Ősszel 94-56-ra győztek a diósgyőri lányok idegenben az MTK ellen, azonban a vendégek a múlt héten a bajnoki második helyezett Győr otthonában tudtak győzni, így Maikel Lopez nem véletlenül hangsúlyozta, hogy óvatosnak kell lenni.

A Czank, Dubei, Bálint, Szécsi, Coulibaly kezdőötös lépett pályára, akik ezúttal a csarnok két sarkából kaptak támogatást a szurkolóktól, azaz vendégdrukker hiányában egymással vívtak hangpárbajt a diósgyőri szurkolók.

“Lassan” kezdődött a mérkőzés, az első két perc kosár nélkül telt, amiben Coulibaly volt a főszereplő, hiszen az ellenfél palánkja alatt kihagyta a lehetőségeket, a saját kosár alatt viszont szaporán szedte a lepattanókat. Egy kellemetlen közjáték zavarta meg a találkozó elejét, Coulibaly egy labdaszerzést követően véletlenül megütötte a labdát fogó kezével Vukovot, akinek eleredt az orra vére, le is kellett cserélni (kórházba szállították, ahol a röntgen kimutatta, szerencsére nem tört el az orra). Barnai kezdte meg a kosárgyártást, amire Szécsi azonnal válaszolt. majd Bálint büntetőivel az Aluinvent-DVTK-nál volt az előny. Ekkor sem jöttek sorra a kosarak, 5 perc után még mindig csak 4-2 volt az állás, utána azonban belelendültek a csapatok, igaz, a vendégek elsősorban büntetőből szerezték pontjaikat (10-7). Ekkor már pályán volt az év elején érkezett Rachel Allison és Rasheed Rita is, akik pontokkal járultak hozzá az előny növeléséhez (15-10)

A második negyed ritkán látható momentummal kezdődött, Coulibaly ütötte el a lepattanóért zajló harcban Medgyessy elől a labdát, ami a hálóba esett, “önkosár”. Nem demoralizálta a diósgyőrieket az eset, Czank a mérkőzés első hárompontosával növelte az előnyt, majd egy támadással később Allison is betalált a hárompontos vonalon túlról (21-12). Ismét Czank pillanatai következtek, gyors egymás után dobott 7 pontot, így lett meg a tízpontos különbség (30-19). Az első félidő végén ismét ritkultak a kosarak, azonban a dudaszó pillanatában Orbán még betalált (32-24).

2014-2015 Aluinvent-DVTK - MTK 3
Ezúttal sem maradt el a győzelem utáni pacsizás


Második félidő

A második félidő Coulibaly kosarával, majd kiváló védekezésével kezdődött, majd a játékvezetők és a zsűriasztal megbeszélése miatt állt hosszan a játék. Ezután Rasheed két- és Bálint hárompontosával lett 41-32, néhány pillanat múlva Dubei és ismét Rasheed hármasa után már 47-32 az állás. Erre nem is lehetett más a vendégek mesterének a válasza, mint időkérés. És ezzel még nem volt vége, a DVTK kitűnő védekezésének és a gyors és pontos támadás befejezésnek köszönhetően 21 pontot dobott úgy, hogy egyet sem kapott (59-32). A negyed ezúttal diósgyőri kosárral zárult, Szécsi talált be egy gyors indítást követően (61-34).

Az utolsó negyedben tetemes előnye birtokában is ott folytatta a DVTK, ahol az előző játékrész abbahagyta. A jó védekezés mellett sorra estek a szebbnél szebb kosarak, a közönség is élvezte a látottakat, amikor Maikel Lopez pihenőt adott Czank Tímeának, taps kísérte a DVTK kispadhoz sétáló csapatkapitányát. Ciappina két hárompontosa után már 75-38 volt az állás, ekkor érkezett el Arad Zsófia és Sikora Emőke pályára lépésének ideje, előbbi nem is várt sokáig az első kosarával. Ez a negyed is dudaszó pillanatában esett kosárral ért véget, Baksa zárta a mérkőzést (77-47).

Az este a lányok csatakiáltásával zárult: “Folytatjuk!”

Női kosárlabda NB I. A-csoport 14. forduló

Aluinvent-DVTK - MTK-Budapest 77-47 (15-10, 17-14, 29-10, 16-13)

Miskolc, Generali Aréna, 845 néző. Játékvezető: Pozsonyi László, Sallai István, Rácz Zsolt.
Aluinvent-DVTK: Czank 15/6, Dubei 8/3, Bálint 7/3, Szécsi 9, Coulibaly 6. Csere: Allison 10/3, Rasheed 11/3, Horváth B. 2, Ciappina 6/6, Szabó P. 1, Arad 2, Sikora. Vezetőedző: Maikel Lopez.
MTK: Orsó 11/3, Medgyessy 14/3, Vukov, Barnai, Túróczi. Csere: Orbán 5/3, Böröndy 7, Baksa 5, Roglić 5, Szabó V., Zsilinszky, Suppán Vezetőedző: Stevan Čupič.

Kipontozódott: Medgyessy a 28. percben.

Maikel Lopez: - A mérkőzés előtt felhívtam a lányok figyelmét arra, hogy az MTK múlt héten Győrben is győzni tudott, ezért a mérkőzés végéig koncentrálni kell. A szabályok adta lehetőségen belül kemény védekezéssel kezdtünk, és védekezésben egész végig kiválóan teljesítettünk, ez volt a siker egyik kulcsa. Támadásban nehezen kezdtük a mérkőzést, de utána sorra dobtuk a kosarakat.
Stevan Čupič: - Az első 20-25 percben 7-8 ponttal vezetett a hazai csapat, mert nagyon rossz százalékkal dobtunk. A harmadik negyedben még tovább rontottunk a hatékonyságon, mert támadásban sorra rossz döntést hoztunk. Roglić most érkezett, új rendszert tanulunk, még nem vagyunk százszázalékosak, számunkra most jönnek az igazán fontos találkozók.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!