Mindkét szurkolótábor számára fontos volt a meccs. A hazai ultrák legnagyobb kedvencük, Vitelki Zoltán visszavonulása miatt készültek a mérkőzésre, de nem mellékesen a házi gólkirály, Simon Attila is most búcsúzott, mert Újpesten folytatja a pályafutását. A vendégdrukkerek arra készültek, a lefújás után hatalmas buliba kezdenek, mert kedvenceik teljesítik álmukat, 22 év után újra dobogósak (bronzérmesek) lesznek, így jutva ki a nemzetközi porondra.
A kezdés előtt a szokásos futballhangulat uralkodott a diósgyőri utcákon. Az apraja és a nagyja piros-fehér szerelést öltött és célba vette a stadiont, amely előtt egy hatalmas sörsátor várta az érdeklődőket.
A győriek több mint százan kísérték el a kedvenceiket Diósgyőrbe, végig hangosan szurkoltak, így járulva hozzá az amúgy is mindig emelkedett hangulatú miskolci futballesemény még élvezhetőbbé tételéhez.
Diósgyőri oldalon egyébként mindenki egy olyan emlékpólóban „parolázott”, amellyel a klub vezetői Vitelki Zoltán pályafutásának kívántak emléket állítani.
Magát a meccset a hazaiak kezdték aktívabban, gólhelyzetek is adódtak Simonék előtt, de vagy nem tudtak túljárni Sztevanovics eszén, vagy ha igen, akkor Stark mentett a gólvonalról.
Közel félóra játék után vették át a játék irányítását véglegesen a győriek, ráadásul Böőr remek egyéni akciójának köszönhetően előnnyel is vonulhattak a pihenőre.
A szünetben a legnagyobb üdvrivalgást azt váltotta ki a diósgyőri és a győri drukkerek köreiben, hogy a hangosbemondó közölte, a Loki vezet kettővel a szünetben az Újpest ellen.
A mérkőzés második félidejének a kezdőrúgását Vitelki gyermekei végezték el, a hazai ultrák transzparensekkel fejezték ki örökké tartó hálájukat "Vityának".
A szünet után tovább pörgették a játékot a győriek, a győzelmükhöz semmi kétség nem férhetett. A vége előtt nyolc perccel azért ünnepeltek - pontosabban, búcsúzkodtak - a hazai fanatikusok is, méghozzá Vitelkit, akit lecserélt Vágó Attila vezetőedző. A Diósgyőr ikonja fülsüketítő vastapsot kapott, nagyobb volt ekkor az üdvrivalgás, mint a későbbi szépítő gólnál.
A Győr nemcsak ezt a meccset nyerte meg teljesen megérdemelten, hanem a bronzérmet is, hiszen beért az a szisztematikus munka, amely Tarsoly Csaba színrelépése óta jellemzi a győrieket, csapatuk megérett a nemzetközi porondra.
(s.z.)

Vágó Attila (Diósgyőr): - Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy végig kellett volna. A győriek rutinos játékosai kihasználták a hibáinkat, onnantól kezdve pedig már görcsössé váltunk.

Egervári Sándor (Győr): - Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani: a vezetőknek, a játékosoknak és a szurkolóknak, akik segítettek nekünk álmaink megvalósításában, azaz a bronzérem megszerzésében. Ez különösen nagy öröm, hiszen ezzel a helyezéssel kvalifikáltuk magunkat a nemzetközi kupába.