A DVTK két harmad után két góllal vezetett az Újpest ellen, amely a záró játékrészben fordított, de mivel a piros-fehérek bő két perccel a rendes játékidő letelte előtt emberelőnyből egyenlítettek, következett a hosszabbítás. A ráadásból több mint öt perc telt el, amikor Pavuk Attila megnyerte a meccset a hazaiaknak. A diósgyőriek sorozatban hetedszer nyertek, a lila-fehérek egymás után ötödször kaptak ki.

DVTK Jegesmedvék - Újpesti TE 4–3 (1–0, 1–0, 1–3, 1–0) – hosszabbítás után

Miskolc, 1000 néző. Játékvezető: Gangel, Halassy – Kiss-Király, Kormos
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Vojtko, Sagert (1), Miskolczi, Tóth A. (1), Booras 2 – Leppanen (1), Láda B., Cseter (1), Pavuk 1 (1), Somogyi – Laczkó, Gőz (1), Galanisz 1 (1), Hajós, Dansereau (1) – Popovics, Rito. Edző: Mayer Péter
Újpesti TE: Pleszkán – Kiss D., Lindgren, Pance (1), ELOMO (2), Mihalik 1 – Hegyi Á., Huba, Nemes 1, Virág (1), Csányi – Garbacz, Dósa, Gágyor, Kiss Á., Gröschl – Pados, Feil, Turbucz 1, Pichler, Dömötör. Edző: Szilassy Zoltán

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc

Mayer Péter: – Nagyon megszenvedtünk a győzelemért és a velejáró két pontért. A találkozó nagyobbik részében érvényesült az akaratunk, ez azonban a gólok számában nem jutott kifejezésre. Közben az ellenfelünk is dolgozott, de a mi karakteres csapatunk pár perccel a vége előtt élt az utolsó esélyével. A hosszabbítástól nem tartottam, és igazam lett, ismét bizonyítottuk, mint már oly sokszor, hogy legények vagyunk a gáton.
Szilassy Zoltán: – A második harmad vége felé már jól dolgoztak a fiúk. A harmadik húsz percben határozottan és keményen korongoztunk, ennek következtében fordítottunk, és közel álltunk a sikerhez. A kiharcolt egy pontunk nagyon értékes, de több is lehetett volna belőle.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!