Nyáron újra elindultak az egyéni sakkversenyek, ahol a DVTK ifjúsági és felnőtt sakkozói egyaránt szép eredményeket értek el. Nyár elején a Szegiben megrendezésre került nemzetközi felnőtt rapid verseny B csoportját a DVTK ifjúsági játékosa Turcsányi Vince nyerte. Ezt követően Egerben több napos küzdelmet követően szintén ifjúsági korú játékosunk Gáthi Donát diadalmaskodott a klasszikus időbeosztású nemzetközi verseny B csoportjában.

Debrecenben a korcsoportos rapid országos döntőn egyéniben Lazsádi Kerka, Kovács Kristóf és Füle Simon bronzérmet szerzett, míg csapatban a DVTK mind a serdülők és az ifjúságiak között is negyedik helyezést ért el. Szintén ezen a helyszínen rendezték a Karnevál Kupa elnevezésű nemzetközi versenyt, ahol Zámbó Zoltán a negyedik helyen zárt, míg az augusztusi országos korcsoportos döntőben Tóth Kingának és Kovács Kristófnak is sikerült az első tízben végeznie. A hónap végi szerencsi versenyen Runda Bence az élbolyban zárt, míg Gáthi Donát elhozta a legjobb ifjúsági versenyzőnek járó különdíjat.

Már hagyományosan az iskolakezdés egyet jelentett megyénk egyik legnagyobb emlékversenyével a kazincbarcikai Simon-Kovács emlékversennyel, ahol két diósgyőri győzelem született. Az A csoportot Zámbó Zoltán, míg a B csoportot Kovács Kristóf nyerte, aki később a tarcali felnőtt nemzetközi versenyen negyedik helyezést ért el.

Az ősz elején Bodrogkeresztúrban rendhagyó jelleggel húsz fordulós schnell versenyen indultak a diósgyőri sakkozók, ahonnan különböző kategóriákban összesen nyolc kupát hoztak el. Szintén itt kapott különdíjat Turcsányi Vince, Szabó Ákos és Ádám Zoltán nemzetközi versenyen nyújtott teljesítményükért. Hasonlóan női különdíjjal tért haza Ress Amira is a nyíregyházi nemzetközi Vidor kupáról.

Szeptember végén sor került az első Magyar Parabajnokságra is, ahol Zámbó Zoltán magyar bajnoki címet szerzett. Ennek folytatásaként október közepén a látássérültek olimpiáján Zámbó Zoltán és Kovács Apollón a magyar válogatott tagjaként kilencedik helyezést ért el Görögországban Rodosz szigetén.

Október végén, Budapesten a nemzeti ifjúsági és gyermek csapatbajnokság is volt piros-fehér induló, ahol a DVTK gyermek csapata bronzérmet szerzett. A csapat tagjai Szabó Ákos, Lazsádi Lídia, Ress Amira, Turcsányi Vendel, Tóth Antal, Kovács Ágnes, Török Vilmos, Török Rita volt, akik közül utóbbiak a Szolnokon megrendezett gyermek versenyről ezüst-, és aranyéremmel tértek haza.

Füle Simon számos szép nemzetközi versenyen való szereplését követően átlépte a 2300 pontos értékszám határt és FIDE mesteri címet szerzett. A tehetséges sakkozónk oszlopos tagjaként segíti a DVTK NB I-es keretét is, akik a Nemzeti Bajnokság első osztályában egy győzelem és egy vereséggel a középmezőnyben helyezkednek el.

- Elsődleges cél számunkra minél több ifjúsági és helyi játékos szerepeltetése, valamint a középmezőny első felében végezni - kezdte Zámbó Zoltán szakosztályvezető. A megyei bajnokságban két csapattal is indultunk, ahol az első csapatunk két győzelem után a harmadik helyen áll, és a bajnokság végén szeretnénk a dobogón végezni, míg a második csapat szinte teljesen utánpótlás csapatként működik.

Az idén nyáron kinevezett sportvezető kitért a diósgyőri utánpótlásbázis építésére is.

- Szeptember középétől nyolc általános iskolában indítottunk el foglalkozásokat. Jelenleg több mint száz gyermek tanul nálunk sakkozni. Célunk a sakk népszerűsítése és tehetségek felkutatása - zárta Zámbó Zoltán.