A tavalyi Siketlimpián elszenvedett súlyos sérülése után Gál Nikolett közel hét hónapos kihagyás után augusztus végén már a XI. Felnőtt- és az V. Junior Hallássérültek Atlétika Európa-bajnokságán állt rajthoz. Majkut Gergely tanítványa fő számában 100 méter gáton a felnőtteknél lépett először pályára Szczecinben, ahol fantasztikus futással 14.54-es időeredménnyel az első helyen ért célba új korosztályos és felnőtt Európa-bajnoki csúccsal.

- Már a bemelegítésnél úgy éreztem, hogy mindenképp boldogan fogok lejönni a pályáról, és így is lett. Nagyon magabiztosnak éreztem magam futás közben egészen a célig és közben igyekeztem a legjobbamat nyújtani. Az egyéni csúcsom sem volt messze, emiatt ugyan egy kicsit csalódott voltam, de alapvetően nincs okom szomorkodni, örülök, hogy végre megélhettem az első helyet is - értékelt aranyérme után atlétánk.

- Úgy gondolom kint vagyunk a hosszú hullámvölgyből! A közel tíz év alatt, mióta Nikivel dolgozunk, most éreztem a leginkább koncentráltnak a versenyen. Már a bemelegítésnél látszott rajta, hogy határozott, de mégsem elbizakodott, nagyon akar, de közben mégis laza tud maradni. Ezek azok a dolgok, amik kellenek a jó versenyzéshez. Egy jó rajt után szerencsére a gátat nagyobb hiba nélkül, jó ritmusban tudta végigfutni, közel az egyéni csúcsához, ami így győzelmet jelentett. Az Európa-bajnoki- és az U20-as Európa csúcs már csak hab a tortán – nyilatkozta a szám után Niki edzője, Majkut Gergely.

A még csak 19 éves atlétánk a felnőtteknél a két sprintszámban, 100 és 200 méteren is döntőbe jutott, ahol egyaránt a hatodik helyen zárt, míg távolugrásban is finalista volt, ahonnan kisebb sérülés miatt kellett kiállnia.

Az U20-as korosztály számaiban aztán tovább folytatta remeklését diósgyőri sportolónk, aki 100- és 200 méteren is az ezüstéremig menetelt csakúgy, mint a távolugrás mezőnyében. Kiváló szereplésével atlétánk összesen így 1 arany- és 3 ezüstéremmel térhet haza Lengyelországból.

XI. Hallássérültek Atlétika Európa-bajnokság - Szczecin, Lengyelország

Felnőtt 100 méter gát

Gál Nikolett 1. hely

Felnőtt 100 méter síkfutás

Gál Nikolett 6. hely

Felnőtt 200 méter síkfutás

Gál Nikolett 6. hely

Felnőtt távolugrás

Gál Nikolett döntő

V. Hallássérültek Junior Atlétika Európa-bajnokság - Szczecin, Lengyelország

U20 100 méter síkfutás

Gál Nikolett 2. hely

U20 200 méter síkfutás

Gál Nikolett 2. hely

U20 távolugrás

Gál Nikolett 2. hely