Beharangozó 2019. október 25., péntek

"Fel kell tenni a pontot az i-re"

Ismét idegenbe utazik a DVTK, az OTP Bank Liga 10. fordulójában Pakson játszik a csapat szombaton 17 órától. A találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

"Fel kell tenni a pontot az i-re"


- Hétről hétre fejlődik a játékunk, ami múlt szombaton is egyértelműen látszott. Debrecenben nagyon sok ziccert alakítottunk ki, a sikerhez azonban fel kell tenni a pontot az i-re - nyilatkozta Feczkó Tamás. -. Nagyon bízom benne, hogy szombaton sikerül sok helyzetet kialakítva és gólokat szerezve elhozni a három pontot.

Rányomta a  munkára a bélyegét a múlt heti vereség, vagy éppen feldobta fel a játékosok hangulatát a DVSC elleni jó játék? - kérdeztük.

- Csalódottak voltak a játékosok, mert Debrecenben jól nézett ki a társaság, ezért még nehezebben dolgozták fel a vereséget. A játék képe és a helyzetek száma alapján győznünk kellett volna, de ezen már régen túl kellett lépni, és a héten már csak a Paks elleni találkozó lebegett mindenki szeme előtt - mondta el a vezetőedző. - Abból a szempontból hasonló felfogásban készülünk a mérkőzésre, hogy ismét minél több helyzetet szeretnénk kialakítani, viszont nem tévesztjük szem elől a paksiak erényeit sem, igyekszünk a megakadályozni, hogy a saját játékukat játsszák.  A Debrecenben látott támadójátékot szeretnénk továbbvinni, a védekezést is hasonló stabil módon szeretnénk megszervezni.

Sok edző azt vallja, meg tudja tanítani a játékosoknak, hogyan jussanak el a a 16-osig, a büntetőterületen belül azonban már az egyéni képességeken múlik minden.

- Az edzések egy részében posztspecifikus képzést tartunk, ekkor a támadók például a gólszerzést gyakorolják - reagált a felvetésre Feczkó Tamás. - Bízunk benne, hogy a sok gyakorlásnak ezen a területen is meglesz az eredménye, és a hétvégén hatékonyan használjuk ki a helyzeteinket.

A Paks FC jelenleg a bajnokság 8. helyén áll 10 ponttal, hazai pályán legyőzték a Honvéd és a Kaposvár csapatát, ugyanakkor vereséget szenvedtek a Fehérvár és az FTC ellen.

- A paksi csapat ebben a bajnokságban jobban felvállalja a támadójátékot, mint korábban, ami kihat a védekezésre is, mert nem csak több gólt szereztek, hanem többet is kaptak. Ezért látványos mérkőzésre számítok, ahol a mi célunk az, hogy ellenfelünk ne tudjon gólt szerezni, a kapott góljaik száma viszon nőjön.

Az edzőváltást követően szinte azonnal kialakult a DVTK kezdőcsapata, amelyik hétről hétre alig változott.

- A mutatott játék egyre jobb, de a profi labdarúgásban csak az eredmény számít. Ennek érdekében rendkívül fontos, hogy a játékosok jól működjenek együtt, szinte már olvassanak egymás gondolataiban, hiszen ezzel a döntő szituációkban tizedmásodperceket lehet nyerni, ami akár eldönthet egy mérkőzést is. Valóban kialakult egy alapcsapat, azonban ebbe bárki bekerülhet a keretből az edzésmunka alapján. Eddig is történt egy-két poszton változás, a későbbiekben is lehet, de ehhez jobb teljesítményt kell nyújtani a riválisnál.

A két saját nevelésű fiatal, Orosz Donát és Tóth Borisz biztosan nem játszik Pakson, hiszen ők szombaton, közép-európai idő szerint 22 órától Nigéria ellen játszhatnak az U17-es világbajnokságon.

- Hatalmas öröm, hogy két fiatal is képviseli a DVTK Labdarúgó Akadémiát a brazíliai világbajnokságon - osztotta meg Feczkó Tamás. - Ezt csak fokozza, hogy Borisz az Eb-keretből kimaradt, de az elmúlt hónapokban mutatott fejlődésének köszönhetően Preisinger Sándor szövetségi edző beválogatta a vb-re utazó keretbe. Nagyon szurkolunk a válogatottnak, különösen a két diósgyőri srácnak, hogy minél többet játsszanak, minél sikeresebbek legyenek - és ezt nem csak a szakmai stáb, a DVTK minden játékosa és dolgozója, hanem a szurkolók és egész Miskolc nevében kívánom nekik. A képernyő előtt fogunk szurkolni nekik!