Összefoglaló 2018. január 7., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 3-1

Ma este 6 órakor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a Ferencvárosi TC együttesét fogadta. A hazaiak végig uralták a játékot, és 3-1-re nyerték a találkozót.

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 3-1


A már biztos alapszakasz győzelem ellenére szép számú közönség előtt kezdődött az esti találkozó. A hazai csapatból Berta maradt távol kisebb sérülése miatt. Korongbedobást követően a szokásosnál lassabb tempóban telt az első játékrész, az első 5 percig kevés kapura lövéssel. A 6-ik percben előnyhöz jutottak a vendégek, ám a hazai csapat továbbra is kézben tartotta a játékot, majd Lakatos kényszerült pihenni, így a hazaiak is lehetőséget kaptak előnyben játszani, amit majdnem két perc elteltével értékesíteni is tudott: Láda távoli lövésébe Magosi tette bele az ütőjét, amiről a korong egyenesen a hálóba pattant (1-0). A harmad második felében is hazai fölény volt érezhető, a korong csak ritkán hagyta el a ferencvárosi harmadot. A 14-ik percben Galanisz indult meg szépen, Owen csak szabálytalanság árán tudta megállítani, aminek újabb hazai előny lett a jutalma, amit ezúttal is sikerült gólra váltani: Rantanen passzát Vas János bombázta kapásból Pleszkán kapujába (2-0).


A második játékrész elején támadólag lépett fel a Ferencváros, a nagy nyomásnak hamar meg is lett az eredménye: a 22-ik percben Rafaj lövése jutott túl Adorjánon (2-1). A 26-ik percben Galanisz cselezte magát végig a vendégek védelmén, és adta be a korongot Magosinak, ám a lövés elakadt Pleszkánban. A 28-ik percben Kulmala indult meg, akit csak szabálytalanság árán tudott a vendégek védelme hatástalanítani, így újabb két perc előny következett, ám ez is gól nélkül telt. A 32-ik percben Pleszkán mutatott be nagy bravúrt, majd a harmad végéhez közeledve egy-egy emberelőnyös két perc maradt kihasználatlanul mindkét oldalon, így egy gólos hazai vezetéssel várhattuk a záró játékrészt.


A harmadik harmad változatlan tempóban telt, érezhető hazai fölénnyel, egy perc elteltével aztán egy szép összjáték végén Pavuk talált a vendég hálóba, tovább növelve az előnyt (3-1). A 48-ik percben Miskolczi szerzett szépen korongot, és lőtte kapura, ám Pleszkán ismét a pakk útjában állt. Az 50-ik percben hátrányba kerültünk, itt is sikerült irányításunk alatt tartani a játékot, így a Ferencváros nem tudott érdemi helyzetet kialakítani, maradt a kétgólos hazai vezetés. A játék hátralévő részére mintha védekezésre rendezkedett volna be a zöld-fehér gárda, a korong csak ritkán hagyta el harmadukat. Az 57-ik percben Owen kényszerült négyperces pihenőre, így a játék hátralévő részére emberelőnybe került csapatunk. Itt szép támadásokat láthattunk, ám a meccs végéig az eredmény már nem módosult, így 3-1-es hazai győzelemnek örülhettünk.

Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1115 néző. Játékvezetők: Halassy, Salánki, Kormos, Kiss-Király.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Rantanen, Ruikka, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Joe, Rusk, Pavuk, Sakaris, Vas - Albert, Vojtkó, Köllő, Ritó, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
Ferencvárosi TC: Pleszkán (Soós) - Jabornik - Korbuly, Kovács, Németh, Shupe - Hietamaki, Jászai, Tóth, Rafaj, Dubek - Lakatos, Owen, Bödök, Roczanov, Farkas - Lengyel, Inglis. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

1. harmad  09:29  Magosi (Láda, Leppanen)  1-0  emberelőnyből
1. harmad  14:55  Vas (Rantanen, Kulmala)  2-0  emberelőnyből
2. harmad  21:58  Rafaj (Roczanov, Lakatos)  2-1
3. harmad  41:10  Pavuk (Vas, Sakaris)  3-1

Értékelés

Mikael Tisell: Nem játszottunk ma rosszul, de ez igaz az ellenfelünkre is. Kicsit lassabb volt a tempó a szokásosnál, de a Ferencváros végig játékban volt, talán a második gólnál sikerült csak megnyugodnunk kicsit. Innentől teljes erővel a szerdai döntőre koncentrálunk.

Greg Lindqvist: Nehéz volt a ma esti találkozó, összesen hat játékosunk hiányzott ma róla különböző okokból, ennek ellenére derekasan küzdöttünk, bár sejthető volt, hogy ez rá fogja nyomni a bélyegét a ma estére. Ennek ellenére nincs miért szégyenkezni, a küzdeni tudás nem hiányzott ma, büszke vagyok a srácokra.