálint Réka továbbra is nagyszerű formát mutat.

A záró negyedet nagyon megnyomták a hazaiak, azonban a négypontos vereség azt is jelenti, hogy amennyiben a január 18-i Aluinvent-DVTK - PEAC mérkőzésen ennél nagyobb különbséggel győz a Diósgyőr, akkor az alapszakasz végén azonos győzelmi mutató esetén megelőzi vetélytársát. Erre pedig minden esély megvan, hiszen addig lesz idő beépíteni a csapatba az új igazolásokat.

Az Aluinvent-DVTK játékosai legközelebb szerdán lépnek parkettre, az Európa Kupában a Lombos Cascais lesz a diósgyőri csapat ellenfele Portugáliában.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 3. forduló

PEAC - Aluinvent-DVTK 78-74 (20-20, 27-16, 6-20, 25-18)

Pécs, 350 néző. Játékvezetők: Pálla Zoltán, Balog György, Boros Tamás.
PEAC-Pécs: Hurst 12/3, Raksányi 21/6, N. Jovanović 5/3, Kiss 4, T. Jovanović 13 Csere: Orozovics 4, Williams 16, Kaposi 3/3, Raus, Szücs. Vezetőedző: Željko Đokić.
Aluinvent-DVTK: Horváth B. 5/3, Czank 20/6, Bálint 13/6, Sznicina 9/3, Coulibaly 2. Csere: Szécsi 16, Bias 2, Dubei 3/3, Szabó P. 4. Vezetőedző: Maikel Lopez, edző: Dubeiné Balogh Gabriella.

Kipontozódott: Coulibaly a 35. percben.

Edzői értékelések

Željko Đokić: - Ez egy nagyon fontos győzelem volt számunkra. Különösen örülök annak, hogy ez a tehetséges csapat nagyon sokat dolgozott ezen a héten, és a kemény munkát sikerült megkoronáznunk ezzel a győzelemmel. Nagyon fontos csapatom számára az önbizalomszerzés, ennek a győzelemnek motivációt kell jelentenie a folytatásra.
Maikel Lopez: - Egy rendkívül kemény találkozón vagyunk túl. Az első félidőben a védekezésünk nem állt össze, sok pontot kaptunk. A 3. negyedben védekezést váltottunk, ezzel visszjöttünk a meccsbe, vezettünk is. Sajnos a végjátékban támadásban néha nem jó döntéseket hoztunk, illetve a védőlepattanókat sem gyűjtöttük hatékonyan.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!