Összefoglaló 2020. február 5., szerda

PAFC - DVTK 2-2 (0-0)

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában Felcsúton játszott a DVTK. Az első félidőben csak a sárga lapok potyogtak, gól nem esett. A szünet után a hazaiak gyorsan vezetést szereztek, amit Iszlai Bence büntetőből egyenlített ki. A folytatásban előbb létszám-, majd gólelőnybe került a DVTK a debütáló Molnár Gábor találatával. A lefújás előtt a hazaiak még egyenlíteni tudtak, de így tovább tart a DVTK idegenbeli veretlenségi sorozata.

PAFC - DVTK 2-2 (0-0)


OTP Bank Liga 19. forduló

Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 785 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Kóbor Péter, Garai Péter; Takács János, Ducsai József).
PAFC: Hegedüs L. - Szolnoki, Meißner, Hadzhiev, Deutsch L. - Urblík, Van Nieff - Knežević, Plšek, Gyurcsó  - Vaněček. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
DVTK: Danilović - Vági, Polgár, Brković, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Kiss T., Rui Pedro, Cortés - Tabaković. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Vaněček helyett Mebrahtu a 46., Kiss T. helyett Hasani az 59., Rui Pedro helyett Molnár G. és Urblík helyett Slagveer a 65., Deutsch L. helyett Favorov a 82., Cortés helyett Korbély a 85. percben.
Sárga lap: Vaněček a 30., Tamás M. a 33., Hadzhiev a 34., Vági a 38., Meißner a  41., Gyurcsó a 88., Molnár G. a 90+2. percben.
Piros lap: Hadzhiev a 67. percben.
Gólszerző: Knežević (1-0) az 50., Iszlai (1-1, 11-esből) az 58., Molnár G. (1-2) a 70., Hegedüs L. (2-2) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

50. perc: Josip Knežević tört be a 16-oson belülre, és laposan a bal alsó sarokba gurított, 1-0

58. perc: Kiss T. lövését Deutsch L. kézzel blokkolta a 16-oson belül, 11-es! Iszlai Bence állt a labda mögé, és nagy erővel, laposan a bal alsó sarokba lőtt, 1-1

70. perc: Polgár indítását Tabaković belsőzte a jobb oldalon a védők között kilépő Molnár Gábor elé, aki tolt egyet a labdán, majd átemelte a kimozduló kapuson, 1-2

90+2. perc: Hazai szöglet balról, a megcsúsztatott labda a kapufáról éppen Hegedüs Lajos fejére pattant, aki közelről a hálóba bólintott, 2-2

Edzői értékelések

Hornyák Zsolt: -  A legnyugodtabb embert is kirázta a székből ez a mérkőzés, kár, hogy nem volt több néző. Számomra viszont nem volt kellemes élmény.
Az első félidőben simán lőhettünk volna két gólt, és akkor a másodikban még két-három gólt kap a DVTK.
Beszéljünk a fociról, nem akarok a bírói döntéseket kommentálni. Szeretném élvezni a focit, azonban bántó, hogy döntő szituációkban nem lőttünk be ziccert. Az is bántó, hogy Plšek lövése után a bíró nem látta a tiszta kezezést, ami minimálisan olyan volt, mint a 11-esnél. Ha másként ítél, akkor megnyerjük a mérkőzést.
A bírói döntések miatt idegessé vált a második félidő. A DVTK szinte kapura lövés nélkül szerzett két gólt, ezért dicséretet érdemelnek. Nekünk ezen még dolgoznunk kell, ha csak 90 százalékkal kihasználjuk a helyzetünket, akkor 3-0-ra nyerünk.
A foci igazságos, ilyen játékkal nem érdemeltünk volna vereséget. A saját csapatomnak köszönöm a játékot, és hogy létszámhátrányban is becsülettel küzdött.
Feczkó Tamás: - Nagyon csalódott vagyok, mert kezünkben volt a győzelem, az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni.
Az első félidőben az egész bajnokság leggyengébb teljesítményét nyújtottuk. A pálya középső harmadában rengeteg labdát adtunk el, nem tudtunk támadást építeni, nem tudtuk azt játszani, amire készültünk, és nem tudtunk az ellenfél védelme mögé kerülni
Azonban csapatom mentális erejét bizonyítja, hogy hátrányba kerültünk, mégis magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.
Vezetésünk birtokában 4-5 olyan kontrát vezettünk, amit góllal kellett volna befejezni, azonban rendre rossz megoldásokat választottunk.
Az utolsó utáni pillanatban egy fegyelmezetlenség miatt - a mi bedobásunk után rúgott szögletet a hazai csapat - két pontot Felcsúton hagytunk.
Egy borsodi gyereknek így kell debütálni a DVTK-ban, nem véletlenül akartuk minden áron leigazolni Molnár Gábort. Ezek a megoldások benne vannak, bíztos vagyok benne, hogy még a ma látottnál is jobb lesz.