Első félidő

Szépszámú nézősereg fogadta a Diósgyőrt a szerda esti PINKK Pécs elleni rangadón. A kezdő sípszó után két percig nem született kosár egyik oldalon sem. Az első pontokra a 3. percig kellett várni, melyeket Czank Timi büntetőből szerzett (2-0). Sajnos nem sokáig vezettek a piros-fehérek Jamierra Faulkner révén hamar fordított a tavalyi bajnok (2-3). Az ötödik percig tartották az előnyt a vendégek (5-7), majd jött Szécsi Orsolya és Mima Coulibaly, akik hiba nélkül értékesítették a DVTK számára megítélt büntetőket (11-9). Bálint Réka hárompontosának, és Dubei Debi büntetőinek köszönhetően jelentős előnyt kezdett kiharcolni a Diósgyőr (16-9). Az első negyed végének főszereplői Rasheed Rita és Rachel Allison voltak, többek között nekik is köszönhetően 10 perc játék után a hazaiak örülhettek (22-16).

A második negyed diósgyőri hengerrel indult, Rasheed Rita sikeres közelijének, és Dubei Debóra hárompontosainak hála hamar elhúzott a hazai csapat (30-18). A folytatásban szórták a lányok a hárompontosokat, Rasheed Rita (kétszer) és Rachel Allison (egyszer) is betalált, a vendégektől Louice Halvarsson és Sántha Petra volt közelről eredményes (39-21). A 18. percben picit felzárkózott a PINKK (39-25), de a diósgyőri lányok hamar tudatták a vendégekkel, hogy ki az úr a háznál. A csapatkapitány, Czank Tímea vezérletével nyugodtan vonulhattak a szünetre (48-31).

Második félidő

A harmadik negyed első percei pécsi kosarakkal indultak, Faulkner és Ruják kosarainak köszönhetően némileg felzárkózott a vendégcsapat (48-39). Czank Timi jó játékára ekkor újra nagyon nagy szüksége volt a hazaiaknak (52-39). A folytatásban újra a vendégek voltak eredményesek (52-43). A DVTK nem hagyta annyiban, előbb Mima Coulibaly, majd Rasheed Rita, később Rachel Allison ragadta magához a kezdeményezést, mindhárman nagyon szép kosarakkal örvendeztették meg a szurkolókat (58-43). A negyed végéhez közeledve a pécsi csapat nem talált fogást az ezúttal is nagyon elszántan játszó hazaiakon, Mima és Rachel pontjainak köszönhetően tovább nőtt az előny (62-43).

Az utolsó negyed Szécsi Orsolya közeli kosarával indult (64-43), majd jöttek a pécsi kosarak (64-50). Ezúttal újra egy hárompontos (Rasheed Rita) valamint Mima Coulibaly valamint Czank Timi nagyszerű védekezése kellett ahhoz, hogy nyugodtan számolhassuk a hátralévő perceket (67-50). A vendégek az utolsó percekben még bemutattak egy szép hárompontost, de Mima Coulibaly és Szabó Petra is betalált, így a végeredményre ez már nem volt befolyással (71-55). Újra győztek a diósgyőri lányok!

Az erre a hétre tervezett két győzelemből, az egyik már megvan, sok idő nincs a pihenésre, hiszen vasárnap az alapszakasz győztese, a Sopron érkezik Miskolcra.

Aluinvent-DVTK - PINKK 1
Galéria: Aluinvent-DVTK - PINKK pécsi 424

 

Női kosárlabda NB I. A-csoport 16. forduló

Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 71-55 (22-16, 26-15,14-12, 9-12)

Miskolc Generali Aréna 950 néző Játékvezető: Cziffra, Jakab, Gál
Aluinvent-DVTK: Horváth 1, Czank 12, Bálint 3/3, Szécsi 10, Coulibaly 8. Csere: Allison 11, Dubei 8/6, Ciappina, Rasheed 16/9. Vezetőedző: Maikel Lopez.
PINKK Pécsi 424: Sánta 8/6, Faulkner 10/3, Sarok 1, Halvarsson 16, Stewart 4. Csere: Őri 2, Ruják 11/3, Nagy D., Domokos, Laczi 3/3. Vezetőedző: David Leman.

Maikel López: Boldogok vagyunk a győzelem miatt. Annak a munkának, amit az elmúlt napokban elvégeztünk meglett az eredménye, kiszolgáltuk a közönséget. Nehéz meccsre számítottunk, fontos volt, hogy legalább hat ponttal nyerjünk, szerencsére sikerült. Építjük tovább a csapatot.
David Leman: Az első félidőben sok eladott labdánk volt, a hazaiak agresszív védekezése miatt. Voltak olyan periódusok, amikor jobban koncentráltunk. Gratulálok a Diósgyőrnek ahhoz, hogy amikor meccsben voltunk, akkor is tudtak plusz energiákat mozgósítani, és végül ennek köszönhetően nyerték meg a mérkőzést.

A találkozó hivatalos jegyzőkönyve ide kattintva olvasható.

 2

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!