Női Kosárlabda Európa Kupa 4. forduló

Aluinvent-DVTK - Lombos Cascais 80-53 (19-5, 15-29, 21-8, 25-11)

Miskolc, Generali Aréna, 900 néző. Játékvezető: Boris Gabara (szlovák), Christoph Rohacky (osztrák), Ivor Matejek (cseh).
Aluinvent-DVTK: Bias 4, Sznicina 11/3, Czank 16/3, Bálint R. 7/3, Coulibaly 22. Csere: Horváth B. 7/3, Szabó P. 4, Arad, Sikora, Szécsi 9. Vezetőedző: Maikel Lopez
Lombos Cascais: Viana, Baltic 4, Kostourkova, Djassi 11, Lloyd 22. Csere: Bernardeco 3/3, Guerreiro, Da Costa 1, Aragao, Mershon 12/6. Vezeteőedző: Jose Leite

 

Maikel López: A csapat akkor is harcolt, amikor ellenfelünk visszajött a mérkőzésbe és ez mindenképpen dicséretes. Jól dolgoztak a lányok, ezen az úton kell tovább haladnunk.
Jose Leite: Az első negyedben elhúzott a DVTK, majd magunkra találtunk és felzárkóztunk. A mérkőzés sok energiánkat felemésztette. A folytatásra már nem maradt elég erőnk. Az ilyen mérkőzésekből kell a jövőre nézve merítenünk.
Sara Djassi: Nehezen kezdtük a meccset, de visszajöttünk. A támadó lepattanók döntötték el a mérkőzést. Fejlődnünk kell abban, hogy a magasabb játékosokat ne engedjük érvényesülni, ugyanakkor több lepattanót szerezzünk.
Czank Tímea: Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk az első Európa Kupa győzelmünket. Nagyon sokat dolgoztunk, végre kijött a lépés. Készülünk a következő meccsre. Köszönöm a csapat nevében a szurkolóknak a buzdítást, köszönjük, hogy újra mellettünk voltak.

EK: Aluinvent-DVTK - Lombos Cascais 4
Szép volt, lányok! (Fotók: Szabó Gábor)

 

A találkozó részletes statisztikája a www.fibaeurope.com oldalon található.

A csoport másik mérkőzésén: Castors Braine (belga)–Carolo (francia) 70–51

A csoport állása (4 mérkőzés után):

Castors Braine 8 pont
Carolo Basket 6 pont
Aluinvent-DVTK 5 pont
Lombos Cascais 5 pont

Maikel López csapata nem pihenhet sokat. Hétvégén az Aluinvent-DVTK Komlóra látogat, ahol a PINKK Pécs lesz a következő ellenfél. A rangadót vasárnap 18 órától rendezik.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!