Összefoglaló 2020. november 14., szombat

DVTK tartalék - Jászberényi FC 0-1 (0-1)

Az NB III. Keleti csoport 18. fordulójában hazai pályán fogadta a DVTK tartalék együttese a dobogós Jászberényi FC gárdáját. A vendégek egy korai góllal megszerezték a vezetést, amit a találkozó végéig meg tudtak őrizni.

DVTK tartalék - Jászberényi FC 0-1 (0-1)


NB III. Keleti csoport, 18. forduló

DVTK tartalék - Jászberényi FC 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Jakab Árpád (Farkas Dávid, Molnár László)
DVTK tartalék: Bukrán - Farkas M., Ivánka, Mrva, Nagy Á. - Kispál, Gönczi - Zsiga, Csatári, Karika - Omarashvili. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
JFC: Bonica - Gergely P., Süttő, Pálinkás, Fekete O., Hodgyai, Torkos, László K., Lőrincz A., Aranyos, Szemere B. Edző: Németh Gyula.

Csere: Gönczi helyett Csávás a 46., Fekete O. helyett Fekete M. és László K. helyett Szanyi K. a 60., Zsiga helyett Sipos J. és Csatári helyett Schildkraut a 76., Hodgyai helyett Micskó a 78., Nagy Á. helyett Bartha R. a 90+4. percben.
Sárga lap: Ivánka és Gergely P. a 45., Bonica a 65., Kispál a 90+3. percben.
Piros lap: Lőrincz A. a 90+3. percben.
Gólszerző: Lőrincz A. (0-1) a 4. percben.

Kulcspillanatok

4. perc Lőrinc Attila László 25 méteres szabadrúgásával szerzett vezetést a vendég csapat, 0-1

Edzői értékelés 

Zsivoczky Gyula: Mérkőzést két részre osztanám: az első félidőben szabadrúgásból az ellenfél szerzett vezetést. Ebben a félidőben kiegyenlített játék volt. Teljesen egyenrangú partnerei voltunk a Jászberénynek. A második félidőben teljes mértékben domináltunk, ellenfelünk csak a védekezésre koncentrált. Folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, de nem sikerült gólt/gólokat szereznünk. Számomra egyértelmű, hogy megérkeztünk az NB III.-ba, de azt is tudomásul kell venni, hogy itt minden szituációnak komoly jelentősége van. Ahogy a győzelmeket is a helyén kezeltük, így a vereséggel is ezt fogjuk tenni. Nagyon fiatal csapattal, sok akadémistával léptünk pályára. Három komoly mérkőzés vár még ránk ebben az évben, Meg akarjuk szerezni a megfelelő pontmennyiséget ezekből a mérkőzésekből. 
Németh Gyula: Egy nagyon jó sorozatban vagyunk, álmainkban sem gondoltuk, hogy ilyen jól fog szerepelni ez a csapat. A nyáron tulajdonképpen új csapatot építettünk. Tisztában voltam azzal, hogy Diósgyőrben borzalmasan nehéz dolgunk lesz, és rá kellett jönnöm, hogy még annál is nehezebb dolgunk van, mint gondoltam. Megnehezítették a dolgunkat, illetve szerencsénk is volt, de hála istennek megrúgtuk az egy gólunkat, amivel nyerni tudtunk és így a Tiszakécske nyomában vagyunk. Az, hogy a végelszámolásnál mi fog történni, majd kiderül. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a DVTK-nak!