Beharangozó 2018. január 4., csütörtök

"Komolyan vesszük a folytatást is"

A szurkolók nagy része már biztosan a Visegrád Kupa döntőjére készül, a csapat azonban egyelőre még a hétvégi két Erste Liga meccsre koncentrál. Szokásos heti sajtótájékoztatónkon Mikael Tisell vezetőedző, és Galanisz Nikandrosz osztotta meg a gondolatait.

"Komolyan vesszük a folytatást is"


Erste Liga

2018. január 5., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Braşov

2018. január 7., vasárnap
18:00 DVTK Jegesmedvék - Ferencvárosi TC

- Csapat szinten mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk - mondta el Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. - Ugyanakkor az alapszakasz győzelem után az edzői stábbal már kétségtelenül jobban és nyugodtabban tudunk készülni a Nyitra elleni Visegrád Kupa mérkőzésekre. Két találkozót játszunk még a döntőig az Erste Ligában. Mind a két mérkőzést komolyan vesszük, hiszen jó felkészülést nyújtanak a kupadöntőre. Reményeim szerint komolyan tudjuk venni a két előttünk álló mérkőzést. Hála Istennek az összes játékosunk újra egészséges, így a következő két meccs lehetőséget ad arra, hogy kipróbáljuk magunkat különböző felállásokban, de hatalmas változtatások nem lesznek. 


- Először is ezt a két Erste Liga mérkőzést kell megnyernünk, hiszen akkor mégiscsak két győzelemmel a hátunk mögött tudunk érkezni a Visegrád Kupa döntőjének az első meccsére - tette hozzá Galanisz Nikandrosz. - Egyelőre még nem is téma az az összecsapás az öltözőben, mindenki a hétvégére koncentrál és ezekre a találkozókra készülünk, majd utána lesz két teljes napunk arra, hogy felkészüljünk a Nyitrából. Szezon előtt nem gondolkodunk abban, mi lesz majd, ha esetleg már öt-hat meccsel az alapszakasz vége előtt megnyerjük ezt az etapot. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nagy teljesítmény, ugyanakkor talán vissza is vethetné a csapatot, elkényelmesedhetnénk az alapszakasz vége előtt. Mivel azonban folyamatosan komoly mérkőzések vannak előttünk - és akkor a Magyar Kupáról még nem esett szó -, nem lehet probléma azzal, hogy leengedünk, ugyanúgy megyünk tovább. Csalóka ez a 32 mérkőzés a hátunk mögött, hiszen nagyon sok plusszal nem jár. Ráadásul lesz ezután még egy középszakasz, és csak utána kezdődik az igazi csemege része a ligának, a rájátszás. Miden csapatnak van még lehetősége változtatni a taktikán, a játékán. Természetesen nagyon örülünk az alapszakasz győzelemnek, együtt tudtunk koccintani rá az új évvel együtt.