Összefoglaló 2024. január 20., szombat

Žilina II - DVTK II 1-1 (1-1)

Az új esztendő első felkészülési mérkőzésén döntetlent ért el a DVTK II együttese. A fiatalok a felvidéki Zsolnán szerepeltek, a szlovák II. osztályban szereplő hazaiakkal szemben. Az MŠK Žilina ezen korosztálya két hét múlva az Ifjúsági Bajnokok Ligájában a Dortmund ellen lép majd pályára. A DVTK LSA tehetségei közül viszont jelenleg többen az első csapat spanyolországi edzőtáborában tartózkodnak.

Žilina II - DVTK II 1-1 (1-1)


Nemzetközi felkészülési mérkőzés

MŠK Žilina II (szlovák II) - DVTK II 1-1 (1-1)

DVTK II: Németh B. - P. Zrnić, Bacsa B., Lichy K. - Hetyei Sz., Ferencsik S., N. Kovalenko, Lajcsik V. - Balázsi L., Fekete V., Y. Leshchynskyi. Csere: Soós B., I. Stavinchuk, Vass L., Kiss B., Kövesi K., Paizs J., Briz Cs., B. Furdetskiy. Vezetőedző: Szamosi Tamás. B. 
Gólszerző: Y. Leshchynskyi (1-1) a 20. percben. 

Szamosi Tamás: - Tisztában voltunk vele, hogy egy felnőtt másodosztályú csapat ellenfelei leszünk. Ennek megfelelően kevés lehetőséget tudtunk kialakítani az ellenfél kapuja előtt, ugyanakkor nagyon jól védekeztünk. A fiatalok nem ijedtek meg, bátrak voltak, kiválóan teljesítették a megbeszélteket. Egy edzőmérkőzés eredménye nyilván nem mérvadó, de a mutatott játék rendkívül biztató a jövőre nézve.