A DVTK bajnokként jutott fel az élvonalba. A labdarúgók két hét teljes pihenőt kaptak, majd személyre szabott futóprogrammal vágtak neki a munkának. Az orvosi felmérések és állóképességi tesztek után pedig hétfőn indult a közös munka.

- Elég hosszú szezont tudunk a hátunk mögött, de elértük a céljainkat, így még édesebb volt a pihenés. Jólesett, de hiányzott a foci, ezért vártam a visszatérést, és örülök, hogy végre elkezdtük a közös munkát. A szünetre kaptunk futóprogramot, ami nem volt könnyű, erre értettem, hogy vártam a visszatérést, mert a labda hiányzott a legjobban.

A csütörtöki edzés szerves részét képezte a kapura lövés: egy rövid szlalom után a lekészített labdát kellett 15-16 méterről a kapuba juttatni.

- Örülök neki, hogy végre lehet kapura lőni, kifejezetten szeretem ezt gyakorolni. A mai edzés végén “sajnos” volt egy kis futás is, de a felkészülés eleje az erőfejlesztésről szól. Sok időt töltünk a konditeremben, a pályán pedig sokat erősítünk, ilyenkor a jó erőnlét megszerzése a legfontosabb feladat. Most keményen dolgozunk, hogy a bajnoki rajtra a legjobb állapotba kerüljünk. Majd jöhet a finomhangolás.

Csütörtökön kisorsolták az OTP Bank Liga menetrendjét, a DVTK 1. fordulójában hazai pályán játszik a PAFC csapata ellen.

- Vártuk a sorsolást, ám elsősorban nem is az érdekelt, hogy ki lesz az ellenfél. Jó hír, hogy itthon, a saját közönségünk előtt kezdünk, nagyon remélem, hogy olyan sokan kijönnek a stadionba mint a bajnokavatón. Egy ilyen közönség előtt el sem tudok mást képzelni, mint hogy jól kezdjük a bajnokságot.