Összefoglaló 2017. december 28., csütörtök

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 4-2

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák vendége volt csütörtökön. A kemény és embert próbáló összecsapás végén a házigazda dunaújvárosi gárda 4-2-re diadalmaskodott.

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 4-2


Jó tempóban kezdődött a játék, az első pár percben kevés játékmegszakítással folyt a küzdelem. Mindkét oldalon láthattunk pár közepesen veszélyes helyzetet, ám a lövések egyelőre elkerülték a kapukat. A 10. percben Pavuknak volt lehetősége kilépni, ám lövését hárította Duschek, az ellenfél kontrájából viszont Turcotte eredményes tudott lenni, megszerezve ezzel a vezetést a házigazdák számára (1-0). A 11. percben előnybe kerültünk, ahol sikerült szép helyzeteket kialakítani, de nem sikerült gólra váltani. A harmad hátralévő részében kiegyenlített küzdelem folyt, mindkét oldalon szép helyzetekkel, mégis a hazaiak tudtak többször kapura lőni, ám Adorján állta a lövéseket, így egy gólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészbe is nagy elánnal állt bele mindkét csapat, de az első kapura lövés ismét a hazaiaké volt, Adorján itt is helyén volt. A 22. percben megszületett a vendégek egyenlítő találata: egy kapu előtti kavarodásból Tóth Adrián korongja csúszott át Duschek gólvonalán (1-1). Nem kellett sokat várni a válaszra, egy perc elteltével Odonga kapott szép korongot, és lőtte ki a rövid felsőt (2-1).  A gól után beszorultunk a saját harmadunkba, több veszélyes lövésnek is Adorján volt a végállomása. A harmad feléhez közeledve sikerült átvinni a játékot a hazai harmadba, kiegyenlítettebbé vált a játék. A 30. percben hátrányba kerültünk, amit a vendégek védelmének hála nem tudott értékesíteni a Dunaújváros. Kiegészülve többet sikerült támadni, több szép lövést is sikerült elengedni Duschek irányába, ám a hazai kapus állta a sarat. A 36. percben Nageler ült le két percre, így előnyhöz jutottunk, itt ismét voltak szép próbálkozásaink, de ezeket nem koronázta siker, majd Colin Joe maradt a jégen egy szerencsétlenül repülő korong miatt. A harmad végéig több találat nem esett, így maradt az egy gólos hazai vezetés az utolsó játékrészre.

A harmadik harmadban sem változott sokat a játék képe, továbbra is gyors, kiegyenlített játéknak lehettünk szemtanúi. A 42-ik percben Lencsés emelte túl magasra a botját, így két perc pihenőre kényszerült. Az emberelőnyös játék alatt ismét meg voltak a helyzeteink, ám a hazaiak védelme ezúttal is keményen kitartott, így gól nem született. Lencsést Joe váltotta a büntetőpadon, a két perc hátrány keményen megdolgoztatta védelmünket, nem hiába: a 45. percben Izacky megszerezte a hazaiak 3. találatát egy kapu mögül visszatett korongból (3-1). A 46-ik percben ismét kilépett a Dunaújváros, Adorján védett hatalmasat. Kiegészülve kemény támadásba kezdett a hazai gárda, záporoztak a lövések Adorján kapujára. A nagy nyomásnak meg is lett az eredménye: a 49-ik percben Turcotte passzából Becze lövése talált utat a vendég kapuba (4-1). Az 50. percben Ruikkát ütközték le hátulról, az ezt követő dulakodás végén Köllő és Izacky kapott végleges büntetést, Tóth Gergő és Odnoga pedig 4 percre pihenni kényszerült, így ismét hátrányba kerültünk, amit sikeresen kivédekeztünk. Kiegészülve sikerült visszajönnünk a játékba, egy szép támadás végén Vas János közeli lövését fogta Duschek. Az 56. percben előnybe kerültünk, majd egy időkérést követően Adorján korcsolyázott le, aminek hosszas küzdelem árán lett meg az eredménye: három másodperccel a vége előtt Tóth Adrián lőtte be a vendégek szépítő találatát (4-2).  

​​​​​Erste Liga alapszakasz

Dunaújvárosi Acálbikák - DVTK Jegesmedvék 4-2 (1-0, 1-1, 2-0)

Dunaújváros, Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Wolf, Gangel, Kedves, Pálkövi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Ruikka, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Albert, Köllő, Tóth G., Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Duanújvárosi Acélbikák: Duschek (Barna) - Erdélyi, Orbán, Azari, Becze, Nageler - Hüffner, Léránt, Izacky, Novotny, Odonga - Hruby, Lencsés, Hári, Silló, Turcotte - Németh, Skrypets, Nagy, Tanka, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

1. harmad  09:35  Turcotte (Hári, Hüffner)  1-0
2. harmad  21:42  Tóth A. (Kulmala, Hajós)  1-1
2. harmad  22:44  Odnoga (Izacky, Skrypets)  2-1
3. harmad  45:29  Izacky (Novotny, Becze)  3-1  emberelőnyből
3. harmad  49:11  Becze (Turcotte)  4-1
3. harmad  59:57  Tóth A. (Magosi, Miskolczi)  4-2
 

Értékelés

Mikael Tisell:  Nem kezdtük jól a meccset, és sajnos nem tudtunk felpörögni arra szintre amit játszani tudunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de a befejezésbe hibák csúsztak, miközben hátul túl sok lehetőséget adtunk az ellenfelünknek, amit ki is használtak. A végén megpróbáltunk mindent, de ma nem sikerült nyerünk. Nem tudok szemrehányást tenni a csapatomnak, szeptember óta ez az első bajnoki amikor nem szereztünk pontot. Gratulálok az ellenfélnek.