Női Kosárlabda Európa Kupa G-csoport 3. forduló

2018.november 7., szerda (Mestre, Veneto, Olaszország)
19:30 Reyer Venezia - Aluinvent DVTK

Cziczás László: - Az Európa Kupában eddig nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott szerdai ellenfelünk. Kikaptak Csehországban, majd néhány nappal később az „örökös” olasz bajnokot, a Familia Schiót verték idegenben, elég simán, végig vezetve. Nagyon erős csapatról beszélünk, akik hazai pályán esélyesebbnek számítanak, mint mi, de éppen ezért felszabadultabban játszhatunk, mint ellenfelünk. Vereség esetén sem esünk kétségbe, hiszen a saját kezünkben van a sorsunk. Egy nagyon jó mérkőzésre számítok, ahol megfelelő hozzáállással és összpontosítással igyekszünk meglepetést okozni. A válogatott szünet előtt még van egy nagyon fontos mérkőzésünk a hazai bajnokságban a BEAC ellen, amit mindenképpen szeretnénk megnyerni.

Sajtófigyelő: az Aluinvent DVTK győri sikeréről is beszélt Cziczás László vezetőedző az M4 Sport Kosárlabda Magazin műsorában (44:03-tól)

Az ellenfél

A Reyer Venezia csapata évek óta meghatározó szereplője az olasz bajnokságnak. A klubot még 1872-ben alapították, és jelenleg az egyetlen olyan város Olaszországban, ahol mind a női, mind a férfi kosárlabdacsapat az élvonalban szerepel. Az előző idényben döntőt játszottak az Európa Kupában, ahol a Galatasaray ellen hazai pályán győztek, igaz előtte sokkal nagyobb különbséggel szenvedtek vereséget idegenben.

A tavalyi szezonhoz képest a légiós soruk teljesen kicserélődött, de a hazai mag roppant erős. Remek vázat ad az olasz válogatottak egész sorát felvonultató gárdának, az az összeszokottság, amit ezek a játékosok biztosítanak. Az egyik újonnan szerződtetett külföldi, minden bizonnyal ismerős lesz a DVTK szurkolóinak, hiszen Cyesha Goree több évig játszott a Győr csapatában, emellett pedig már bemutatkozhatott a magyar válogatottban is. Jolene Anderson  egy Európa-szerte elismert játékos, aki az elmúlt szezonokban, a Reyer Venezia fő riválisát, a Familia Schiót erősítette, méghozzá elég ponterős játékkal. Az Euroligában 10,8 pontot dobott átlagban, leszedett 7,6 lepattanót és kiosztott 2,5 gólpasszt. Érkezett még a 194 cm-es német center, Marie Gulich, aki éveken át a Phoenix Mercury csapatában nevelkedett. A Venezia csapatát erősíti ettől a szezontól a lett válogatott extraklasszis, Anete Steinberga, aki a világbajnokságon csapata legeredményesebb játékosa volt, a maga 19,7-es pontátlagával, ami mellé leszedett még átlagban 11,7 lepattanót is. A legerősebb női kupában pedig 15,5 pont és 6,4 lepattanó volt az átlaga.

Az olaszok idén is az első számú nemzetközi sorozatban szerettek volna szerepelni, viszont nagy meglepetésre alulmaradtak a selejtezőben, a lett TTT Riga csapata ellen. A  keretük erőssége alapján mindenképpen számolhatunk velük a végelszámolásnál, bár múlt héten sokak meglepetésére alulmaradtak a Diósgyőr által magabiztosan legyőzött KP Brno otthonában.

A Reyer Venezia kerete

Jolene Anderson (USA) 173 cm
Martina Bestagno (ITA) 189 cm
Debora Carangelo (ITA) 167 cm
Maddalena Gorini (ITA) 182 cm
Martina Kacerik (ITA) 181 cm
Sara Crudo (ITA) 184 cm
Valeria De Protto (ITA) 185 cm
Anete Šteinberga (LAT) 190 cm
Sara Madera (ITA) 186 cm
Marie Gulich (GER) 194 cm
Cyesha Goree (USA, HUN) 188 cm

A helyszín

Otthonuk a Palasport Taliercio, ami 3508 fő befogadására alkalmas.

Cím: Via Vendramin, 10, 30173 Mestre VE, Olaszország

Európa Kupa G-csoport 

2018. október 24. szerda
18:30 Aluinvent DVTK - KP Brno 77-59

2018. október 31. szerda
20:00 Nantes Reze - Aluinvent DVTK 87-97

2018. november 7. szerda
19:30 Reyer Venezia - Aluinvent DVTK

2018. november 28. szerda
18:00 KP Brno - Aluinvent DVTK

2018. december 5. szerda
18:30 Aluinvent DVTK - Nantes Rezé

2018. december 12. szerda
18:30 Aluinvent DVTK - Reyer Venezia