Összefoglaló 2018. január 29., hétfő

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-1

Hétfő este 8 órakor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a MAC Budapest vendége volt az Erste Liga középszakaszában. A kemény és embert próbáló összecsapást végül a haza csapat 3-1-re nyerte, megszerezve ezzel a tabella első helyét.

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-1


A tét a felsőház listavezető pozíciójának megszerzése volt, ennek megfelelően tempóban kezdődött a mérkőzés. Korongbedobás után miénk volt az első veszélyes akció: Pavuk beadását Vas tette kapura, ám Bálizs résen volt. Nemsokára jött a házigazda válasza: Macaluay lövését Adorján hárította szép mozdulattal, majd Dansereau is bejelentkezett, ám hálóőrünk állta a sarat. A 6. perctől kiegyenlített játék folyt, ám a 7. percben Tóth Gergőt lökték a palánkra olyan erővel, hogy összetört a magasító. Szerencsére komoly sérülés nem történt, a játék 10 perc múlva folytatódott. A 8. percben Joe távoli lövését fogta Bálizs, majd Berta ziccerének is a hazai hálóőr volt a végállomása. Az idő előrehaladtával felerősödött a hazai nyomás, a sok támadásnak a 18. percben lett meg az eredménye: Nagy Krisztián korongja repült a hosszú felsőbe (1-0), így a harmadot egy gólos hátrányban fejeztük be.

A második játékrészbe is keményen beleálltak a felek, 30 másodperc elteltével 4 a 4 ellen folyhatott a játék. Itt Vas János törhetett kapura, lövése centikkel kerülte el a hazai kaput. A 23. percben kettős előnybe kerültünk, itt sortűz alá vettük Bálizs kapuját, ám találat nem esett. Kiegészülve a hazaiak erőre kaptak, és egy gyors kontra végén Cunningham korongja talált utat Adorján kapujába (2-0). A 28. percben ismét 4 a 4 ellen folyhatott a játék, gól azonban itt sem esett. A 30. percben aztán hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni, ám ezt egy újabb hátrány követte, amit ezúttal gólra is váltott a házigazda: Pozsgai távol lövésébe Orban tette bele az ütőjét (3-0). A harmad végére előnybe kerültünk, ám ez ismét kihasználatlan maradt.

Az utolsó játékrész kiegyenlített küzdelemmel indult. Pár perc után a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, pár veszélyes MAC helyzetet láthattunk, ám gól nem esett. A 43. percben Klempa kiállítása nyomán emberelőnybe kerültünk, ami ismét gól nélkül telt, pár perccel később pedig Klempa ajándékozott meg minket két perc előnnyel. Itt Adorján is lekorcsolyázott, hogy 6 játékossal támadjunk, ám próbálkozásainkat nem koronázta siker. Ami nem sikerült előnyben, sikerült 5 az 5 ellen: egy szép megindulásból Magosi lőtte ki a hosszú sarkot (3-1). A játék hátralévő részében kemény játékot láthattunk, mindkét oldalon sok kiállítással, és bár a mérkőzés hajrájában nálunk volt a kezdeményezés, nem sikerült közelebb hozni az eredményt, így 3-1-es hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

Erste Liga középszakasz

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Budapest, Tüskecsarnok,  néző. Játékvezetők: Babic, Halassy, Berger, Kis-Király.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Albert, Bernáth, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Pozsgai, Macaluay, Klempa, Mansson, Dansereau - Dudas, Cunningham, Bodó, Brown, Orban - Garát, Kovács, Terbócs, Nagy, Somogyi - Tóth, Majoross, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely

1. harmad  17:34  Nagy (Keresztury)  1-0
2. harmad  27:06  Cunningham (Bodó, Brown)  2-0
2. harmad  35:06  Orban (Pozsgai, Dansereau)  3-0  emberelőnyből
3. harmad  52:39  Magosi (Miskolczi, Galanisz)  3-1

Értékelés

Mikael Tisell: Talán kicsit fáradtak voltunk, nem ment úgy a játék, ahogy kellett volna. Az első két harmadban kerestük magunkat, az utolsó játékrészre sikerült visszajönni, de ez kevés volt a fordításhoz.