A csoportmérkőzéseken elért eredmények alapján elkésztették az erősorrendet, amelyből az 1-8 helyezett csapatok erőnyerők lettnek. A 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban mérkőzhetnek meg a legjobb 16 közé jutásért, oly módon, hogy a 9. a 24., a 10. a 23. helyezettel... a 16. pedig a 17. helyezettel találkozik.

Az öt rajthoz álló magyar csapat közül három élte túl a csoportkört, s jutott a legjobb 24 közé. Az Aluinvent DVTK a lengyel Artego Bygodszcz ellen juthat tovább, míg a Győr és a Szekszárd egymás ellen játszik az egyenes kieséses szakasz első körében.

Az ellenfél

Az Artego a 320 ezer lakosú Bydgoszcz csapata, Észak- Lengyelországban, 830km-re Miskolctól. A csapat kilenc győzelmet szerezve veretlen abban a lengyel bajnokságban, amely két csapatot is - Wisla Krakow, CCC Polkowice - delegál a kontinens elit versenysorozatába, az Euroligába. Az idei Európa Kupa csoportkörének legkiegyensúlyozottabb négyesét nyerte a lengyel együttes. Két moszkvai csapatot és a svéd Umeát előzte meg a C-csoportban. Mindkét vereségét ebben a szezonban az Umeától szenvedte el. Négy légióst foglalkoztatnak. A szerb Dragana Stanković, aki három évet játszott Magyarországon korábban a Sopron és a PEAC színeiben, az amerikai Denesha Stalworth mindketten palánk alatti játékosok, irányítóban a honosított amerikai Julie McBride és hátvédként a szintén Egyesült Államokból származó Jennifer O'Neil. Három rutinos korábbi lengyel válogatott, Agnieszka Szott, Justina Zurowska és Elzbieta Miedzik erősítik a csapatot, mellettük a jelenleg is Lengyelország nemzeti csapatában is meghatározó Julia Adamowicz a húzóember.

Terveink szerint a hazai mérkőzésre december 13-án, szerdán 18.30-kor kerül majd sor.  A visszavágó időpontjáról még nincs információnk.

A nyolc legjobb csapat:

1. Reyer Venezia (ITA)
2. Virtus Eirene (ITA)
3. Carolo Basket (FRA)
4. Hatay BB (TUR)
5. Sleza Wroclaw (POL)
6. TTT Riga (LAT)
7. Spar Citylift Girona (ESP)
8. Good Angels Kosice (SVK)

A többi párosítás:

9. Basket Landes (FRA) - 24. Elfic Fribourg (SUI)
10. Olympiacos (GRE) - 23. ACS Sepsi (ROU)
11. Mersin (TUR) - 22. MBA Moscow (RUS)
12. KSC Szekszard (HUN) - 21. CMB Cargo Uni Gyor (HUN)
13. Namur Capitale (BEL) - 20. Enisey Krasnoyarsk (RUS)
14. Artego Bydgoszcz (POL) - 19. Aluinvent DVTK (HUN)
15. Basket 90 Gdynia (POL) - 18. Umea Udominate (SWE)
16. TSV 1880 Wasserburg (GER) - 17. Saint-Amand (FRA)