Szentes Lázár (Fotó: bp)

- Milyen volt a szakmai igazgató szemével az első öt forduló?
- Lássuk sorban! Az első fordulóban a Zalaegerszeg ellen nyújtott teljesítménnyel és a megszerzett három ponttal maximálisan elégedettek lehetünk. Azt követően az Üllői úton játékban kevesebbet nyújtott a csapat, azonban a két kiállítás alapvetően befolyásolta a mérkőzés képét, ugyanakkor küzdőszellemben átlagon felülit nyújtott a csapat. Így elfogadható a döntetlen.

Az egyetlen “mínusz” a Kecskemét elleni mérkőzés, ahol a játék és a helyzetek kialakítása jó volt, a létszámhátrány ellenére veszélyesen támadott a csapat, viszont a végjátékban nem koncentráltunk eléggé, ezért minimum egy pontot elveszítettünk.

A negyedik fordulóban, a Videoton ellen a teljesítmény nem volt meggyőző, támadójátékban sokkal kevesebbet nyújtottunk, mint a korábbi mérkőzéseken és a védekezésben olyan hibákat követtünk el, amivel nem lehet pontot szerezni. Ha nem lennénk elég igényesek, akkor mondhatnánk azt, hogy a tavalyi bajnoktól ki lehet kapni, de mi nem így gondolkodunk.

A legutóbbi mérkőzésen a Pápa ellen különösen a második félidőben a csapat ismételten jó teljesítményt nyújtott, megvoltak a helyzetek, jobb helyzetkihasználással akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna.

Összességében az öt mérkőzés alatt szerzett hét pont elfogadható. Ha a későbbiekben is hajszálpontosan ilyen teljesítményt nyújtana a Diósgyőr, akkor tizenöt forduló után 21, harminc forduló után 42 pont állna a nevünk mellett, ami a középmezőnyt jelentené. Persze tudjuk, hogy ez nem így működik, a megszerezhető pontok száma sok mindentől függ.

Összefoglalva: közepes az eredményességünk, játékban vannak kifejezetten biztató jelek, a helyzetkihasználásban, összjáték-hatékonyságban akad még tennivaló.

- Az öt mérkőzéshez az is hozzátartozik, hogy négy diósgyőri játékost is kiállítottak a játékvezetők. Mi erről a véleménye?
- Ez a téma szóba került az öltözőben is, mert nem jó ez a tendencia, egy olyan bélyeg kerülhet ránk, amit nem érdemlünk meg. Azt mondtam, tehetünk bármit, tiltakozhatunk, akár még tüntethetünk is az MLSZ székháza előtt, a történteken akkor sem tudunk változtatni. Ha felemeljük a hangunkat, akkor az illetékesek is meghallhatják, de úgyis minden egyes sárga és piros lap az adott mérkőzésen, az adott pillanatban dől el. Arra hívtam fel minden játékos figyelmét, hogy nekünk kell a játékvezetőkhöz alkalmazkodni, mert ők nem fognak hozzánk.

- Állandó nyári slágertéma a szurkolók körében a kérdés: várható-e még új játékos a nyári átigazolási szezonban?
- A szakmai stáb és a menedzsment megállapodása értelmében egy játékos kivételével nem tervezünk igazolást, azonban, ha felbukkan olyan játékos, aki erősítést jelent, és anyagilag is megengedhetjük magunknak, akkor megfontoljuk.