A DVTK NB I.-es labdarúgó csapatát működtető Diósgyőr FC Kft. többségi tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft. (51.63 %) több tőkerendezési javaslatot is előterjesztett a taggyűlés során - tekintettel az NB I.-es licenc szigorodó követelményeire -, amely javaslatokat a kisebbségi tulajdonos elutasította. A Borsodsport Invest tag napirendi pont módosításként javasolta felvenni az összeségében 900 millió forintos tőkeemelés végrehajtását. A tulajdonosok közötti megosztásra a következő javaslatot tette: a többségi tulajdonos 700 millió forint összegű tőkeemelése mellett a kisebbségi tulajdonos Miskolc Holding Zrt., a tulajdonrészénél szerényebb mértékben, 200 millió forint értékben járuljon hozzá a tőkeemeléshez a jelenlegi tulajdoni arányok fenntartása mellett. Ez az újabb, a kisebbségi tulajdonos felé tett gesztusértékű kedvező javaslat napirendi pontként történő felvétele sem került elfogadásra.

A taggyűlésen a többségi tulajdonos javaslatot tett arra is, hogy a jövőbeni taggyűlések jelentős közérdeklődésre számot tartó pontjai mindenki számára nyilvánosak lehessenek, azokat nyilvánosan lehessen tárgyalni, figyelembe véve az üzleti titkok védelmét, valamint a Diósgyőr FC Kft. gazdasági érdekeit. Sajnos a kisebbségi tulajdonos által ezen pont sem került elfogadásra.

A DVTK szurkolók 2 százalékos tulajdonrész szerzésével kapcsolatosan a Diósgyőr FC Kft. vezetése és a Borsodsport Invest Kft. támogatja, hogy a szurkolók a jövőben nagyobb bepillantást nyerjenek a klub életébe. A Miskolc Holding Zrt. indítványát a szurkolói tulajdonrész szerzésével kapcsolatban, amennyiben az előterjesztés a hatályos jogszabályoknak megfelel, a Diósgyőr FC Kft. és a kft. többségi tulajdonosa támogatni fogja.

A taggyűlésen a Diósgyőr FC Kft. sportigazgatójának szakmai beszámolója két igen szavazat és egy tartózkodás mellett  elfogadásra került.

A tőkerendezéssel és a szurkolói tulajdonrésszel kapcsolatos kérdésekben új taggyűlés összehívását kezdeményezte a klub többségi tulajdonosa.