Az Aluinvent-DVTK szurkolói már nagyon készültek az első hazai nemzetközi kupameccsre, a kezdéskor látványos élőképpel köszöntötték a lányokat. De másokat is kicsalt a várható küzdelem, a lelátón feltűnt a DVTK labdarúgó csapatából Kádár Tamás és Gosztonyi András, valamint Szivics Tomiszláv és Árki Gábor.

EK: Aluinvent-DVTK - Castors Brain 2
A szurkolók ezúttal is kitettek magukért (Fotó: Szabó Gábor)


A találkozó első kosarát Czank Tímea szerezte, utána azonban 9-2-re megléptek a vendégek, 4-10-es állásnál időt is kért Maikel Lopez vezetőedző. A megbeszélés eredményeként sikerült lassítani a különbség növekedését, de a pontatlan dobások miatt nem sikerült a felzárkózás. A biztos előny birtokában a vendégcsapat is egyre többet hibázott, be is fagyott az eredményjelző egy időre 7-19-nél. Az első negyedben dobott 9 pont kissé kevés, míg a kapott 23 pont nagyon sok.

A második negyed is diósgyőri kosárral indult, Kacjarina Sznicina talált a gyűrűbe. Naignouma Coulibaly beállásával feljavult az Aluinvent-DVTK védekezése, megnőtt – elsősorban – a védőlepattanók száma. Bálint Réka hárompontosa azt jelentette, hogy már csak 7 pont volt a hátrány (18-25), ami felhangosította az addig sem csöndes közönséget. Egy lefordulás után Dubei Debóra négy támadó között szedett védőlepattanót, mégsem sikerült kihasználni a lélektani előnyt (18-29). A diósgyőri lányok tisztesen kapaszkodtak, de a vendégek három hárompontost dobtak zsinórban (23-38). A félidőre 23 pontosra nőtt a különbség, amire talán még ők sem számítottak.

A szünetben Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja adott át melegítőket a diósgyőri női kosárlabda utánpótlásban szereplő fiataloknak, akik nagy örömmel öltötték magukra a piros-fehér szerelést.

EK: Aluinvent-DVTK - Castors Brain 3
Jó helyre kerültek a melegítők (Fotó: Szabó Gábor)


A nagyszünet után az egyhuzamban 15 pontot dobó Kacjarina Sznicina vezetésével tartotta a lépést a vendégekkel az időközben zónára váltó DVTK (37-56), ami nem ízlett a belgáknak. Sikerült felzárkózni 44-59-re, amire vendég időkérés volt a válasz. Ebben a negyedben feljavult a dobáspontosság és ezzel párhuzamosan a védekezés is összeállt, így 16 pontos hátrányból indult az utolsó tíz perc. (46-62).

Az utolsó negyed 6-0-ás diósgyőri rohammal kezdődött, azonban mielőtt a vérmesebb szurkolók reménykedni kezdtek volna a feltámadásban, visszaállt a 20 pont körüli különbség (50-69). Még egyszer lendületet vett az Aluinvent-DVTK (55-71) de utána már csak az maradt kérdéses, hogy húsz pont alatti lesz-e a két csapat közötti különbség. Ez végül sikerült, de így is súlyos vereség lett a vége.

Az Aluinvent-DVTK következő kupamérkőzését jövő szerdán a francia Carolo Basket ellen játssza Miskolcon 18:30-tól.

 

Női Kosárlabda Európa Kupa 3. forduló

Aluinvent-DVTK - Castors Braine 59-78 (9-23, 14-23, 23-16, 13-16)

Miskolc, Generali Aréna, 1000 néző. Játékvezető: Zoran Sutulović (montenegrói), Vladiszlav Iszacsenko (ukrán), Ernad Karović (bosnyák).
Aluinvent-DVTK: Bias 8, Czank 9, Bálint 13/3, Sznicina 17/9, Coulibaly 7. Csere: Szécsi, Dubei 4, Horváth B. 2, Szabó P. 1. Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.
Castors Braine: Mestdagh 12/12, Allemand 8/6, Spencer 10/6, Steinberga 21/3, Trahan 15. Csere: Eglite 4/3, Ballau 6/6, Anderson 2, Grzesinski. Vezetőedző: Ainars Zvirgzdins.

A találkozó részletes statisztikája

EK: Aluinvent-DVTK - Castors Brain 4
A vereség ellenére a találkozó végén a DVTK szurkolói megtapsolták a csapatot (Fotó: Szabó Gábor)


Maikel López
: Mindenekelőtt gratulálni szeretnék ellenfelünknek, mert ma sokkal jobbak voltak nálunk. Nekünk nem sikerült megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amit elterveztünk. Nyomás alatt nem tudtunk eredményesen játszani, tovább kell építeni a csapatot.

Ainars Zvirgzdins: Ez klubom első éve a nemzetközi kupában, ezért boldog vagyok, hogy három győzelemmel kezdtünk és fontos, hogy jól játszottunk. Jól kezdtünk és különösen az első félidőben jól védekeztünk és nagy előnyt szereztünk. A második félidőben tartottuk az eredményt. Van néhány sérültünk, ha az első számú irányítónk visszatér, akkor talán még jobbak leszünk.

Czank Tímea: Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elterveztük és amit az edzéseken gyakoroltunk. Tudtuk, hogy mai ellenfelünk a legerősebb a csoportban, akik egyaránt agresszívak támadásban és védekezésben. Az első félidőben nem találtuk a ritmusunkat, ezért nagy előnyre tett szert az ellenfél, a második játékrészben fel tudtuk venni a kesztyűt és már nem nőtt a különbség.

Anete Steinberga: Kemény és hosszú mérkőzés volt,  egyedül a harmadik negyedben nem játszottunk úgy, ahogy szerettünk volna. Ekkor Sznicina dobott néhány fontos gólt, amivel visszahozta csapatát a mérkőzésbe.

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!