Összefoglaló 2018. szeptember 2., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - Rapaces de Gap 0-3

Vasárnap délután 3 órakor a DVTK Jegesmedvék csapata a Rapaces de Gap együttesével csapott össze a Tátra Kupa harmadik helyéért. A küzdelem háromgólos francia győzelemmel zárult, ami a torna 4. helyét jelenti számunkra.

DVTK Jegesmedvék - Rapaces de Gap 0-3


Nagy energiákkal indult neki mindkét csapat a mérkőzésnek, gyors játék alakult ki a pályán, sok korizással, két perc elteltével hátrányba kerültünk, ám védelmünk jól működött, a francia csapat nem nagyon tudott felállni. A 7. percben mi kerültünk előnybe, itt sikerült is a játékot a francia harmadban tartani, ám gól nem esett. A harmad felénél felélénkültek a Gap támadásai, percekig a mi harmadunkban folyt a játék, itt Duschek mutatott be szép védéseket. A 11. percben aztán Gallet kapott egy remek passzt a kapunk előtt, és nem hibázott (0-1). A harmad második felében sikerült átvennünk a kezdeményezést, két előny is sikerült kiharcolni, ám a Rapaces hálóőre állta a lövéseket.  A harmad végén Rusk kényszerült a padra, a hátrány áthúzódott a második játékrészre.

A harmad eleji hátrányt sikeresen kivédekeztük, majd kiegészülve ismét nálunk volt a kezdeményezés, Magosi és Pance is tesztelte Dariert, mad a 23. percben egy gyors kontra végén Gallet kerülte meg a kaput, majd lőtte a korongot a kapuba Duschek mögött (0-2). A 25. percben hátrányba kerültünk, majd két percig előnyben is játszottunk, ám az eredmény nem változott. A 33. percben Magosi ellen szabálytalankodtak, a játékvezető büntetőt ítélt, ám Darier fogta a csapatkapitány lövését. A 35. percben Crawford szólózott parádésan, ám a francia kapus ismét résen volt. A harmadot egy áthúzódó előnnyel fejeztük be.

A harmad eleji hátrányt nem sikerült gólra váltani. Az első 5 percben nálunk volt a kezdeményezés, ám a francia védelem állta a támadásokat. A 48. percben újabb előnyre tettünk szert, itt két percig ostrom alá vettük a francia kaput, de nem sikerült betalálni. Az 50. percben Láda akadt össze Renoval, így két percig 4 a 4 ellen folyhatott a játék, ám az eredmény itt sem változott. A mérkőzés hajrájában mindent beleadtunk, hogy közelebb hozzuk az eredményt, ám francia élvonalbeli ellenfelünk keményen állta a sarat. Két perccel a vége előtt Duschek is lekorcsolyázott, ám 3 másodperccel a vége előtt Bouvet talált be az üres kapuba, beállítva a 0-3-as végeredményt, ami a torna 4. helyét jelenti számunkra.

Tátra Kupa, helyosztó

DVTK Jegesmedvék - Rapaces de Gap 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Poprad, Jégcsarnok, 105 néző.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Adorján) - Crawford, Kiss, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Slovak, Szirányi, Somogyi, Kulmala, Loiseau - Rusk, Milam, Pance, Vas, Vincze - Vojtkó, Ritó, Hajós, Láda. Vezetőedző: Glen Hanlon. ​​​​​
Rapaces ge Gap: Darier (Cooke) - Gibb, Labrecque, Reno, Nelson, Kambeitz - Biezais, Kontos, Faure, Bouvet, Abramov - Jekimovs, Brown, Colomban, Sarlieve, Schmitt - Gallet, Loizeau, Moskshantsev, Melin, Gutierez. Vezetőedző: Luciano Basile.

1. harmad  12:00  Gallet  0-1
2. harmad  24:13  Gallet  0-2
3. harmad  58:57  Bouvet  0-3  üres kapus gól

Értékelés

Glen Hanlon: Nagyon hasznos volt számunkra ez a torna, jobb csapat vagyunk, mint amikor idejöttünk, végsősoron ez volt a cél, úgyhogy elégedett vagyok. Sajnos ma este nem sikerült elég közel kerülni a franciák kapujához, nem voltak igazi lövőhelyzeteink, így nem sikerült a harmadik hely, de előre tekintünk, várjuk a következő hazai meccset, ami egyben az utolsó is lesz a szezonrajt előtt.

A DVTK Jegesmedvék mezszámai a felkészülési időszak alatt:
4 - Crawford
5 - Rusk
6 - Szirányi
7 - Hajós
8 - Galanisz
9 - Somogyi
11 - Kulmala
12 - Pance
14 - Loiseau
15 - Kiss
16 - Vincze
17 - Láda
19 - Ritó
22 - Harrison
24 - Milam
25 - Vas
27 - Slovak
31 - Adorján
32 - Duschek
54 - Vojtkó
71 - Miskolczi
82 - Magosi