A mérkőzés közepes tempóban indult, a vendégek támadtak többet, Silát tesztelték is néhányszor, de a kapus a helyén volt. A játékrész további részében is a diósgyőriek domináltak, de kevés helyzet alakult ki. Az első emberelőnyt az Újpest kapta, de kapuralövés nélkül telt el az a két perc. Utána szinte azonnal kiállítottak egy újpestit, az emberfórban több nagy lehetősége volt a vendégeknek, de Sila kétszer is bravúrosan védett.

Szilágyi első gólja

A második harmadban továbbra is a piros-fehérek nyomtak, és a 4. percben meg is szerezték a vezetést. Láda kék vonalas lövése felpattant, Szilágyi bokszolt bele a korongba, amely így a kapuba jutott (0-1). Nem sokkal később háromszor is emberelőnybe került a Diósgyőr, és bár többször is átjátszották az újpesti védelmet, végül nem sikerült feltenni az i-re a pontot. Utána fordult a kocka, újpesti emberelőnyök jöttek, sőt egy percig kettős fórban is játszhattak a lilák, és ezt Elomo közelről már gólra váltotta (1-1).

Nagy diósgyőri fölény, gól nélkül

A harmadik harmadban előbb kivédekeztek egy áthúzódó kiállítást a vendégek, majd ismét beszorították az Újpestet a saját harmadába, de Sila jól védett. A játékrész felénél kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már Adorjánnak is akadt védenivalója. Az utolsó tíz percben az Újpest alig-alig jött ki a harmadából, ekkor egyedül Sila védései tartották meccsben a lilákat. A rendes játékidőben már nem esett gól, így jöhetett a hosszabbítás.

A túlóra elején Adorján mutatott be két nagy bravúrt, majd a 4. percben egy kipattanót Tóth vágott egyből Sila kapujába, így a DVTK megérdemelten nyerte meg a meccset.

UTE - DVTK Jegesmedvék 1-2 hu. (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Újpesti jégcsarnok 300 néző. Játékvezető: Kincses, Halassy, Soós, Németh
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.
Újpesti TE: Sila – Huba, Feil, Nemes, Lindgren, Gröschl, Mihalik, Zalavári, Dömötör, Dósa, Pance, Hegyi, Elomo, Pichler, Kiss, Garbacz, Hodos, Turbucz, Gágyor, Kiss, Pleszkán(k). Edző: Szilassy Zoltán.

Gól: Elomo ill., Szilágyi, Tóth
Kiállítás: 10 perc illetve 8 perc

Mayer Péter: - Jó mérkőzés volt, irányítottuk a játékot, és örülök annak, hogy most nem volt üresjáratunk. Több helyzetünk volt, ezért fontos, hogy a plusz egy pont nálunk maradt. A játék képével, a győzelemmel és persze a két ponttal elégedett vagyok.
Szilassy Zoltán: - A mérkőzés első fele gyenge játékot hozott. A második harmadban Sila tartott bennünket meccsben. A túlórában már nekünk volt több lehetőségünk, de mégis a Miskolc találta meg a győztes gólt.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!