Összefoglaló 2024. február 27., kedd

MK: DVTK - ZTE 4-2 (3-0)

A MOL Magyar Kupa 5. fordulójában a DVTK hazai pályán játszik a ZTE ellen jutott be a legjobb nyolc csapat közé. A fontos kérdések már az első félidőben eldőltek, miután előbb Gera Dániel egy szép szögletvariáció után fejelt gólt, majd Rudi Požeg Vancaš talált be, végül közvetlenül a lefújás előtt Szabó Levente is értékesített egy ziccert. A szünet után előbb a vendégek szépítettek, majd Bright Edomwonyi állította vissza a háromgólos különbséget. Végül a zalaegerszegiek büntetőből állították be a végeredményt.

MK: DVTK - ZTE 4-2 (3-0)


Magyar Kupa 5. forduló

Diósgyőri VTK - Zalaegerszegi TE 4-2 (3-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3456 néző. Játékvezető: ZIERKELBACH Péter (GEORGIOU Theodoros, HORVÁTH Róbert).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco LUND, Bitok STEPHEN - Francisco FEUILLASSIER, HOLDAMPF Gergő, Doru POPADIUC - JUREK Gábor, SZABÓ Levente, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.
ZTE: DOMBÓ Dávid - Zoran LESJAK, VÁRKONYI Bence, CSÓKA Dániel - VOGYICSKA Balázs, NÉMETH Dániel, KOVÁCS Barnabás, Guy HADIDA, MEDGYES Sinan - Josip SPOLJARIĆ, SAJBÁN Máté. Vezetőedző: MÁRTON Gábor.

Csere: KOVÁCS Barnabás helyett Bojan SANKOVIĆ, NÉMETH Dániel helyett GRUBER Zsombor és Zoran LESJAK helyett MIM Gergely mind a 46., Josip SPOLJARIĆ helyett Yohan CROIZET az 57., SZABÓ Levente helyett Bright EDOMWONYI, JUREK Gábor helyett BÉNYEI Ágoston és Doru POPADIUC helyett Alexander VALLEJO mind a 61., Francisco FEUILLASSIER helyett PERNAMBUCO a 68., SAJBÁN Máté helyett BEDI Bence a 75., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Argyris KAMPETSIS a 90+4. percben.
Sárga lap: Marco LUND a 83., CSÓKA Dániel a 90+1., Bitok STEPHEN és VÁRKONYI Bence a 90+5. percben.
Gólszerző: GERA Dániel (1-0) a 8., Rudi POŽEG VANCAŠ (2-0) a 13. SZABÓ Levente (3-0) a 45+2., SAJBÁN Máté (3-1) az 54., Bright EDOMWONYI (4-1) a 76., Yohan CROIZET (4-2, 11-esből) a 83. percben.

A DVTK jutott a legjobb 8 csapat közé a Magyar Kupa 6. fordulójába. Hivatalos játéknap: 2024. április 3.


Kulcspillanatok

8. perc: Jurek jobb oldali szögletére a mélységből érkező Gera Dániel robbant be, és öt méterről a hálóba fejelt, 1-0

13. perc: Feuillassier szerzett labdát a zalaegerszegi térfél közepén, jól továbbított Rudi Požeg Vancaš-hoz, aki két csel után úgy lőtt a vendégek kapujába, hogy a labda felpattant egy védő lábán, 2-0

45+2. perc: Požeg Vancaš kapott pontos indítást a bal oldalon, jól centerezett. A kapu elé érkező Szabó Levente pedig közelről a zalai hálóba továbbított, 3-0

54. perc: Baloldali lapos beadásra Sajbán Máté robbant be és közelről a hálóba gurított, 3-1

76. perc: Bényei visszapassza után Bright Edomwonyi tizenhét méterről váratlanul lövésre szánta rá magát. Dombó a hosszú sarokba várta a labdát, ami azonban a rövidbe, a kapu jobb sarkába érkezett, 4-1  

83. perc: Jobboldali vendég beadás után Lund és Mim összecsapása után kapott tizenegyest a vendégcsapat. A VAR-vizsgálat után döntött a bünetőt mellett a játékvezető, Lund a ZTE játékosának a lábát is eltalálta. A tizenegyest  Yohan Croizet a balra mozduló Odyntsov mellett a kapu közepébe helyezte, 4-2

Edzői értékelések

Vladimir Radenković: - Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, sok helyzetet alakítottunk ki, és külön kiemelem, hogy szép támadások eredményeként. Tisztában vagyok azzal, hogy a sajtótájékoztatón vagy a kispadon könnyű mondani, de ezeket értékesíteni kell. Az más kérdés, ha nincsenek helyzetek, de ha odáig eljutottunk, akkor kell az a gyilkos ösztön, ami segít a gólszerzésben.
A második félidőben azonban kicsit elbizonytalanodtunk, hogy ugyanúgy folytassuk, vagy inkább a pálya közepén vegyük fel az ellenfelet. Ekkor 10-15 percig nem tudtuk pontosan, hogy mit tegyünk. Ez újdonság volt számunkra, amit ki kell elemezni, majd meg kell oldani a problémát.
Az ellenfél jól szervezett védelmének feltörése érdekében ezúttal több kreatív támadó játékos került a kezdőcsapatba. A támadó harmadban az ő kombinatív képességeiket akartuk kihasználni kényszerítőkkel, egyéni megoldásokkal. 
A játékosok előtt egy olyan jövőt vázoltunk fel, hogy a nemzetközi kupában szereplünk. Márpedig egy szerda-szombat ritmust jelent, amihez már most el kell kezdeni az alkalmazkodást. Ezért a kezdőcsapaton csak akkor változtatunk, ha az ellenfél játékstílusára reagálva ezzel megnöveljük az esélyünket a győzelemre, vagy pedig jön egy ötlet, amivel jobbak lehetünk aznap. Egy edző mindig próbálkozik valamivel, néha bejön, máskor nem, az eredmény azt mutatja, hogy ma jól sült el.

Márton Gábor: - A mérkőzés eleji határozatlanságunk nagyban rányomta a bélyegét a folytatásra, bár már az első félidőben is akadtak lehetőségeink, ám a végén kapott gól egy kicsit megrogyasztotta a csapatot. A szünet után próbáltunk visszajönni a meccsbe, voltak is lehetőségeink, de amikor egy kicsit úgy éreztük, hogy van esélyünk, akkor kaptunk még egy gólt, ami már eldöntötte a találkozót. Gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz!