Összefoglaló 2017. november 30., csütörtök

EK: Keltern - Aluinvent DVTK 63-72

Az Európa Kupa F-csoportjának 6. fordulójában a német Keltern otthonában diadalmaskodott az Aluinvent DVTK, győzelmével magabiztosan jutott tovább. Folytatás decemberben.

EK: Keltern - Aluinvent DVTK 63-72


Orrange csente el a labdát és fejezte be az akciót egy ziccerrel, de a túloldalon Peckova egy csont nélküli triplával válaszolt. Likhtarovich büntetőivel újra vezetett a Keltern, Peckova újabb hármasával és Engelman büntetőivel azonban kissé megugrott ellenfelétől a Diósgyőr (4-8). Likhtarovich is bemutatta, hogy tud messziről is pontosan célozni, viszont ezt követően 6-0-ás rohammal elhúzott a DVTK, időt is kértek a németek (7-14). Orrange tempója beszédült, Peckova hármasa viszont újra tisztán sült, majd Markovic szerzett pontokat a palánk alól. Markovic után Burkholder is bedobta a tempóját, majd Melnika is megszerezte első pontjait, hogy aztán Engelman duplájával "tíz legyen közte". A negyed végét jelző dudaszó előtti pillanatokban Nunn szépített (15-23).

A Keltern kezdte jobban a második játékrészt, ugyanis Nunn hat büntetőjével két pontra zárkózott fel (21-23). Több mint két perc után végre Burkholder is jól célzott középtávolról, erre Markovic reagált duplával, Nunn újabb pontjai pedig már az egyenlítést jelentették (25-25). Miloglav büntetőivel újra a házigazdánál volt az előny, de csak rövid ideig, mert Szabó is pontos volt a büntetővonalról. Nunn-nal továbbra sem bírtak a diósgyőriek, de Melnika is betalált, majd Burkholder hárompontosa után újfent időt kért a hazaiak edzője (29-32). Szabó szemfüles asszisztja Peckovát találta meg a palánk alatt, aki nem is hibázott, ráadásul Engelman is beszórt egy szép tempót. Az első félidő utolsó pontjait az ex-diósgyőri Likhtarovich szerezte, így öt pontos piros-fehér vezetéssel tértek pihenőre a csapatok (31-36).

A szünet után másfél percet kellett várni az első kosárra, szerencsére megérte, mert Burkholder szerezte azt. Markovic tempójára Engelman egy csodálatos hármassal válaszolt, majd a másik amerikai, Burkholder büntetőzött jól, újfent tízzel ment a DVTK (33-43). Jól védekezett ebben a periódusban a Svitek-csapat, és a szerencse is mellé szegődött, amikor ziccert hibáztak a hazaiak. Majdnem hat perc telt el, amikor újabb kosarat szereztek a németek, Engelman azonnal reagált egy könnyű ziccerrel. Zele egy jó büntetője után Nunn talált be, majd Szabó is messziről, dobása három pontot ért (37-49). Zele duplájára Miloglav felelt triplával és Nunn is bedobta a büntetőit, míg a túloldalon Szabó csak az egyiket. A negyed utolsó percében öt pontot értek el a vendéglátók, ezzel döntetlenre mentve a negyedet (47-52).

Ciappina triplájával indult a záró etap, de Nagy és Burkholder duplán adták ezt vissza, újra levegőhöz jutott a DVTK (50-58). Burkholder kettesére Orrange és Barnert révén válaszoltak a fehér mezes hazaiak, Ciappina újabb hármasa után kénytelen volt megállíttatni a játékot Stefan Svitek (57-60). Öt perccel a találkozó vége előtt Markovic egyenlített hárompontos kosarával. Szabó a legjobbkor süllyesztett el szintén egy triplát. Ciappina folytatta a triplagyártást, majd Szabó értékesítette a büntetőit és egy szép tempót is beszórt (63-67). Melnika dolgozott jól  a palánk alatt, eldőlni látszott a mérkőzés, ami Nagy hármasával tulajdonképpen el is dőlt, 41 másodperccel a vége előtt kilenc ponttal vezetett a Diósgyőr, és már nem is változott az eredmény (63-72).

Európa Kupa F-csoport 6. forduló

Keltern - Aluinvent DVTK 63-72 (15-23, 16-13, 16-16, 16-20)

Keltern, Speiterlinghalle 150 néző. Játékvezető: Kokainis, Dehondt, Selkee.
Keltern: Barnert 2, Orrange 6, Liktharovich 7/3, Marković, Pokk. Csere: Nunn 21, Miloglav 5/3, Ciappina 9/3. Edző: Christian Hergenröther.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 8/6, Burkholder 18/6, Engelman 11/3, Pecková 13/9, Melnika 6. Csere: Szabó F. 13/6, Zele 3, Kiss A., Bach. Vezetőedző: Štefan Svitek.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Gratulálok a lányoknak! Szerintem jobb csapat vagyunk, jobb kosárlabdát is játszottunk, sajnos azonban most is voltak hullamvölgyek a játékunkban. Örülünk a győzelemnek, és annak is, hogy nem számolgatás után jutottunk tovább, hanem nyert meccsel. Egy fontos játékost elveszítettünk, reméljük, hamar fel tud épülni Monica Engelman.