Zsúfolásig megtöltötték a művelődési házat az edelényi Diósgyőr-szurkolók a DVTK road-show első állomásán. A játékosok a szokásos indulóra vonultak be, majd Hollósy András PR-menedzser ismertette az este menetét, és azt, mi a mai találkozás apropója, mi is a DVTK-road-show, hogyan terjesztené ki táborát az egész megyére a klub.

Csabai Gyula edelényi önkormányzati képviselő elmondta, sokan járnak a településről mérkőzésre, autóval, busszal közösen is. Egy szurkolói klub alapításának az ötlete régóta terítéken volt a városban, a road-show pedig jó alap egy hálózat, közösség létrehozására.

Körmöndi Zoltán elismerését fejezte ki a közönségnek, amiért szép számban megjelentek, és megmutatták, fontos nekik a DVTK. A marketingigazgató elmondta, ezt szeretnék erősíteni Edelényben és szerte a megyében.

A klub utánpótlás szervezési igazgatója, Fuhrmann Géza is hangsúlyozta, a megye csapatává szeretnék tenni a DVTK-t, ebben pedig fontos szerepe van a fiataloknak, az utánpótlásnak.
- Meg szeretnénk tartani tehetségeinket, hogy Diósgyőrben váljanak első osztályú labdarúgóvá a borsodi gyerekek. Március 21-én együttműködési megállapodást kötünk, melynek keretében szoros kapcsolat alakul ki a klub és Edelény között – jelentette be a Fuhrmann Géza.

Roadshow: Edelény 2

Edelényben nagy siker volt a road-show (fotó: Zsolt Lengyel Photography)


Ezt követően a játékosok kapták meg a szót, elsőként Gohér Gergő.
- Óriási élmény volt visszajutni az NB I-be, aztán a felkészülés után az ősz is jól sikerült. A tavasznak úgy vágtunk neki, hogy Európa-ligás helyezést érjünk el, ez hatalmas dolog lenne, mindent megteszünk, hogy el is érjük.

José Luque újdonsült csapatkapitányként elmondta, céljuk a minél jobb eredmény elérése, melyhez rengeteg munkára lesz szükségük, ő személy szerint pedig példamutatással is próbálja motiválni a társakat.

A kérdezz-felelek után a szurkolók közös képet készíthettek a focistákkal, akik a helyszínen dedikálták is a fotókat, relikviákat. A közönségtalálkozó résztvevői csatlakozhattak a DVTK szurkolói klubhoz is - a helyszínen regisztrálók oklevelet kaptak -, mely a klub támogatása mellett számos előnyt is kínál a drukkereknek.

A road-show következő állomása március 14-én, szerdán 18 órától a sajószentpéteri az Ádám sörözőben lesz, ahol Francisco "Paco" Gallardo és Bogáti Péter várja a szurkolókat. Ezt követi további 10 helyszín, melyet később ismertetünk.