Habár a Veresegyház szerezte meg a vezetést az NB II. C csoportjának záró fordulójában a DVTK hamar magához ragadta a kezdeményezést és a 8. percre már három góllal ellépett (1-4). A hazaiak azonban az első félidő közepére fokozatosan visszazárkóztak (9-9), azonban az utolsó kilenc percet magabiztosan játszva a Diósgyőr dominálta, amivel 10-15-ös előnnyel zárta a játékrészt.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban és a 38. percre mindössze egy gólra zárkóztak (16-17). Ekkor Molnár András időt kért, ami jót tett a listavezető játékának és tíz perces kapott gól nélküli periódussal újra visszaállt a megnyugtató különbség (16-23). A mérkőzés hajrájában tovább tudta növelni az előnyét a listavezető DVTK, amely végül 21-29 arányban hozta el a két pontot.

A találkozón Kohlrusz Levente 11 alkalommal volt eredményes, míg rajta kívül 11 diósgyőri játékos is eredményes volt. Bajnok Zoltán 32 százalékos hatékonysággal védte a vendég kaput.

Férfi kézilabda NB II. C csoport, 14. forduló

Veresegyház VSK - DVTK 21-29 (10-15)

Veresegyház, Kucsa Tamás Városi Sportcsarnok

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve: https://www.mksz.hu/jegyzokonyv/32021200372

Molnár András vezetőedző: Reméljük, hogy nem fizetünk nagy árat az utolsó fordulóbeli mérkőzésért! Várjuk sérültjeink diagnózisát. Egy bajnokságra törő csapat nem mutathatja ilyen arcát! Jókor jön a pihenő! Töltődnünk kell mert most jön a bajnokság igazán érdemi része! Hiszek a srácokban mert tudom, hogy mire képesek! Értékes emberek, akik többre vágynak! És ez a lényeg!!!

Győzelmével a DVTK az első helyen zárja az NB II. C csoportját a Vác és a Salgótarján utolsó fordulós eredményétől függetlenül. Az idény neheze azonban még csak most jön, ugyanis a C és a D csoport legjobb négy-négy helyezettje felsőházban dönti majd el az egyetlen feljutó hely sorsát, ahová a csapatok az egymás elleni eredményüket magukkal viszik.