Összefoglaló 2019. február 24., vasárnap

MK: DVTK - Haladás-Viktória FC 1-1 (0-0) Büntetőkkel: 5-3

Története során második alkalommal játszhat Magyar Kupa-döntőt a DVTK női labdarúgó csapata, miután vasárnap délután drámai izgalmak közepette, tizenegyesrúgások után harcolta ki hazai pályán a fináléba kerülést.

MK: DVTK - Haladás-Viktória FC 1-1 (0-0) Büntetőkkel: 5-3


Förch Női Magyar Kupa, elődöntő

Diósgyőri VTK - Haladás-Viktória FC 1-1 (0-0) Büntetőkkel: 5-3

DVTK Stadion, 389 néző. Játékvezető: Molnár Réka (Nagy Petra, Farkas Dávid)
DVTK: Szőke-Nagy - André, Jáhn, Ficzay, Sandu - Paul, Kiamou, Tóth A., Vachter - Barker, Bradić. Vezetőedző: Fórizs Sándor
Haladás-Viktória FC: Bíró - Fördős, siklér, Tóth A. I., Kiss Zs., Szakonyi, Balogh H., Öreg, Rácz Zs., Horti. Vezetőedző: Simon Attila

Csere: Jáhn helyett Nagy F. a 69. percben.
Sárga lap: Sandu a 26. percben.
Gólszerző: Rácz Zs. (0-1) az 52., Vachter (1-1) a 62. percben.
Büntetők: Siklér (0-1), Barker (1-1), Fördős (1-2), Ficzay (2-2), Tálosi (2-3), Sandu (3-3), Bradić (4-3), Tóth A. (5-3)


Vezetőedzői értékelés

Fórizs Sándor: - Számunkra nagyon fontos volt, hogy bejussunk a Magyar Kupa döntőjébe, ugyanis elsődleges célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát. Jó mérkőzést játszottunk, akik kijöttek, azok véleményme szerint jól szórakoztak. Nekem a kispadon egy kicsit nehezebb dolgom volt, de próbáltam végig nyugodt maradni. Ajándékoztunk az ellenfélnek egy gólt, de sikerült a csapatnak felállnia és bár sok lehetőségünk volt, a rendes játékidőben nem tudtuk eldönteni a meccset, büntetőkkel sikerült továbbjutni. Bízom benne, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy dönt, hogy a tavalyi budapesti döntő után az ideit Diósgyőrben fogja megrendezni, hiszen itt biztos, hogy több ezer ember kilátogatna a mérkőzésre és ez szolgálná a magyar női labdarúgás érdekeit is. 

A Förch Női Magyar Kupa elődöntőjének másik mérkőzésén az FTC magabiztosan, 7-0-ra győzött az ETO FC Győr ellen, így ismét a budapesti zöld-fehérek ellen kísérelheti meg elhódítani a kupát a DVTK női labdarúgó csapata. A döntő tervezett időpontja 2019. május 16., a helyszíne egyelőre nem ismert.