Közel telt ház várta a csapatokat, az ultrák piros és fehér kiszászlókkal köszöntötték a pályára lépő csapatokat, majd a diósgyőri kosárlabda aranykorát idéző szurkolás vette kezdetét. Az Aluinvent-DVTK csapatában ott volt a szerdán igazolt Abby Bishop, aki 55-ös számmal szerepel a bajnokságban.

A találkozó első kosarát Stanković szerezte, amire Coulibaly egy duplával és két büntetővel válaszolt (4-2). A folytatásban sok volt a pontatlanság, így hiába lepattanóztak jól a diósgyőri lányok, Dubei Debi egy blokkot is kiosztott, mégis a soproniak vették át a vezetést (6-10). Öt és fél perc játék után kért először időt Maikel Lopez, ami két eredményes Rasheed-büntetővel és egy Szécsi-, egy Dubei- és egy Czank-duplával meg is hozta az eredményét (14-10). Erre Sterbencz Tamás is magához rendelte csapatát egy rövid megbeszélésre, ennek is meglett az eredménye (14-18). A negyed végét jelző dudaszó előtt még Allison értékesített két büntetőt (16-18).

A második negyed Simon Zsófia hármasával és Crvendakić közeli pontjaival kezdődött (16-23). Védekezésben láttunk szép dolgokat, Coulibaly blokkja és Allison labdaszerzése mindenképpen szót érdemel, azonban támadásban rendre pontatlannak bizonyultak a dobások távolról és közelről is. Maikel Lopez sűrű cserével kereste a legjobb összeállítást, így is három és fél percnek kellett eltelnie, hogy beakadjon Horváth Betti hármasa (19-25). Egy perccel később pedig talpon volt az egész csarnok: előbb Horváth Betti piszkált bele egy soproni passzba a saját térfelén, majd előnyösebb helyzetben lévő ellenfelét megelőzve szedte össze a labdát a sarokban. Középre tett labdáját Allison a levegőben úszva tette a gyűrűbe. Majd Horváth Betti második hármasa már azt jelentette, hogy csak 1 pont a hátrány (24-25). Negyedórányi játék után küldte először pályára Abby Bishopot Maikel Lopez, nagy taps fogadta az új ausztrál játékost. Továbbra is Horváth Betti vitte a hátán a csapatot (26-29), de soproniak sem tétlenkedtek (26-34). Egy maratoni hosszúságú támadás után Czank értékesített egy középtávolit, majd Ciappina egy közelit (28-34). A félidő végeredményét a soproniak legjobbja, Bria Hartley állított be második hárompontosával (30-37).

A félidőben az Aluinvent-DVTK kerekesszékes kosarasai tartottak bemutatót és arattak vastapsot.

2014/2015 Aluinvent-DVTK - Sopron 2
Rachel Allison (Fotó: Kamarás Péter)


A második félidő első momentumaként Allison értékesítette Czank asszisztját, majd Simon dobott egy hármast a másik palánknál. Coulibaly és Czank duplája után 36-42 volt az állás, és csak azért nem több, mert Ciappina triplája kiszédült a gyűrűből. A folytatásban Coulibaly osztott ki egy őrületesen nagy blokkot, majd végigrobogott a pályán Crvendakić csak sportszerűtlen hiba árán tudta megállítani. Továbbra is támadásban maradt a DVTK és Czank büntetőjével, valamint Rasheed távoli kosarával 1 pontra felzárkóztak (41-42). Menetrendszerűen jött is az újabb soproni időkérés, és sajnos a soproni feltámadás is (45-50). Ekkor Bálint Réka következett három ponttal (48-50), azonban ismét újítani tudtak a vendégek (48-56). Allison pontjaival alakult ki a 30 perc utáni állás (50-56).

Bálint Réka újabb hárompontosa azt jelezte, hogy a záró játékrészre is marad bőven izgalom, majd a szurkolók énekének hangerejét Horváth Betti kosara tekerte fel (55-58). Ismét Horváth Betti pillanatai következtek, előbb bedobott egy duplát, majd labdát szerzett és kiharcolt egy faultot. A vezetést mégsem sikerült átvenni, mert előbb Allison két, majd Coulibaly egy büntetőt hagyott ki, miközben a soproniak nem álltak le a pontgyártással (59-64). A Coulibaly ellen elkövetett 10. szabálytalanságot 2 sikeres büntetővel “torollta” meg a sértett, a másik oldalon viszont egymás után esett a kosárba a vendégek 5. és 6. hárompontosa (61-70). Már kevesebb mint 4 perc volt hátra, amikor Bálint Réka 6 pontra hozta fel a csapatot (64-70), zúgott a csarnokban a Mindent bele! és a Hajrá, Diósgyőr! A soproniak is hármassal válaszoltak, de Czank duplájával és Bishop büntetőjével ismét lőtávolban volt a DVTK (67-73). Néhány bírói ítélet borzolta a kedélyeket, 40 másodperccel a vége előtt Coulibaly 2+1-es variációja után 5 pont volt a hátrány (70-75), A végső dudaszó pillanatában mégis hétpontos soproni előnyt mutatott a tábla (70-77).

Egy végig küzdelmes és szoros mérkőzésen szenvedett vereséget az Aluinvent-DVTK, de a mutatott játék biztató a jövőre nézve. A csapat jövő szombaton 18 órától játssza utolsó mérkőzését az alapszakaszban. Aki elutazik a labdarúgók szombathelyi mérkőzésére, az hazafelé éppen odaér a győri rangadóra, ahol győzelmével bebiztosíthatja 3. helyét az Aluinvent-DVTK.

Női kosárlabda NB I. A-csoport 17. forduló

Aluinvent-DVTK - Uniqa-Euroleasing-Sopron 70-77 (16-18, 14-19, 20-19, 20-21)

Miskolc, Generali Aréna, 1800 néző. Játékvezető: Kapitány Gellért, Frányó Péter, Tőzsér Dénes.
Aluinvent-DVTK: Czank 9, Dubei 2, Bálint 9/9, Szécsi 2, Coulibaly 19. Csere: Allison 8, Rasheed 5/3, Horváth B. 13/9, Bishop 1, Vezetőedző: Maikel Lopez.
Sopron: Ciglar 4, Hartley 19/6, Simon 11/9, Kuttor 2, Stanković 4. Csere: Krivacsevics 8, Crvendakić 13/6, Krnjić 13, Weninger, Zsovár 3. Vezetőedző: Sterbencz László.

A mérkőzés részletes statisztikája

Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Maikel Lopez: Először is gratulálok a Sopronnak a győzelemhez. Ezen a héten ez már a második rangadónk volt, így a Sopron elleni mérkőzésre kevesebb időnk jutott felkészülni. A vereség ellenére a megkezdett úton kell tovább haladnunk, mert ma is megtettünk mindent a győzelemért és felemelt fejjel hagyjattuk el a pályát. Nagyon fontos, hogy a közönségünk és a szurkolók igazi show-t láthattak, amit - az elmaradt győzelmet leszámítva - élveztek is. Szerettem volna, ha új igazolásunk, Abby Bishop minél hamarabb bemutatkozik a csapatban és örülök neki, hogy folytatni tudtuk a csapatépítést.
Sterbencz László: Belecsöppentem ebbe a helyzetbe, ami abból a szempontból kényelmes, hogy sem a mai, sem a következő mérkőzés nem dönt semmiről, hiszen már megnyertük az alapszakaszt. Ezért lehetőségem volt arra, hogy kipróbáljak néhány dolgot egy bombaerős játékoskerettel rendelkező Diósgyőr ellenében. Nem vagyok elájulva magunktól, hiba lenne elégedetten hátradőlni, a DVTK is lesz még sokkal jobb. Tudtuk, hogy egy jól lepattanózó csapattal állunk szemben, ezért erre nagyon készültünk, sikerült is összességében öttel többet szereznünk, mert közéepn négy centert is forgattunk. A mérkőzés ritmusával elégedett vagyok, több gyors indítást követő gólt is dobtunk, valamint a zónára is megfelelően válaszoltunk.

Horváth Bernadett: Úgy gondolom, egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Sopron ellen. Mindenki hozzátette minden tudását a mai mérkőzéshez és senki sem lógatta a fejét, ha valami nem sikerült, mert természetesen voltak hibáink védekezésben és támadásban is. Minden vereség fájó, de most könnyebben fel fogunk állni, mert nincs semmi elveszve. Egy mérkőzés maradt hátra az alapszakaszból, amit meg fogunk nyerni.
Zsovár Orsolya: Az edzőváltás után nagyon fontos volt, hogy egy-két apróságon változtassunk. Emellett az is fontos volt, hogy továbbra is azt játsszuk, ami az erősságünk, például a jó védekezést követő gyors indítások, ami ma is jól működött.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!