Összefoglaló 2023. augusztus 29., kedd

Karlo Sentić: Még több meccset fogunk nyerni

A DVTK 2-0-ra győzött a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga 5. fordulójában. A találkozó után a hálóját a góltól megőrző Karlo Sentić kapussal beszélgettünk.

Karlo Sentić: Még több meccset fogunk nyerni


A DVTK magabiztosan, két gól különbséggel győzött a Kisvárda ellen.

- Az első félidőben nagyon-nagyon jól játszottunk, a másodikban már kevésbé, de ezúttal az a legfontosabb, hogy megszereztük az első hazai győzelmünket, és először őriztük meg a saját kapunkat a góltól, ami további önbizalmat az a folytatásra - kezdte Karlo Sentić.

Az első játékrészben teljesen visszahúzódott az ellenfél, majd kétgólos hátrányban kintebb merészkedtek, igaz a DVTK ekkor is gólokat lőhetett volna.

- Az első félidőben a játék több elemében is jobbak voltunk - idézte fel. - Jobban ment a támadás, mert keményebben lőttük meg a passzokat, ennek következtében gyorsabban játszottunk. Nem akarom az időjárásra fogni, de tény, hogy a nagy melegben még levegőt is nehezen lehetett venni, ráadásul az ellenfél is ugyanolyan körülmények között játszott. A szünet utáni gyengébb játék okát még nem tudom, de a stáb biztosan kielemzi annak érdekében, hogy legközelebb a második 45 percben is ott folytassuk, ahol abbahagytuk.

Az OTP Bank Liga idei kiírásában először nem kapott gólt a DVTK.

- Természetesen fontos egy ilyen mutató, de nem csak nekem, hanem mindenkinek, különösen a védősor tagjainak ad önbizalmat a folytatása - helyeselt. - Korábban is rendre jobbak voltunk az ellenfélnél, de valahogy mindig kaptunk egy gólt, nagyon kellett már egy meccs, ahol meg tudjuk őrizni a kapunkat. Bízom benne, hogy így folytatjuk, és jön a többi kapott gól nélküli meccs is.

Idegenben kétszer is nyert a DVTK, hazai pályán viszont ez volt az első siker.

- Hazai közönség előtt, a szurkolóink által teremtett hangulatban a jövőben még több meccset fogunk nyerni, mert ilyen körülmények között képesek vagyunk bárkit legyőzni - mondta a horvát kapus.

A győzelemből alaposan kivette a részét Karlo Sentić is, aki több vendég kísérletet hárított.

- Talán az a védés áll a legközelebb a szívemhez, amikor az egyik kisvárdai játékos balról középre adta a labdát, ám senki nem ért bele - árulta el. - Az ilyen labdákat a legnehezebb védeni, mert a kapus arra számít, hogy középen beleér valaki, majd mégsem, és arra kell a lehető legrövidebb idő alatt reagálni. Végül oldalra ütöttem, és ez a legfontosabb dolog.

A modern labdarúgásban mindig többet és többet várnak el egy kapustól, egyre kevésbé elég, ha “csak” megfog minden lövést, a támadásépítést segítendő sokszor lábbal kell játékba avatkozni.

- Kuznyecov Szergej azt várja el, hogy sokszor tőlem induljon a támadás - osztotta meg. - Nem szokatlan ez a felfogás, mert a Hajduk Splitben is sokat kellett lábbal játszani. Az utolsó fél évben, egy új edző érkezése után viszont csak annyit kértek tőlem, hogy minél messzebb rúgjam ki a labdát, ezért most még egy kis időre van szükségem ahhoz, hogy ismét a legjobb döntést hozzam meg a rendelkezésre álló rövid idő alatt. De az idő előrehaladtával egyre magabiztosabbak leszünk hátul, és ki fogjuk tudni használni a Szergej által megálmodott taktika előnyeit.

Öt mérkőzés után három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll a DVTK, 10 pontot gyűjtött, ráadásul négy mérkőzés óta veretlen.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy jó minőséget képvisel a csapat, ezért bárkit legyőzhetünk - fogalmazott. - Minden azon múlik, hogy hogyan játszunk, mert megvan bennünk a kellő önbizalom, a minőség, ezen kívül jó játékosok, jó emberek alkotják a keretet. Bízom benne, hogy meg tudjuk tartani a helyünket az élmezőnyben, és a végén valami szépet tudunk elérni.

A következő fordulóban a Hungária körútra látogat a DVTK. Az előző bajnokságban hazai pályán a DVTK 3-0-ra nyert, míg idegenben 4-2 lett az MTK javára

- Győzni utazunk Budapestre! Akik tavaly is Diósgyőrben játszottak, és jól ismerik az ellenfelet, azok azt mondják, hogy mi vagyunk a jobb csapat, ezért bízom benne, hogy újabb három ponttal térünk haza - zárta Karlo Sentić.