Összefoglaló 2017. december 26., kedd

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 4-3

Karácsony másnapoján a DVTK Jegesmedvék vendége az Újpest TE jégkorongcsapata volt. A hazaiak kétgólos hátrányból fordítva, hatalmas küzdelemben 4-3-ra diadalmaskodtak.

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 4-3


Teltház előtt kezdék meg a csapatuk a szereplést, mely a tragikus körülmények között elhunyt hajdúszoboszlói édesanya családja számára elárverezett ereklyék átadásával indult.

Mérsékel tempóban álltak bele a csapatok a mérkőzésbe, az első kapura tartó korongot Hajós eresztette el a 3-ik percben, ám lövését védte a vendégek kapusa. Az 5-ik percben Sakaris cselezte végig magát a teljes újpesti csapaton, ám beadására nem ért oda senki. Ezután Berta eresztett el egy szép lövést éles szögből, majd Magosi indult meg, de ziccerét hárította Sila. A 9-ik percben Kulmala szúrt bele egy távoli lövésbe, de Sila ismét résen volt. A harmad második felében átvettük a kezdeményezést, támadásainkat csak szabálytalanságok árán tudták megállítani a vendégek, aminek először egy előny, majd egy perc elteltével kettős előny lett az eredménye, ám ezeket nem sikerült gólra váltani, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

 


A második játékrész gyorsabb tempóban telt. Rögtön a második percben Vas János lőtte ki Sila kapuját (1-0). Nem kellett sokáig várni a válaszra, Kiss Dániel távoli lövésébe Benk tette bele az ütőjét, a korong Adorján kapujába pattant (1-1). A 27-ik percben Joe eresztett el egy távoli lövést, a kipattanóra Pavuk érkezett, de Sila ismét hárítani tudott. A 28-ik percben Kulmala és Tóth Adrián mutattak be gyönyörű összjátékot, de Ruikka lövését ismét hárítani tudta a vendégek kapusa. A 32-ik percben Vas kapott remek korongot Sakaristól, lövése centikkel kerülte el a kaput. A 35-ik percben hátrányba kerültünk, mégis sikerült sokat támadni, ám pár másodperccel a vége előtt mégis az ellenfél volt eredményes: Huba távoli lövésébe Benk tudott beleérni jól (1-2). Már a harmad végét jelző sípszót vártuk, amikor egy hazai ütőről szerencsétlenül pattanó korong csúszott át a hazai gólvonalon (1-3). 


Az utolsó játékrész aztán sokak által várt fordulatot hozott. A 41-ik percben kétperces előnybe kerültünk, amit ezúttal sikerült is gólra váltani: Rantanen passzát Sakaris küldte a vendég kapuba (2-3). Három percre rá ismét örülhetett a hazai közönség, egy szép Kulmala-Tóth Adrián összjáték végén Hajós szerezte meg a hazaiak egyenlítő találatát (3-3). A játékrész második felében is sikerült nyomás alatt tartani a vendég csapatot, akik csak ritkán tudtak felállni Adorján kapuja előtt. A sok támadásnak aztán az 53-ik percben lett meg az eredménye, Anssi Rantanen gyönyörű távoli bombája talált utat Sila kapujába (4-3). A meccs hajrájában mindent megpróbált az Újpest, a kapust is lehozták az utolsó támadásra, ám ez sem volt elég a fordításhoz, így megérdemelten győzelemmel zártuk a mai mérkőzést.

Erste Liga

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE (0-0, 1-3, 3-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1455 néző. Játékvezetők: Nagy, Kókai, Kormos, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Ruikka, Leppanen, Miskolczi, Magosi, Galanisz - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Bernáth, Köllő, Albert, Berta, Tóth G.. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
UTE: Sila (Hajek) - Kiss R., Huba, Benk, Caladi, Sági - Kiss D., Kovács, Frolik, Ropret, Sikorcin - Dósa, Nagy, Nemes, Pichler, Turbicz - Varga, Horváth, Pápa, Schmál.  Vezetőedző: Szilassy Zoltán

2. harmad  21:23  Vas (Sakaris)  1-0
2. harmad  23:29  Benk (Kiss, Caladi) 1-1
2. harmad  36:12  Benk (Huba)  1-2  emberelőnyből
2. harmad  40:00  Frolik (Huba)  1-3
3. harmad  43:15  Sakaris (Rantanen, Vas)  2-3 emberelőnyből
3. harmad  46:10  Hajós (Tóth A., Kulmala)  3-3
3. harmad  53:59  Rantanen (Galanisz)  4-3

Értékelés

Mikael Tisell: Nem kezdtük jól a mérkőzést, hiába volt miénk az első találat. A második harmad után, amikor az öltözőbe vonultunk, nyugodtak voltunk, hiszen voltak helyzeteink, és csak két gól hiányzott az egyenlítéshez. Nagyon örülök annak, ahogy az utolsó harmadban játszottunk, régen láttam a csapatot ennyire elhivatottnak a győzelem érdekében, így megérdemeljük a győzelmet.

Szilassy Zoltán: Jól álltunk bele a mérkőzésbe, az első két harmad egyértelműen a miénk volt. A második harmad után felszívta magát a hazai csapat, mi pedig nem álltunk bele megfelelően a meccsbe. Gratulálok a házigazdáknak, megérdemelten nyertek.